Útmutató a gazdálkodáshoz a Minecraftban

A földművelés rendkívül fontos a Minecraftban, mivel nem csak élelmet ad, hanem segíthet megszerezni olyan fontos készleteket, amelyeket sehol máshol nem tudsz beszerezni a játékban. Akár búzát, zöldséget vagy gyümölcsöt termesztesz, itt van a gyors útmutató a Minecraftban való gazdálkodásról, hogy segítsünk neked az elindulásban.

Útmutató a gazdálkodáshoz a Minecraftban

Mielőtt elkezdenéd a gazdálkodást, rendelkezned kell néhány eszközzel, hogy könnyebben tudj gazdálkodni. A következőkre lesz szükséged:

Kapa - amit botokból és a kívánt anyagból (például kőből) készíthetsz.
Kerítés - amelyet botokból és deszkákból készíthetsz.
Fáklya - amit egy botból és egy darab szénből készíthetsz. A növényeknek fényre van szükségük a növekedéshez, így a fáklyák hasznosak lehetnek.
Víz - ahogy a növényeknek a való világban is, vízre van szükségük a jó terméshez. A növényeket vagy közvetlenül egy vízforrás mellé ültetheted, vagy használhatsz vizesblokkokat. Helyezd a vizesblokkokat középre, és termessz körülötte növényeket.
Csontliszt - ezt a csontvázak megöléséből nyerheted, és a növények növekedésének felgyorsítására szolgál.


Készítsd elő a farmodat

A legjobb, ha van egy terved, mielőtt elkezdesz gazdálkodni, mert így könnyebb lesz a felállítás, és sokkal hatékonyabb lesz, ami segít neked abban, hogy jól haladj a játék hátralévő részében.

Kezdd azzal, hogy elegendő földet tisztítasz meg. Válassza ki gondosan a földet, hogy jó pozíciót biztosítson. Ha döntöttél, használj kapát a szántófölded kialakításához. A talajon sorok fognak megjelenni, hogy azonosítani tudd a termőföldet.

A szántóföld akkor válik hidratálttá, ha 4 csempén belül van egy vízforrástól. Észre fogod venni, hogy a talaj sötétebb lesz, ami azt jelzi, hogy készen áll a megművelésre.

Ha már van egy kijelölt mezőgazdasági területed, építs kerítést a termőfölded kerülete köré. Ez segíthet távol tartani a csőcseléket a farmjaidtól. Ha védtelenül hagyod őket, a terméseden álló kúszónövények elpusztíthatják őket. Győződj meg róla, hogy a kerítéseket legalább 1,5 tömb magasra építed. Bármi át tud ugrani egy blokkot, ezért biztosítani kell, hogy a kerítés ennél magasabb legyen.

Kezd el az ültetést

Miután előkészítette a termőföldjét, ideje elkezdeni az ültetést. Amint megvan a vízforrásod, elültetheted a magokat. A fű elpusztításával magokat szerezhetsz, de vedd figyelembe, hogy nem minden fű termel magokat.

Búza

Sokan a búza ültetésével kezdik, mivel könnyű beszerezni a magokat. Szénakötegek készítésére, de élelmiszernek is használják. Bár nyers formában nem eheted meg, de megművelheted, hogy süteményeket és süteményeket készíts belőle. A búzát az állatok, köztük a juhok, tehenek és csirkék tenyésztéséhez is használják.

A búza betakarításának gyors módja, ha vizet engedsz a meződre. Ez elpusztítja a magokat és a termést a talajon, de magát a talajt érintetlenül hagyja a későbbi gazdálkodáshoz.

Sárgarépa

A búzával ellentétben a sárgarépa magok helyett a sárgarépa elültetésével nő. Tudni fogja, hogy mikor kell betakarítani, amint a sárgarépa csúcsai elkezdenek megjelenni. A sárgarépa nagyszerű, mivel nyersen is fogyasztható. Emellett számos más felhasználási módja is van. Használhatja sertések tenyésztésére, vagy horgászbothoz rögzíthető, és ha egy nyereggel együtt használja, lehetővé teszi, hogy meglovagoljon egy disznót.

Burgonya

A sárgarépához hasonlóan a burgonyát is ültesse közvetlenül a földbe, hogy több termést hozzon, ahelyett, hogy magokat használna. A burgonya megtalálható a falusi kertekben, azonban néha a zombik is elejthetnek egyet, amikor meghalnak, bár ez ritka. Nyers burgonyát is ehetsz, azonban ez csak 1 élelmiszerpontot ad. Ha a legtöbbet szeretnéd kihozni ebből a termésből, főzd meg a kemencében, hogy sült burgonyát készíts. Légy óvatos a betakarításkor, mert előfordulhat, hogy mérgező burgonyával találkozol.

