Hogyan találhatod meg a slime chunkokat a Minecraftban?

A nyálkagolyók az egyik leggyakrabban használt tárgyak a vörösköves mérnökök által a Minecraftban. A nyálkagolyók segítségével a játékosok dugattyúkat és nyálkablokkokat készíthetnek. Ezek a blokkok számos redstone-szerelvényhez elengedhetetlenek, mint például a hopperórák, a TNT duplerek, a TNT kilövők, stb.

Hogyan találhatod meg a slime chunkokat a Minecraftban?

A nyálkagolyók elsődleges forrása a Minecraftban a nyálkagolyók. A játékosok maximum öt nyálkagolyót kaphatnak ennek a mobnak a megölésével.

A slime-ok azon kevés mobok egyike, amelyeknek speciális spawnolási feltételei vannak. Ezek az ugrálós mobok a mocsári biomokban tudnak a felszínen spawnolni, ha a fényszint 7 alatt van.

Azonban a mocsári biomokban való ívásukra várni lassú és nem hatékony lehet. Ezt szem előtt tartva, a slime-ok farmolásának legjobb módja a slime chunks használata a Minecraftban. A slime-ok megtalálása nem túl nehéz feladat a Minecraftban, és minden játékos könnyedén elvégezheti, ha ismeri a spawn-helyeiket.

Slime chunks a Minecraftban: Hogyan kell megtalálni, szaporodási helyek és még sok más


Íme, hogyan találhatják meg a játékosok a slime chunksokat a Minecraftban elég könnyen:

A slime chunks különlegesek, mivel nagy esélyt adnak a slime spawnolására. Azonban nem minden chunk nyálkakocka. A Minecraft Java Editionben a slime chunks pszeudo-véletlenszerűen generálódnak, és minden maghoz más és más.

A Bedrock Editionben azonban ezek a darabkák minden magban pontosan ugyanazokkal a koordinátákkal rendelkeznek.

A slime chunks megtalálása a játékban

A slime chunksban a slime-ok a 40-es Y szint alatt akkor is spawnolhatnak, ha a fényszint magasabb, mint 7. A slime chunks megtalálásához a játékosoknak mélyre kell ásniuk a 30-as Y szintig, és ki kell bányászniuk egy 4 tömb magas területet. A Java Editionben az F3+G billentyűkombinációval láthatják a chunkok határait.

Használhatnak sietséghatású jelzőfényeket és hatékonysággal elvarázsolt csákányokat, hogy gyorsan kibányásszák a kőtömböket. Miután kibányászták a területet, kerítésekkel kell kijelölniük a chunk határokat.

A darabhatárok kijelölése után világítsák meg az egész területet fáklyákkal vagy bármilyen más fényblokkal. Távolodjatok el 24 tömböt a kibányászott területtől, és térjetek vissza, hogy megnézzétek, mely tömbökben van nyálka. A kerítéseknek köszönhetően ezek a darabkákon belül maradnak.

A nyálkás darabokat "nyálkás daraboknak" nevezzük. A játékosok ezeket a darabokat nyálkafarmok építésére használhatják. Azonban a nyálkakockák ilyen módon történő felkutatása fárasztó és időigényes lehet.

A játékban található nyálkakockák keresésére szolgáló eszköz használata

A játékosok a Chunkbase nevű eszközt használhatják a slime chunks keresésére a Minecraftban. Kattints ide a Slime Finder eszközhöz. Az oldal megnyitása után írd be a világ magját, és válaszd ki a Minecraft verziót.

A Minecraft Java Edition játékosok a chatben beírhatják a "/seed" szót, hogy megkapják a világmagot. A Bedrock Edition esetében a játékosok ugyanezt megtehetik az opciók menüpontban. Ezt az eszközt használva nem kell órákat tölteniük azzal, hogy manuálisan keressenek slime-csomókat a játékban.

Mi a reakciód?

like
2
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0