Teve a Minecraft 1.20 frissítésben: Minden, amit eddig az új mobról tudni lehetett

A teve egy vadonatúj mob, amely a jövő évi Minecraft 1.20-as frissítésben fog megjelenni. Az entitást, más újdonságokkal együtt, a Mojang az éves élő show során jelentette be. Az eseményen a fejlesztők hosszasan beszéltek a mobról, és felfedték annak tulajdonságait.

Teve a Minecraft 1.20 frissítésben: Minden, amit eddig az új mobról tudni lehetett

Október 19-én egy új pillanatképet dobtak le, ahol a teve és más új 1.20-as frissítés új funkciói a kísérleti adatcsomagon keresztül váltak elérhetővé. Ez lehetővé teszi a játékosok számára, hogy megfelelően megvizsgálják a mobot. Ennek köszönhetően most már sok mindent tudni lehet a Minecraftba érkező tevéről.

Minden, amit a Minecraft 1.20-as frissítéssel érkező teve mobról tudni kell
Megjelenés

A teve lesz az egyik legmagasabb mob a Minecraft 1.20 frissítésben. Olyannyira, hogy a normál ellenséges entitások, amelyek közelharci támadásokat használnak, nem lesznek képesek ártani a rajta lovagló játékosoknak. A lénynek sárgásbarna bőrszíne lesz, különböző részeken enyhe árnyékolással.

A hátán lévő egyetlen púpból ítélve biztosra vehető, hogy a teve dromedár. A csőcseléknek aranyos arca lesz, és a szája miatt úgy néz ki, mintha mosolyogna. Emellett apró fülei időnként csapkodnak, ami még aranyosabbá teszi az állatot.

Szaporodás

A tevét elég ritkán lehet majd megtalálni a többi passzív mobhoz képest. A legutóbbi pillanatképen bekapcsolt kísérleti kapcsolóval ez az entitás csak a sivatagi falvakban fog spawnolni. Erre engedett következtetni a Mojang által az élő show során bemutatott reveal trailer is, amelyben két játékos egy sivatagi faluban találta meg a mobot.

A lény spawnolási aránya és helye is változhat, ahogy a Mojang tovább dolgozik a Minecraft 1.20-as frissítésének új funkcióin. Ettől eltekintve a legújabb pillanatképen egy spawn tojást is bemutatnak a kreatív mód leltárában. Ez ismét csak akkor lesz elérhető a játékosok számára, ha a kísérleti funkciók adatcsomagjának kapcsolója be van kapcsolva. Még egy utolsó dolog, amit meg kell jegyezni, hogy a bébikamelek csak akkor tudnak szaporodni, ha két felnőtt teve párosodik egymással.

Viselkedés

Kezdetnek a teve egy teljesen passzív mob. Még ha a játékosok meg is támadják, nem fog visszavágni, és megpróbál elfutni. Mostantól egy kissé eltérő szelídítési mechanizmussal büszkélkedhet, ahol a játékosnak nem kell etetnie őt semmivel.

A teve képes nyerget viselni és két játékost a hátán cipelni. Általában a lovakat meg kell szelídíteni, mielőtt a játékosok elvégezhetik ezt a műveletet, de az új mob esetében ez nem így van. Ez a mechanizmus azonban valószínűleg változni fog a következő pillanatképekben.

Felszerszámozva a tevék vagy méltóságteljesen sétálnak, vagy sprintelnek, amerre a játékos irányítja őket. Ezen kívül van egy különleges képességük, hogy ugrás közben előre száguldanak. Ez eltér a lovakétól, mivel azok nagyobb magasságot érnek el, míg a tevék nagyobb távolságot tudnak megtenni. Amint az új mob előre száguld, némi állóképességet veszít, és nem lesz képes azonnal sprintelni.

A tevék kissé lustábbak lesznek a közelgő Minecraft 1.20-as frissítésben. Véletlenszerűen találhatók meg tetszőleges helyeken ülve, és még azt is megtagadhatják, hogy felálljanak vagy megmozduljanak, ha egy játékos megpróbál velük interakcióba lépni.

Mi a reakciód?

like
11
dislike
0
love
0
funny
2
angry
0
sad
1
wow
3