Tök

Tegyél egy tököt a kézműves asztalodra, hogy eltávolítsd a magokat. Miután elültetted, a tök a magok elültetése melletti térben fog megjelenni, ezért elegendő helyet kell hagynod. Miután begyűjtötted a tököt, az alatta lévő tömb földdé változik. Miután leszüretelted a tököt, a tök szára a földben marad, ami azt jelenti, hogy nem kell többször bajlódnod az újraültetéssel, mivel a tök tovább fog nőni a szárából. Bár a sütőtök ritka, több biomban is megjelenik. A sütőtöknek van egy másik felhasználási módja is, amely nem az élelemhez kapcsolódik. A tököt furcsa módon sisakként is viselheted. Ez azt jelenti, hogy közvetlenül egy endermanre bámulhatsz anélkül, hogy megtámadnának.  A tökök természetes módon nőnek, és a hegyvidéki biomokban találhatók.

Dinnye

A dinnye megtalálható a dzsungel biomokban, azonban nem nő vadon. Ládákban vagy a falusiakkal való kereskedés során fedezheted fel őket. Ahhoz, hogy elérd a magokat, el kell törnöd a dinnyét, majd el kell ültetned őket ugyanúgy, ahogy a sütőtököt ülteted. Abban is hasonlítanak a sütőtökhöz, hogy a betakarítás után a földben maradó szárakból tovább nőnek. Minden dinnyetömb 3-7 dinnyeszeletből áll. Ennek a gyümölcsnek az a hátránya, hogy nem nyújt sok táplálékot.

Kaktusz

A kaktuszokat a sivatagi biomokban lehet felfedezni. Fájnak, ha megérinted őket, ezért óvatosnak kell lenned körülöttük. Hasznosak, mivel elpusztítják a mobokat és a tárgyakat, amelyek rájuk esnek. Zöld festéket is készíthetsz belőlük. A kaktusz alatti blokkot pusztítsd el, hogy betakaríthasd. A kaktuszok csak a desszertekben nőnek, és nem igényelnek vizet.

Cukornád

A cukornád földön, homokon vagy füvön nő minden olyan biomban, ahol van víz. Víz mellett kell termesztened, így jég közelében nem termeszthető. A cukornád könnyen megnőhet 3 tömb magasra. Ha letöröd, de az alsó tömböt megtartod, a növény tovább fog nőni. A cukornádból cukrot vagy papírt készíthetsz. A cukornádban az a nagyszerű, hogy nem kell termőterület ahhoz, hogy növekedjen. Akár víz alá is lehet ültetni, ha akarod. Csak arról kell gondoskodnia, hogy legyen egy légzuhatag, ahol lélegezni tud.

Gombák

A Minecraftban található sok terménytől eltérően a gombák nem nőnek nagy fényben, ezért ne helyezz fáklyákat a közelükbe, mert túl sok fényt bocsátanak ki. A gombáknak vízre sincs szükségük a növekedéshez. A gombákat lapát segítségével szedd le. Csontliszttel összefogva nagy változatokat hozhatsz létre a termésből. A gombák nagyszerű táplálékforrás, azonban, hogy hosszú ideig tart a növekedésük, hogy nehezebbé tegye a gazdálkodásukat.

Kakaóbab

A dzsungelben kakaóbabot találhatsz. Helyezd a babot egy fára, hogy elültesd. Zöldből vöröses-narancsszínűvé válnak, ami azt jelzi, hogy készen állnak a betakarításra. Sajnos a kakaóbabok kevés célt szolgálnak. Azonban felhasználható barna due készítéséhez vagy sütemények készítéséhez.

Fák ültetése

Miután elültette a zöldségeket, fordítsa figyelmét a fák ültetésére. Ez garantálja a hatalmas fakészletet a kézműves szükségleteidhez, és ez a játék egyik legfontosabb eleme.

A betakarításhoz használj fejszét. Alternatív megoldásként a fát és a leveleket is lecsaphatod. Számos fát ültethetsz, többek között a következőket: Tölgy, lucfenyő, nyírfa, akác vagy dzsungel.

Legjobb mezőgazdasági tippek

Légy óvatos a növényeid körül. Kerüld a rájuk lépést, mert az árt a növénynek.
A fent tárgyalt gazdálkodás nagy része történhet beltérben, kültéren vagy akár a föld alatt is. Csak a megfelelő fényigényt kell biztosítania.
Kezdje el a növénytermesztést, mielőtt az állattenyésztésre gondolna. Például addig nem kezdhetsz el sertést tenyészteni, amíg nincs répakészleted.
Ez csak egy áttekintés arról, hogyan kezdj el gazdálkodni a Minecraftban. Ahhoz, hogy sikeresek legyetek és fejlődjetek a játékban, hatékonnyá kell válnotok a gazdálkodásban. Ez biztosítja számodra az élelmet, hogy ne halj éhen, de mint láthatod, ennél sokkal többet is tud nyújtani.

Mi a reakciód?

like
4
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
1
wow
2