A 10 legjobb szint a ritka blokkok megtalálásához a Minecraft 1.18-ban

A Minecraft játékosok aratási folyamatának nagy része az értékes ércek és más ritka blokkok megtalálása körül összpontosul, de ezek megtalálása nem mindig egyszerű.

A 10 legjobb szint a ritka blokkok megtalálásához a Minecraft 1.18-ban

A Minecraft 1.18-as verziójától kezdve az ércek és más értékes blokkok a Caves & Cliffs frissítéssel együtt újraelosztásra kerültek, ami azt jelenti, hogy a felhasználóknak némi átállást kell végezniük az ércek megfelelő magasságú szinteken történő kiszúrása tekintetében.

Az új játékosoknak és a veteránoknak egyaránt hasznos lehet, ha szem előtt tartják az új ritka ércgenerálási gyakorlatokat, hogy maximalizálják a bevételüket. Igaz, minden Minecraft-világ más és más, amikor generálják, így ezek az új szabályok inkább csak ökölszabályok, mint keményen rögzített szabályok arra vonatkozóan, hogy hol találják a legjobb megtérülést.

Minecraft: Nagy magassági szintek az értékes nyersanyagok megtalálásához

10) Y=95 (szén)


Mint sok érc a Minecraftban, a szénérc mostantól több "tételben" kerül elosztásra. Ezek a csoportosítások tételenként különböző magassági szinteken generálódnak.

A második tétel különösen magas koncentrációval rendelkezik Y=95-nél, ami a második tétel fókuszpontja. A játékosok továbbra is találhatnak szénércet magasabb és alacsonyabb szinteken, amelyek a második tétel részét képezik, de ezeknek jellemzően ritkábbnak kell lenniük, mint amit a felhasználók az Y=95 magasságban találhatnak.

Ezen a szinten azonban kisebb valószínűséggel találnak majd a szabad levegőn kitett szénércet, így egy kicsit többet kell majd ásniuk.

9) Y=-34 (vöröskő)

Az Y=0 alatti deepslate réteg bevezetése sokat változtatott a Minecraftban, és ugyanez elmondható az érceloszlásról is. Sok érc most már a korábbi alapkőzetréteg alatt is megtalálható.

Az egyik ilyen réteg az Y=-34, a vöröskő ércek egy adott tételének koncentrációjának fókuszterülete a Minecraftban: Java Editionben. A Bedrock Edition játékosok azonban az Y=-32-es rétegre fognak koncentrálni, mivel az érceloszlás kissé megváltozott a verziók között.

8) Y=256 (smaragd)

Ha a játékosokat nem érdekli a smaragdok cseréje a falusiakkal, akkor inkább a smaragdérc bányászatával próbálkozhatnak. Ezek az ércek a társaikhoz hasonlóan blobokban keletkeznek, de a blobok elég nagyok.

Konkrétan, a Minecraftban a smaragdérc fő blobja Y=-16 és Y=320 között generálódik. Ezen a tartományon belül a játékosok a legnagyobb koncentrációban találhatnak smaragdot, jellemzően az Y=256-os magassági szinten. Valószínűleg a hegyekbe és dombokba kell majd felmenniük, hogy kihasználják a játék generálási módszerét.

7) Y=47 és Y=48 (Réz)

Egy viszonylag új Minecraft érc a társaihoz képest, a rézércet a játékosok a cseppkőbarlangok biomjaiban szúrhatták ki. Ez azonban nem feltétlenül a tökéletes helyük, ha a terjesztésről van szó.

A Java Editionben a rézérc lényegében bárhol előállítható az Overworldben. A legnagyobb koncentrációja azonban a 47-es és 48-as magassági szinteken összpontosul.

Ez igaz a Bedrock Editionre is, amely két tételnyi rézércet generál, és mindkét tétel leginkább az Y=47 és Y=48 magasságokban jelenik meg.

6) Y=-1 és Y=0 (Lapis Lazuli)

A Java Editionben a lapis lazuli az 1.18-as verzióban új eloszlással rendelkezik, és ugyanez elmondható a Bedrock Editionről is. A Java felhasználók számára lehetséges, hogy az első tétel magas koncentrációban, Y=-1-nél keletkezik.

A Bedrock játékosoknak sem kell messze keresgélniük ettől a bizonyos magassági szinttől, mivel a Bedrock Edition világokon belül generálódó első adag lapis lazuli érc a legmagasabb, Y=0-nál van kiosztva.

