Hol van a vasérc szint a Minecraft 1.19 frissítésben?

A vasérc az egyik legbőségesebb érc a Minecraftban, de ez nem jelenti azt, hogy néha nem lehet trükkös megtalálni. Annak ellenére, hogy elterjedtebb, mint más ércek, a vasnak mégis vannak olyan speciális területei, ahol nagyobb koncentrációban található meg, mint máshol.

Hol van a vasérc szint a Minecraft 1.19 frissítésben?

A Minecraft hatalmas, 1.18-as Caves & Cliffs frissítése után az érceket újraosztották, hogy alkalmazkodjanak a maximális magassági szintek változásához. Ezáltal a vasérc elterjedtebbé vált, és bizonyos magasságokban magas koncentrációban található.

Ez az 1.19-es frissítés óta nem változott, így a játékosok még mindig nagy mennyiségű vasat találhatnak ugyanazokon a helyeken. A játékosok az alábbiakban részletes útmutatót találnak ezekről a magasságokról.

Minecraft: A legjobb magassági szintek, ahol vasat találhatsz a The Wild frissítés óta

A Minecraft 1.19-es verziójától kezdve a vasérc két különböző iterációban jelenhet meg: Egy normál változatban és egy mélyfekvésű változatban is, amelyet valamivel nehezebb feltörni. Természetesen ezek a magasságtól függően változatos helyeken találhatók.

Feltörve mindkét változat továbbra is nyers vasércet dob le. Van azonban egy kivétel, mivel azok a játékosok, akik Silk Touch csákánnyal törik a tömböket, maga az érctömböt kapják meg helyette. Mind az érctömböt, mind a nyers ércet vasrudakká lehet olvasztani. Ez néhány lehetőséget ad a játékosoknak, ha vasércet kell gyűjteniük egy bizonyos formában.

A Minecraft 1.18-as ércelosztása után a vasérc néhány magassági szintre koncentrálódik. Ezek az ércek három "kötegben" generálódnak, ahol az érctömb több "pacát" csoportosítanak.

A Java Editionben a vasércblobok az első tételben a 128-as és a 320-as magassági szintek között koncentrálódnak, leggyakrabban az Y=255-ös magassági szinten jelennek meg. A második köteg -24 és 54 szintek között keletkezik, a leggyakoribb Y=15 körül. A harmadik tétel szélesebb körben eloszlik, és a -63 és 64 magassági szintek között található, minden szinten egyenletesen eloszolva.

A Bedrock Edition vasérc némileg eltérő eloszlást mutat. Az első adag érc még mindig megtalálható a 128-as és 320-as szintek között, de a leggyakrabban az Y=232-es magasságnál jelenik meg. A második tétel a -24-től 56-ig terjedő szinteken található, a leggyakoribb az Y=16-os szinten.

A harmadik tétel egyenletesen a -63 és 72 szintek között keletkezik, így a játékosoknak ebben a teljes tartományban találniuk kell néhány vasércfoltot, bár nem olyan nagy mennyiségben, mint a korábbi tételeknél.

A vasérc keresése során a játékosok a legmagasabb érckoncentrációjú magassági szintek felé indulhatnak, és lassan haladhatnak kifelé. Ezzel maximalizálni kell a játékos által a bányászat során begyűjthető potenciális vasérc mennyiségét, mivel a vasérc első két tétele mind Javában, mind Bedrockban csökken a koncentráció, ahogy a játékosok távolodnak attól a rétegtől, ahol az érc a leggyakoribb.

Ha ezek az utak kimerültek, a játékosok dolgozhatnak a harmadik tétel egyenletes eloszlásán, ha további vasércre van szükségük.

Mi a reakciód?

like
17
dislike
3
love
4
funny
3
angry
5
sad
2
wow
7