A Wither meg tudja törni az Obszidiánt a Minecraftban?

A Minecraft két főnöke közül az egyik a Wither. A legtöbb játékos számára ez az első főnök, akivel találkoznak. A Wither legyőzése nem könnyű. Kell némi kreativitás és analitikus képesség, hogy legyőzzük a blokkokból létrehozott eszközökkel és szerkezetekkel. Ezek a blokkok különleges anyagokból állnak. Az obszidiánból készült blokkok a legnehezebbek a Minecraftban. Szóval a Wither az Obszidiánt is meg tudja törni a Minecraftban?

A Wither meg tudja törni az Obszidiánt a Minecraftban?

Igen, a Wither néha képes összetörni az Obszidiánt. A Wither azonban csak úgy tudja ezt megtenni, ha a kék koponyáját használja, és az obszidián blokkokra rohan. A közönséges fekete koponyák nem képesek Obszidiánt törni. Tehát az Obszidián a legjobb blokk a Wither elleni harcban. Győződj meg róla, hogy több réteg obszidiánt használsz a Wither kék koponyái ellen, hogy biztosan ne törjön meg.

A Wither legyőzéséhez ismerned kell az obszidián blokkok erejét. Ha nem akarod, hogy a Wither eltörje az obszidiánt, legalább három obszidiánréteget kell építened, hogy biztonságban maradj, és a Wither ne tudjon behatolni a bázisodba. De pontosan hogyan tud a Wither kárt tenni egy obszidiánblokkban, és hogyan tudsz védekezni az obszidián használatával? Ebben a cikkben mindent részletesen megtudhatsz.

Milyen blokkokat törhet fel a Wither?
A Wither általában kétféle koponyát tud kilőni, a kék koponyákat, amelyek a középső fejből lökődnek ki, és a normál fekete koponyákat az oldalsó fejekből. A kék koponyák teljesen el tudják pusztítani az erősebb blokkokat a Minecraftban, mint például a kőtömböket és a vastömböket. Másrészt a fekete koponyák csak a gyengébb blokkokat, például a földet, homokot, kavicsot és fát képesek összetörni.

Milyen blokkokat nem tudnak a Witherrel összetörni?
A normál fekete koponyák, amelyeket a Wither kilő, nem tudják elpusztítani a nagy tartósságú blokkokat, például az obszidiánt. A kék koponyái azonban sokkal hatékonyabbak az obszidián összetörésében. A Wither kék koponyái pusztítóak, mert nem sok más karakter van a játékban, aki képes áttörni a 6000 egységnyi Obszidián ellenállását.

Összességében a Wither a legtöbb blokkot képes elpusztítani, kivéve a következőket:

- Bedrock blokkok
- End Portal blokkok
- Kirakós blokkok
- Végkapu blokkok
- Parancsnoki blokkok
- Szerkezeti blokkok
- Akadályok
- Mozgó dugattyúk

A Wither meg tudja törni az Obszidiánt a Minecraftban?

Igen, a Wither el tudja törni az obszidián blokkokat. A Wither által előállított koponyák robbanékony lövedékek, amelyeknek alacsony a teljesítménye. Bár az obszidián blokkok a legtartósabbak, a Wither mégis kétféleképpen tudja elpusztítani.

Azzal, hogy kék koponyákat használ lövedékként. A kék koponyákkal időbe telik, amíg az obszidián összetörik.
Az obszidián folyamatos átütésével.
Kezdetben, amikor a Wither spawnol a térképen, feltöltődik és robbanáshullámot küld. Ez a hullám az Obszidiánt is elpusztíthatja, ha a játékos megpróbálta a Withert egy Obszidián blokkokból álló ketrecben spawnolni.

A Wither meg tudja törni a Crying Obsidian-t?


A Crying Obsidian pontosan olyan nehéz, mint a normál Obsidian. Mindkét blokk a robbanásokban és a bányászatban találja meg a felhasználását. A Crying Obsidian csak a normál Obsidian egy fényes változata, így nincs nagy különbség köztük.

Mivel a Wither képes összetörni az obszidiánt, a Crying Obsidian blokkokat is képes összetörni. A Wither technikái a síró obszidián összetörésére hasonlóak a normál obszidián elpusztítására használt technikákhoz.

Mennyi TNT szükséges az Obszidián összetöréséhez?
Az obszidián a Minecraftban elérhető legkeményebb törhető blokk. Az Obszidián robbanásállósága 6000 egység. Csak hogy tudd, a robbanásállóság azt jelzi, hogy egy blokk mennyire könnyen törik vagy semmisül meg. Összehasonlításképpen, a Cobblestone blokk robbanásállósága 30, és meglehetősen robbanásállónak számít. A TNT robbanóereje körülbelül ötven. Tehát az Obszidián eltörése TNT használatával szinte lehetetlen.

Több, egymás után elhelyezett TNT blokk csak a sebzésük területét növeli, a robbanási erejüket nem. Az egymás mellé helyezett TNT-blokkok nem adják össze a sebzést. 

Ezért az Obszidiánt még több ezer TNT-tömb felhasználásával sem lehet megtörni. Az obszidián azonban bányászattal elpusztítható.

Hol a legjobb hely a Wither elleni harcra?
Ez teljesen rajtad múlik. A Withert a felszínen és a föld alatt is űzheted. De ajánlott a föld alatt harcolni vele, mert a felszínen a Wither könnyen kitérhet a támadásaid elől és elrepülhet. Még az általad esetleg készített épületet is elpusztíthatja.

Ezért a Witherrel való harc taktikai játék, amit óvatosan és ravaszul kell megközelítened. A felszínen a Witherrel való küzdelem leggyakoribb módja az, hogy egy nyílt területen spawnoljátok, majd távolodjatok el tőle, amennyire csak tudtok. Amikor spawnol, kezdj el lőni rá. Amikor az életereje 50% alá csökken, üsd le a Withert gyémántkarddal, miközben használsz egy Erőitalt. 

Ez a módszer hatékony, de kockázatos. Beszéljünk egy másikról.

Az összes hely közül, ahol a Witherrel harcolhatunk, egy viszonylag biztonságosabb egy alagút az alapkőzet közelében. Ehhez ássunk egy hosszú, több mint 30 tömbből álló alagutat az alapkőzet közelében, és építsünk egy szobát az alagút végén. Töltsd ki a Withert a szobában. Menj vissza az alagútba, és kezdj el nyilakat lőni a Witherre. Amikor közelebb jön hozzád, kússz vissza az alagútba mélyebbre, és lőj tovább rá. 

Amint a Wither életereje 50% alá csökken, kezdd el ütni a gyémántkardoddal, és használd végig a gyógyító italaidat. Ha így harcolsz a Witherrel a földalatti alagutakban, akkor meg tudod ölni és túlélni még normál páncélzattal is.

Mi a reakciód?

like
3
dislike
0
love
1
funny
1
angry
1
sad
0
wow
0