A papagájok 3 legfontosabb felhasználási módja a Minecraftban

A papagájok a Minecraftban háziállatként tarthatók, mint más játékbeli állatmobok, például farkasok, macskák és ocelotok.

A papagájok 3 legfontosabb felhasználási módja a Minecraftban

A papagájok nem segítenek a játékosoknak a harcban vagy az elrejtett kincsek megtalálásában, de azért van néhány módja, hogy hasznosak legyenek.

Bár a játékosok nem várhatnak rengeteg előnyt színes tollú barátaiktól, ettől még nem lesznek haszontalanok.

A papagájok által kínált felhasználási lehetőségeket érdemes észben tartani arra az esetre, ha egy játékos kalandjai során észrevesz és megszelídít egyet.

A papagájok előnyei és felhasználási lehetőségei a Minecraftban

1) Tollakért való fosztogatás


A játékosok papagájokat ölhetnek és tollukat zsákmányolhatják a Minecraftban. Ez azonban nem gazdaságos, különösen akkor, amikor olyan mobok is léteznek a játékban, mint a csirkék.

A papagájok által elejtett tollak száma növekedhet, ha a játékosok felszerelik a fegyverükre a Looting varázslatot.

Ez azonban csak végső megoldásnak tekinthető, mivel a vanilla Minecraftban nem lehet papagájokat tenyészteni. Amint egy papagájt megöltek, az eltűnik, hacsak a játékosok nem hajlandóak parancsokat használni vagy tojásokat szaporítani, hogy több papagájt hozzanak létre.

Számos mod teszi szaporíthatóvá a papagájokat, ami javítja a játékosok esélyeit a tollak megszerzésére a farmolás során.

2) Szelídítés


Annak ellenére, hogy a vanilla Minecraftban nem tenyészthetőek, a papagájokat mégis meg lehet szelídíteni, és a közelben lehet őket társaságként tartani.

A játékosok még azt is megengedhetik, hogy papagájuk a vállukra üljön, ha nekimennek, miközben az éppen repül. A papagájok nem sok mindent csinálnak, amíg a játékos vállán ülnek, de nem árt, ha van egy útitársuk.

A papagáj megszelídítéséhez a Minecraft játékosoknak meg kell etetniük a csőcseléket a különböző magok egyikével: búza-, dinnye-, tök- vagy répamagokkal. Ennek hatására a papagáj felett szívek fognak felugrani, ami azt jelzi, hogy megszelídült.

A játékosoknak azonban ügyelniük kell arra, hogy ne etessék sütivel a papagájukat. A sütikben lévő csokoládé mérgező a csőcselék számára, és azonnal megöli.

3) A közeli mobok felderítése

A potenciálisan veszélyes helyzetek tudatában maradni alapvető fontosságú a Minecraftban. Például az a játékos, aki tisztában van azzal, hogy ellenséges mobok vannak egy területen, elkerülheti, hogy meglepetésszerűen megtámadják.

A papagájok képesek a közeli mobok hangjait magasabb hangmagasságban utánozni. Ezzel figyelmeztethetik gazdáikat az ellenség esetleges jelenlétére. Meg kell jegyezni, hogy ezek a hasznos madarak csak a 20 háztömbnyire vagy közelebbi mobok hangját utánozzák.

A papagájnak valószínűleg az a képessége, hogy a játékosok figyelmét felhívja a közeli ellenségekre, a legerősebb előnye.

Mi a reakciód?

like
11
dislike
1
love
6
funny
0
angry
1
sad
0
wow
5