Hogyan használd a fillbiome parancsot a Minecraft snapshot 22w46a-ban?

Minecraft: Java Edition legújabb, 22w46a jelzésű snapshotban rengeteg érdekes új funkciót és hibajavítást tartalmaz. Az egyik figyelemre méltó újdonság azonban egy vadonatúj játékbeli parancs, a /fillbiome hozzáadása volt.

Hogyan használd a fillbiome parancsot a Minecraft snapshot 22w46a-ban?

Ez az új Minecraft-parancs lényegében a játékos által kijelölt blokkok egy halmazának tulajdonságait képes megváltoztatni. Például a játékos ezzel a paranccsal a sík biom egyik részét mocsárrá vagy más játékbeli biomává változtathatja.

Bár a folyamat kijelölésének koordinátái nem tökéletesen pontosak, maga a parancs kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a Minecraft világát tetszés szerint terraformáljuk, és ideális feltételeket teremtsünk a jövőbeli építkezésekhez. A /fillbiome parancs egyelőre csak a jelenlegi snapshotban érhető el, de ez a felvétel valószínűleg azt jelenti, hogy az 1.20-as frissítés hivatalos megjelenésekor teljes mértékben megjelenik.

A Fillbiome parancs használata a Minecraftban

A /fillbiome parancs használata nem lehet túl nehéz feladat, és szerencsére a Minecraft játékbeli parancsszintaxis asszisztense segíthet a játékosoknak a parancs kitalálásában.

Ennek a bizonyos parancsnak a felépítése meglehetősen egyszerű: meg kell adnod annak a biom területnek a két beállított koordinátáját, amelyet meg szeretnél változtatni, majd az enter megnyomása előtt be kell írnod a választott biomot. Mindazonáltal lépésről lépésre útmutatót adtunk arról, hogyan használjátok ezt az új parancsot.

A /Fillbiome használata a Minecraftban

Győződj meg róla, hogy engedélyezve vannak a csalások, és hogy a 22w46a snapshot for Java Edition rendszerben játszol. Lépj be vagy hozz létre egy bármilyen típusú világot.
Ha már bent vagy a játékban, nyisd meg a csevegőfelületet az enter billentyű lenyomásával.
A beírandó parancs standard szintaxisa a következő: /fillbiome <from> <to> <biome>, ahol <from> a kezdőkoordináták, <to> a végkoordináták, és <biome> a választott biome. Egy példa ennek a parancsnak a használatára a /fillbiome 10 68 15 20 68 20 minecraft:deep_dark lenne, ami a két koordinátakészlet közötti meghatározott terület biome paramétereit a deep dark biome-ra állítaná be.

Ne feledd, hogy bár ez a parancs megváltoztatja egy terület biomját a Minecraftban, a meglévő blokkokat nem cseréli le az újonnan beillesztett biommal kompatibilis blokkokra. Nem fogod látni, hogy egy csomó fűtömböt varázslatos módon sculkká, homokká vagy hóvá alakít át. A koordináták tulajdonságai azonban megváltoznak, ami lehetővé teheti a játékosok számára, hogy olyan körülményeket hozzanak létre, amelyek jól illeszkednek az új biomhoz.

Ha például egy biomot a /fillbiome paranccsal taiga biomává alakítasz át, akkor a hőmérséklet lecsökkenhet azon a területen, így hó képződhet, és a vízből jég jöhet létre. Ennek a parancsnak az alkalmazási lehetőségei mindenképpen érdekesek, mivel ez lehetőséget ad miniatűr biomok létrehozására a meglévő biomokon belül, vagy akár az időjárás szezonális változásainak létrehozására.

A /fillbiome parancsként a Minecraft parancsblokkjainál is széleskörű alkalmazásokkal rendelkezhet. A parancsblokkok a megfelelő koordinátákkal a helyükön képesek lehetnek a biomok azonnali átalakítására, új módokat teremtve a táj megváltoztatására az Overworldben, a Netherben és az Endben a belátható jövőben.

Mi a reakciód?

like
4
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0