5 tipp a Warden legyőzéséhez a Minecraft 1.19 frissítésben

A Minecraft 1.19-es frissítése számos újdonságot hozott a játékba. Ezek közé tartozik a mélysötét biom, a mangrove mocsár biom, a sár és annak változatai, az ősi városok és a hatalmas Warden.

5 tipp a Warden legyőzéséhez a Minecraft 1.19 frissítésben

A Warden egy új boss mob, amelyet a Mojang úgy tervezett, hogy a természet ereje legyen. Mivel ez a helyzet, elkerülhetetlen, hogy a játékosok fel akarják majd venni vele a harcot.

Távolsági fegyverek használata és 4 további hasznos tipp, hogy hogyan veheted fel a harcot a Wardennel a Minecraftban.
1) Kerüld a közelharcot/pajzsokat.

A Warden egy abszolút szörnyeteg egy mob közelharcban.

Könnyű nehézségen a Warden közelharci támadása nyolc szív sebzést okoz, ami majdnem elég ahhoz, hogy megöljön egy páncélozatlan játékost. Normál nehézségen a közelharci támadása 15 szív sebzést okoz. Nehéz nehézségen a csőcselék 22,5 szív sebzést okoz.

Ez azt jelenti, hogy nehéz nehézségen a Warden képes megölni egy teljes Netherite páncélzatú, négyes védelemmel elvarázsolt játékost. Ráadásul a mob ezt mindössze három találattal képes megtenni.

A játékosoknak nem érdemes pajzsot tartaniuk a másik kezükben, mivel a Warden közelharci támadása hatástalanítja a pajzsot. Ez azt jelenti, hogy az off-hand slot sokkal jobban használható más tárgyakra.

2) Lásd Hitboxok

A Warden egy új állapothatással érkezett, melynek neve Darkness. Ez a hatás elsötétíti a képernyőt, és szinte lehetetlenné teszi a látást. Van azonban egy módja annak, hogy a Java játékosok biztosítsák, hogy még a Sötétség hatása alatt is láthatják a Warden-t.

A játékosok lenyomva tarthatják az F3 gombot és megnyomhatják a B billentyűt, hogy bekapcsolják az entitások hitboxait. Ez megmutatja a Warden hitboxát a Sötétség hatása ellenére, ami azt jelenti, hogy a játékosok akkor is nyomon követhetik a mobot, ha valójában nem látják.

3) Használj távolsági fegyvert

Mivel a Warden annyira veszélyes a közelharcban, a játékosok maradjanak az íjak vagy nyílpuskák használatánál, hogy sebzést okozzanak neki.

A csőcseléknek van egy távolsági támadása, amely képes a játékosokat célba venni és átmenni a falakon. Azonban sokkal kevesebb sebzést okoz, mint közelharci társa (könnyű nehézségen három szív, normál nehézségen öt szív, nehéz nehézségen pedig 7,5 szív sebzés).

A közelharci hatótávolságon kívül maradás képessége és a Warden kisebb távolsági sebzése között két további előnye van a távolsági fegyvereknek. Az első az, hogy a játékosok előre feltölthetnek több nyílpuskát, majd nagyon gyorsan lőhetnek. A második a hegyes nyilak használata, amelyek biztonságos távolságból is képesek hatást gyakorolni a Wardenre.

4) Idézz meg néhány Withert

A Wither egy Minecraft boss, amit a játékosok megidézhetnek az Overworldbe. Ezt úgy tehetik meg, hogy négy lélekhomokból egy T-t készítenek, majd a T vízszintes tetejére három Wither koponyát helyeznek.

A Wither egy mob, amely képes repülni és robbanó gömböket lőni, hogy nagy mennyiségű kárt okozzon a célpontoknak. Míg a Warden képes lehet legyőzni egyetlen Withert a harcban, addig két vagy több Withernek képesnek kell lennie legyőzni a Wardent.

Ennek a módszernek nyilvánvaló hátránya, hogy a játékosoknak mostantól van néhány Wither, akiket maguknak kell legyőzniük. Azonban nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire hatékonyak a Warden legyőzésében.

5) Tarts több Totem of Undyingot a gyors elérés érdekében a hotbaron.

Ahogyan azt már korábban megállapítottuk, az őrző hihetetlen mennyiségű sebzést képes okozni közelharcban, és távolsági harcban sem gyenge. Ez azt jelenti, hogy a játékosok nagyon gyorsan a csőcselék áldozatává válhatnak, ha nincsenek felkészülve.

A tárgy, amely a legfontosabb a Warden elleni hatékony küzdelemhez, az Undying Totem. Ezek a totemek lehetővé teszik a Minecraft játékosok számára, hogy elkerüljék a halált, és egy rövid időre fél szívvel és a regenerációs hatással hagyják őket.

Az Undying totemek csak egyszeri használatra valók, de a falusi portyák során farmolhatók. A játékosoknak bőséges készletet kell tartaniuk ezekből a totemekből, hogy a Warden elleni harc során elkövetett hibák ne eredményezzenek halált.

Mi a reakciód?

like
5
dislike
1
love
1
funny
1
angry
1
sad
0
wow
0