Tíz év után újra felfedezték a Minecraft ritka változatát

Több mint tíz évvel a megjelenése után újra felfedezték a Minecraft egy rendkívül ritka korai változatát, amelyet sokáig elveszettnek hittek. A Minecraft 1.1.1-es alfája 2010 szeptemberében jelent meg az eredeti Java Editionre, és mindössze körülbelül három órán át volt elérhető, most pedig végre újra megtalálták a játékarchívumok.

Tíz év után újra felfedezték a Minecraft ritka változatát

A Minecraftnak több száz verziója készült az évek során, és a rajongók a legtöbbet gondosan összegyűjtötték és archiválták megőrzési okokból. Azonban egy bizonyos verziót, az Alpha 1.1.1-et vagy Secret Saturday-et teljesen elveszettnek hitték. Bár ez vezette be a lopakodást és a horgászbotokat a Minecraftba, kiderült, hogy egy olyan játéktörő hibát tartalmazott, amely teljesen szürkévé változtatta a képernyőt, így néhány órán belül az 1.1.2-es verzióval helyettesítették.

Az egész újrafelfedezésének történetét a Twitteren keresztül mesélte el @lunasorcery felhasználó (Kotaku segítségével), aki megtalálta az elveszett alfát. Mint Luna elmondta, az 1.1.1-es alfa mém, sőt, szent grál lett a Minecraftot archiváló Discord Omniarchive-ban, és senki sem számított rá, hogy megtalálják.

Valaki felfedezte Luna egyik régi tweetjét, és rákérdezett, és végül felfedezte a minecraft.jar egy régi biztonsági másolatát, amely az Alpha 1.1.1 kiadásával egyező dátummal - 2010. szeptember 18. - volt ellátva. Luna ellenőrizte a fájlt, és megerősítette, hogy valóban az Alpha 1.1.1-ről van szó, amiről aztán posztolt az Omniarchive-on - ami felrobbant.


Talán még lenyűgözőbb, hogy miután Luna továbbította az Omniarchive moderátorainak, azok megállapították, hogy 89 másodperccel azelőtt töltötte le, hogy az 1.1.2-vel törölték és helyettesítették. Miután felfedezte a Minecraft archiválás Szent Grálját, Luna ezután elment, és megtalálta a Coronado keresztjét is - a 2009-ben megjelent c0.29_01 .jarját, amely korábban csak módosított formában létezett.

Mi a reakciód?

like
2
dislike
0
love
1
funny
0
angry
0
sad
0
wow
4