Ahol korábban a játékosok általában csak bedrock blokkokat találtak, most az 1.18-as frissítés nyomán a lapis kincsesbánya vár rájuk.

5) Y=-16 (arany)

Az új érceloszlásnak köszönhetően a Minecraft játékosok egy kicsit több aranyércet találhatnak, ahogy leereszkednek a bányáikba. Az aranyérc pacák az Overworld minden rétegében keletkezhetnek, de különösen feltűnőek az Y=-64 és Y=32 közötti tartományok között.

Ezek között a rétegek között a Minecraft Java és Bedrock Edition felhasználói Y=-16-nál, jócskán a deepslate rétegek között pihenő aranyércet találhatnak. Lehet, hogy egy kicsit nehezebb lesz bányászni, de ez az aranyérc ugyanúgy működik, mint általában.

4) Y=255 és Y=232 (Vas)

A vas bőséges és sokoldalú érc a Minecraftban, és több rétegben is megtalálható, ahol a tételei összeadódnak. Két ilyen szint a Java Editionben az Y=255, a Bedrock Editionben pedig az Y=232, amelyek jóval magasabban vannak, mint ahogy azt elképzelhetjük.

Ez részben az új terepgenerálási mechanikának köszönhető, amely megnövelte a magassági korlátot, és lehetővé tette, hogy a hegyvonulatok sokkal robusztusabbak legyenek. Ha a játékosok észrevesznek magasan emelkedő hegyeket a magjukban, érdemes lehet megmászni, hátha találnak a közelben vasércfoltokat.

Ha nem, akkor szerencsére vannak más lehetőségek is, bár jóval alacsonyabb magassági szinten.

3) Y=15 és Y=16 (vas)

A közeli hegyek felderítése mellett a Minecraft-felhasználóknak érdemes megfontolniuk, hogy a föld alatt is keressenek vasat, ahogyan azt a múltban kétségtelenül megtették. Egy második adag vasércfoltot még a mélyfekvésű rétegek elérése előtt lehet találni.

Konkrétan, ez a tétel a Java Edition világok Y=15-ös és a Bedrock Edition világok Y=16-os szintjein található. Mivel a vas számos kézműves receptben létfontosságú alkotóelem, van értelme, hogy több tételben is magas koncentrációban legyen a föld felett és a föld alatt egyaránt.

Ha a játékosok tudják, hol keressenek, sokkal kényelmesebbé válik a létfontosságú vas megtalálása.

2) Y=-63 (gyémánt)

A gyémántokat a Minecraftban a legtöbb helyzetben nehéz megtalálni, függetlenül a felhasználók által alkalmazott keresési módszerektől. A keresést azonban némileg megkönnyíthetjük, ha tisztában vagyunk azzal, hogyan keletkezik a gyémántérc az 1.18-as verziótól kezdve.

Konkrétan az érc az Y=14 és az Y=-63 szintek között keletkezik. Az érc megjelenésének valószínűsége nő, ahogy a játékosok csökkentik a magassági szintet, ami azt jelenti, hogy az Y=-63 és a hozzá legközelebbi szomszédos magassági szintek a gyémántok felkutatásának elsődleges helyszínei.

Ez nem garantálja a gyémántok jelenlétét, mivel minden világ magja más és más, de némileg javítja a játékos esélyeit, ahogy keresgél.

1) Y=15 (Ősi törmelék)

Az ősi törmelék az egyik legnehezebben fellelhető blokk a Minecraftban, és nem véletlenül. Ez az egyetlen út a netherite szerszámok és fegyverek létrehozásához, amelyek a játék vanilla verziójában a legmagasabb minőségűek.

Kizárólag a Netherben található, ezért alattomos és nehéz lehet megtalálni ezt a különleges blokkot. Azonban a többi ércblokkhoz hasonlóan generál. Konkrétan az ősi törmelék egy blobban jelenik meg a Minecraftban az Y=8-tól Y=22-ig terjedő szinteken, egy további blob pedig Y=8-tól Y=119-ig van elosztva.

Az új eloszlás szerint az ideális sweet spot Y=12-nél van. Ettől függetlenül a játékosoknak ettől függetlenül elég sokat kell majd ásniuk, mivel az ősi törmelék általában nem a levegőnek kitéve spawnol természetes módon. Szerencsére a netherrack és a bazalt elég könnyen feltörhető.

Mi a reakciód?

like
53
dislike
5
love
9
funny
3
angry
3
sad
2
wow
12