Mi a redstone komparátor használata a Minecraftban?

A vöröskő komparátoroknak számos felhasználási módja van a Minecraftban, a leggyakoribb ezek közül két jel erősségének összehasonlítása. Például használhatod az egyiket arra, hogy összehasonlítsd a karról érkező jel erősségét a fáklyából érkező vöröskő jel erősségével.

Mi a redstone komparátor használata a Minecraftban?

Ha a karról érkező jel erősebb, mint a fáklyából érkező, az összehasonlító erős vöröskő jelet fog kiadni. Ha fordítva, az összehasonlító gyenge eredményt fog mutatni.

De pontosan mire is használják ezt a Minecraftban, és miért akarják a játékosok tudni ezt az információt? Olvass tovább, hogy megtudd.

Mi az a vöröskő komparátor a Minecraftban?

A redstone komparátor egy olyan blokk, amelyet a redstone áramkörökben használnak két érték összehasonlítására. Három bemenettel és két kimenettel rendelkezik. Az első a referenciaérték, a második az összehasonlítandó érték, a harmadik bemenet pedig a mód.

A két kimenet az Igaz és a Hamis. Ha a referenciaérték nagyobb, mint az összehasonlítandó érték, a kimenet True lesz, ellenkező esetben False. A mód lehet Normál vagy Invertált. Ez utóbbiban a kimenet az ellenkezője lesz annak, mint ami az előbbiben lenne.

Hogyan olvassuk ki a redstone komparátort
Mint azt sok játékos tudja, a redstone elég bonyolult lehet. Szerencsére a komparátor könnyen leolvasható, ha a játékosok tudják, hogy mit keresnek.

A vöröskő fáklyáknak két csoportja van az összehasonlítón. Egy elöl, és kettő hátul. Amikor a játékos elhelyezi az egyiket, az tőlük elfelé néz, és egy nyíl mutat előre. Ezek a fáklyák attól függően világíthatnak, hogy milyen jelerősséget kap az összehasonlító.

Hogyan készítsünk egy vöröskő komparátort

Egy vöröskő komparátor elkészítése nagyon egyszerű, ha a játékosnak csak néhány konkrét hozzávaló áll rendelkezésére. Először is, szükségük lesz egy kézműves asztalra, hogy elkészíthessék azt. Ott a játékosoknak a következő összetevőket kell elrendezniük:

A felső sorban: Egy vöröskő fáklya a középső dobozban.

A középső sorban: Egy vöröskő fáklya a bal oldali dobozba, egy netherkvarc a középső dobozba, és egy vöröskő fáklya a jobb oldali dobozba.

Az alsó sorban: Három kőtömb (mindegyik dobozban egy-egy).

Miután ezeket az anyagokat elhelyeztétek a kézművesasztalra, a játékosok képesek lesznek egy vöröskő komparátort készíteni.

A vöröskő komparátorok előnyei a Minecraftban
A vöröskő komparátoroknak van néhány előnye a játékosok számára. Egyrészt képesek két különböző értéket összehasonlítani, és egy jelet kiadni annak alapján, hogy az első érték nagyobb, egyenlő vagy kisebb, mint a második érték.

Ez számos dologban hasznos lehet, például annak biztosítása, hogy egy bizonyos számú tárgy legyen egy tárolóban, mielőtt egy ajtó kinyílik, vagy hogy egy láda tele legyen, mielőtt elkezd túlcsordulni.

Másodszor, a vöröskő komparátorok használhatók a vöröskő jelek "átkapcsolására" - azaz be- és kikapcsolhatnak egy jelet anélkül, hogy fizikailag meg kellene szakítani a vöröskő vezetéket. Ez olyan dolgoknál lehet hasznos, mint például egy olyan gomb készítése, amely csak egyszer működik, vagy egy összetett redstone-alkotás beállítása.

A vöröskő komparátorok nagyon hasznosak a Minecraftban.

A vöröskövet nagyon bonyolult lehet megtanulni a Minecraftban, de a komparátorok segíthetnek abban, hogy a játékosok számára kicsit könnyebbé váljanak a dolgok. Ezenkívül segíthetnek néhány igazán csodálatos vöröskő alkotás felállításában egy világban.

Gondos elhelyezéssel jó úton haladnak majd afelé, hogy biztosítsák a Minecraftban a kiváló minőségű redstone-építményeket.

Mi a reakciód?

like
1
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
1