Hogyan készíts tárgyrendezőt Minecraft 1.21-ben

Rengeteg különböző tárgy van a Minecraftban. Ez egy olyan probléma, ami csak súlyosbodik az újabb frissítésekkel. Vegyük például az 1.21-es legújabb nagy frissítést, amely bevezette a réz- és tuffblokkok hatalmas választékát, a szélenergia-töltőket, a szellőrudakat, a baljós üvegcséket, négy új bájitalt, négy új nyilat, zászlómintákat, cserépdarabokat, páncélmintákat és zenei lemezeket.

Hogyan készíts tárgyrendezőt Minecraft 1.21-ben

Hogyan készítsünk egyszerű tárgyrendezőt a Minecraft 1.21-ben

Mivel olyan sok tárgy van a játékban, a játékosok könnyen eltölthetnek őrületes mennyiségű időt a tárolóterületek rendezésével, hogy a dolgokat könnyen megtalálhatóvá tegyék. Szerencsére azonban van egy egyszerű vöröskő szerkezet, amit meg lehet építeni a tárgyak automatikus rendezéséhez. Az alábbiakban megtalálható az egyik ilyen egyszerű tárgyrendező készítésének folyamata az 1.21-es verzióhoz.

Anyagok

Az ehhez az egyszerű 1.21-es tárgyrendezőhöz szükséges anyagok

A tárgyrendezők tökéletes példái a középjátékbeli Minecraft vöröskő építményeknek. Nem kifejezetten olcsók, mivel bőséges vöröskő erőforrásokat és tölcséreket igényelnek, valamint ládákat. Azonban még mindig viszonylag olcsók, legalábbis a legegyszerűbb formájukban, ami azt jelenti, hogy elkészíthetők az enderdragon legyőzése vagy más nagyléptékű farmok létrehozása előtt.

Mindazonáltal, egy Minecraft vasfarm erősen ajánlott mindenkinek, aki tárgyrendezőt szeretne készíteni. Ez azért van, mert jelentős mennyiségű vasat fogyasztanak, különösen ahogy egyre több és több sort adunk hozzájuk.

1) Helyezz le ládákat

A sorok száma attól függ, hány tárgyat szeretnél rendezni

Az első dolog, amit tenned kell egy alapvető Minecraft zsákmányrendező készítésekor, az a ládák lehelyezése. Minden dupla láda később egy-egy különböző tárgynak fog megfelelni, ami ezt a tervezetet meglehetősen könnyen bővíthetővé teszi a jövőben.

2) Add hozzá a tölcséreket

Győződj meg róla, hogy mindkét dupla láda sorhoz hozzáadsz tölcséreket

A következő dolog, amit tenned kell, az az, hogy menj végig a ládák egyik oldalán, és adj hozzá egy-egy Minecraft tölcsért, ami mindegyik ládába néz. Ez fogja betáplálni a szűrt tárgyakat a megfelelő tárolóhelyükre a folyamat során.

3) Kezdd el a vöröskő áramkört

A tárgyrendező első vöröskő elemei

A rendező vöröskő áramkörének elkezdéséhez hagyj egy blokknak helyet ezek mögött a tölcsérek mögött, és készíts egy sor tömör blokkot, olyan hosszan, mint a ládalánc. Helyezz vöröskő fáklyákat ezekre a blokkokra, az utolsó lépésben említett alsó tölcsérsor felé nézve.

Ezután menj ennek a blokksornak a másik oldalára, és helyezz el ismétlőket, amelyek ezek felé néznek. Helyezz el egy második sor blokkot ezek mögé az ismétlők mögé, és egy blokk-mennyezetet a vöröskő fáklyák fölé egészen az ismétlőkig.

4) Fejezd be a vöröskő áramkört

A rendező befejezett vöröskő áramköre

A vöröskő áramkör befejezéséhez helyezz el egy sor Minecraft komparátort a felső tölcsérek mellé, tőlük elfelé nézve. Ezután adj hozzá egy extra réteg tölcsért, amelyek ezekbe a komparátorokba néznek. Végül adj hozzá vöröskő port, lefedve az előző lépésben elhelyezett többi blokk tetejét.

5) Add hozzá a bemeneti és kimeneti ládákat

A bemeneti (jobb felső) és kimeneti (bal felső) ládák

Ezután hozzá kell adnod a ládákat, amelyekbe beadod a tárgyakat a rendezőbe, valamint amelyek elkapják azokat a tárgyakat, amelyeket nem sikerült rendezni. Helyezz el egy ideiglenes blokkot a legbaloldalibb tölcsérre. Ezután helyezz el egy ládát az ideiglenes blokk mellé. Ez a láda fog szolgálni a rendező kimenetéül.

Törd szét az ideiglenes blokkot, és adj hozzá egy végső sor tölcsért, mind ebbe a kimeneti ládába nézve. Adj hozzá még egy tölcsért ehhez a sorhoz, és helyezz egy ládát ennek a plusz tölcsérnek a tetejére. Ez lesz a tárgyrendező bemeneti ládája.

6) Add hozzá a szűrőket

Töltsd fel az összes helyet, kivéve egyet minden tölcsérben szűrőkkel

A tárgyrendező váza elkészült. Ezután elő kell készítened és hozzá kell adnod a szűrőblokkokat. Vegyél néhány földblokkot, és nevezd át őket egy üllővel. A név nem számít, bár valamilyen változata a "Töltelék" vagy "Szűrő" szavaknak ajánlott, hogy később segítsen azonosítani a blokkok célját.

A szűrők tényleges hozzáadásához a tárgyrendezőhöz helyezz el egyetlen átnevezett blokkot négy az öt nyitott helyre minden tölcsérben egy komparátor előtt. A komparátoroknak fel kell gyulladniuk, ahogy ezt teszed.

7) Add hozzá a tárgyakat

Győződj meg róla, hogy pontosan 41 darabot adsz hozzá a kívánt tárgyból

Ezután helyezz pontosan 41 darabot bármilyen tárgyból, amit rendezni szeretnél, ezen tölcsérek mindegyikének utolsó helyére. Ha olyan tárgyat rendezel, amely 16-osával stack-elhető 64 helyett, mint például a Minecraft ender gyöngyök, helyezz be 10 darabot a tárgyból. Ez azt fogja eredményezni, hogy bármilyen tárgy, amely belép a komparátorok feletti tölcsérsorba, továbbadásra kerül, hacsak nem egyezik meg ezzel az egyetlen stack tárggyal, kiszűrve bármit, ami nem egyezik.

8) Végső simítások

A tárgykeretcímkék hozzáadása a rendezőhöz

Bár opcionális, erősen ajánlott táblák vagy tárgykeretek hozzáadása, amelyek jelzik, milyen típusú tárgy tárolódik minden ládában. Ez segít sokkal rendezettebben tartani a Minecraft tárolószobádat.

Kevesebb idő tárgyak keresésével töltve több időt jelent a játék élvezésére. Végül is ez a tárgyrendező egész lényege; felgyorsítani a tárgyak rendezését és megtalálását.

Mi a reakciód?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0