Minecraft 1.21: Kiadási idő, új mobok, blokkok, struktúrák és még sok minden más

A Tricky Trials frissítés tele lesz merész kalandokkal és meglepő jutalmakkal. Vadásszátok le a próbatermeket, és vállaljátok a kihívást, amely ebben a burjánzó rézsűs építményben vár rátok. Küzdjetek meg ismeretlen ellenfelekkel, mint a mocsár és a szellő, miközben a megfoghatatlan próbakulcsra vadászol!

Minecraft 1.21: Kiadási idő, új mobok, blokkok, struktúrák és még sok minden más

A Minecraft 1.21-es frissítését először 2023. október 25-én jelentették be, és azóta számos tervezett funkciót osztottak meg vele kapcsolatban. Hatalmas mennyiségű friss tartalom kerül bele, szóval van mire várni.

Április 26-án a Mojang hivatalosan is címet adott az 1.21-es frissítésnek: Tricky Trials frissítés, jelezve, hogy mennyire tartalmas a frissítés a korábbiakhoz képest. Ha szeretnéd tudni, hogy mit kínál ez a frissítés a hivatalos érkezése előtt, akkor itt van minden, amit a Minecraft 1.21-es frissítés tartalmaz.

Az összes új Minecraft 1.21 Funkció

A farkasváltozatok az egyik legizgalmasabb újdonság. Kép a Mojang által.

Minecraft 1.21 megjelenési dátum

A Minecraft 1.21-es frissítésnek még nincs hivatalos megjelenési dátuma, de a korábbi frissítési szokások alapján valószínűleg valamikor 2024 közepe körül fog megjelenni. Az 1.20-as frissítés 2023. június 7-én indult, így jó esély van arra, hogy az 1.21-es frissítés is valamikor a nyáron fog megjelenni.

Minecraft 1.21 farkas változatok

Az 1.21-es frissítéstől kezdve a farkas mob már nem csak egy egyszerű fehér farkas lesz, mivel összesen kilenc farkasváltozat lesz. A kilenc farkas mindegyike meghatározott biomokhoz kötődik, és csak a megfelelő helyszínekre utazva találhatók meg.

  • Rozsdás farkas
  • Normál farkas/sápadt farkas
  • Fekete farkas
  • Csíkos farkas
  • Havas farkas
  • Hamvas farkas
  • Erdei farkas
  • Foltos farkas
  • Gesztenyefarkas

Az összeset nehéz lesz összegyűjteni. Kép a Mojang által.

Minecraft 1.21 Farkas páncél

A farkasváltozatok érkezésével párhuzamosan a farkasok is frissítést kapnak a farkaspáncéllal. Minden farkas páncélzatot az Armadillo, egy másik, ebben a frissítésben érkező mob segítségével lehet elkészíteni.

A farkaspáncél egyszerre funkcionális és stílusos a szőrös barátaid számára, mivel elnyeli az ellenséges támadások minden sebzését, amíg el nem törik. A páncélt bármilyen színűre festheted, és szükség szerint foltozhatod az Armadillo scute-ok segítségével.

Minecraft 1.21 Armadillo

A 2023-as Minecraft mob szavazás győztese az Armadillo lett, így ez a rajongók által megszavazott mob hivatalosan is megérkezik az 1.21-es frissítéssel. A sok felháborodás és a szavazást megelőző mobszavazási petíció ellenére végül az Armadillo győzött, annak ellenére, hogy több mint 500 000 játékos nem akarta.

Ez a passzív mob a badlands és a szavanna biomokban található meg. Összegömbölyödnek és gurulnak, hogy elkerüljék a veszélyt. Az egyetlen velük kapcsolatos nyersanyag az Armadillo scute, amely idővel természetes módon hullik le róluk, de kézzel is begyűjthető, ha keféljük őket.

Minecraft 1.21 Automatikus Craftoló

A Crafter blokk egy fejlett eszköz, amely automatizálja a kézművességet a Redstone használatával. Ezáltal sokkal gyorsabban és a szükséges tárgyak manuális elhelyezése nélkül is elkészítheted a kívánt tárgyakat.

Ez egy teljesen új módja a kézművességnek. Kép a Mojang által.

A kézműves két vöröskőpor, öt vasrúd, egy cseppentő és egy kézművesasztal segítségével készíthető el. Egy ládához csatlakoztatható, hogy a crafter tárgyakat a tárolóba farmolhassuk, ahelyett, hogy csak úgy a földre dobnánk őket.

Minecraft 1.21 Kihívás Kamrák

A Minecraft összes procedurálisan generált világának részévé válik a trial chambers nevű új építmény. A próbakamrák olyan földalatti építmények, amelyek egy tisztességesen kemény harci kihívást nyújtanak, amelyeken keresztül navigálhatsz, hogy némi jutalmat szerezz.

A trial kamrákban trial spawnereket, páncéltermeket, különböző mob típusokat, nyersanyagokat és különböző blokk típusok sokaságát találhatod.

Minecraft 1.21 Kihívás Spawnerek

A Kihívás Kamrák elég kaotikusak. Kép a Mojang által.

A próba spawnerek (kihívás spawnerek) a normál mob spawerek csak a próbateremben található változatai. Ezek folyamatosan, hullámokban engedik ki a friss mobokat, és attól függően változtatják a jelenlévő ellenséges ellenségek mennyiségét, hogy hány játékos van a próbában.

Ha az összes hullámot legyőzték, a próbakezelő egy sor jutalmat dob le, mielőtt 30 percre inaktívvá válik. Az e blokk által elejtett jutalmak között olyan tárgyak szerepelnek, mint a próbakulcsok, ender gyöngyök, smaragdok és bájitalok.

Minecraft 1.21 páncélterem

A páncélterem blokk kizárólag a próbatermekben található, és egy különleges kincsesládaként működik. Csak trialkulccsal férhetsz hozzá, amit a trial spawnerekből szerezhetsz meg. A páncéltermekben hatalmas zsákmányt gyűjthetsz, többek között olyan tárgyakat, mint a varázslatos könyvek, gyémántpáncélok, nyergek, smaragdok és gyémántok. A ládák helyett, amelyeknek a zsákmánykészletét minden játékos megosztja, a páncélteremben minden játékos hozzáférhet a saját zsákmányához, feltéve, hogy rendelkezik próbakulccsal.

Minecraft 1.21 réz blokkváltozatok

A próbakamrák többnyire rézből készülnek, így mindenféle új rézblokk-változatot találhatsz bennük. Ezek közé tartoznak az olyan blokkok, mint a vésett réz, a réz csapóajtók, a réz izzók és a réz ajtók.

Minecraft 1.21 Breeze

It’s a grumpy-looking enemy. Kép a Mojang által.

A Breeze egy ellenséges csőcselék, amelyet a tárgyalótermekben találunk. Ez egyfajta ellentéte a Netherben található Blaze mobnak, mivel ez egy szél alapú repülő ellenfél. A Breeze robbanékony és rendkívül veszélyes széltölteteket lő rád, ezért a támadásaik elkerülése kulcsfontosságú.

A szellők szellőrudakat dobnak le, amelyekből viszont széltölteteket lehet készíteni, amelyekkel te magad is hasznosíthatod ugyanezeket a szélrobbanásos támadásokat.

Minecraft 1.21 Bogged

A Bogged mob alapvetően csak a Csontváz mohás változata. Ezt az ellenséges ellenséget a próbakamrákban, mocsarakban és mangrove mocsarakban találhatod meg. A nagy különbség ez a mob és a sima csontváz között a megjelenésen kívül az, hogy a Bogged mérgezett nyilakkal ellátott íjakat használ, ami sokkal halálosabbá teszi őket. A Bogged, akárcsak a többi csontváz, a napfényben lángra kap, és nappal nem szaporodik a föld felett.

Könnyen lehet, hogy ez az ellenség gyorsan legyőzi az embert.

Bár még eltarthat egy darabig, amíg hivatalosan is játszhatsz a Minecraft 1.21-es frissítésével, a legtöbb funkciót már most kipróbálhatod, ha betöltesz egy pillanatfelvétel előzetest. Az összes funkció még fejlesztés alatt áll, így előfordulhat, hogy hibákba és problémákba ütközöl, de a pillanatképek így is remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy megnézd, mi várható a jövőben.

Mi a reakciód?

like
6
dislike
1
love
1
funny
0
angry
1
sad
1
wow
1