Minecraft 1.19 The Wild frissítés jellemzői és a Bedrock Edition várható megjelenésének bejelentése

A The Wild frissítés a Minecraft Bedrock Edition következő jelentős tartalmi frissítése. A legnagyobb változás, amit a frissítés hoz a játékba, a két új biom és a bennük található összes funkció.

Minecraft 1.19 The Wild frissítés jellemzői és a Bedrock Edition várható megjelenésének bejelentése

Eredetileg a Minecraft Live 2020-on a Caves and Cliffs bejelentésének része volt, de a barlangi világ generálásának változásai végül külön frissítésre lettek bontva, amely sokkal korábban érkezik majd, mint például a Warden és biomja.

Olvass tovább, hogy mindent megtudj a közelgő The Wild frissítésről.

Minden, amit a Minecraft Bedrock Edition The Wild frissítéséről tudunk

A biomok
Három új biom érkezik a Wild frissítésben.

Ősi város

Ez a frissítés elsőszámú biome-ja, mivel rendkívül nagy és kizárólag Y=-52-nél generál. A biom teljes egészében mélykőzúzalékból, bazaltból, ezek változataiból és szürke gyapjúból áll. A biom tartalmaz továbbá lélekhomokot, lélektüzet és lámpásokat, valamint gyertyákat és csontvázkoponyákat.

Emellett megerősített deepslate-ot is tartalmaznak, amely egy portálszerű keretben spawnol, bár ennek egyelőre nincs célja a Minecraft Bedrock Editionben.

Deep Dark

Ez a biome jellemzően Y=-1 és Y=-64 között található, azonban egészen Y=33-ig spawnolhatnak. Ebben a biomban spawnolhat az ősi város, és ezért a biomnak kell spawnolnia a Wardennek. Ebben a biomban a Wardenen kívül más mobok nem tudnak spawnolni, kivéve a mob spawnerekből származó mobokat, hasonlóan a gombás biomokhoz.

Mangrove mocsarak

Ezek új mocsár biomok, amelyek teás vízzel rendelkeznek, és gyakran melegebb csoportokban generálódnak, jellemzően dzsungelek és sivatagi biomok közelében. Kizárólag új mangrovefákat tartalmaznak, más fa természetes módon nem szaporodik a biomban.

A békák és a nyálkák természetesen szaporodnak a biomban a juhok, tehenek, disznók és csirkék helyett, amelyek erre nem képesek. A boszorkánykunyhók szintén nem fognak a mangrove mocsárban generálódni. A biom padlóját iszap borítja, a vízben pedig trópusi halak találhatók.

Új mobok
A Wild frissítés összesen négy új mobot ad hozzá.

Az Allay

Az Allay-t a Minecraft Live 2021 során szavazta meg a közösség. A játékosoktól kaphat egy blokkot vagy tárgyat, ami után a világ minden tájáról begyűjti az adott tárgyat. Minden betöltött darabot átkutat a kérdéses tárgy után, mielőtt összegyűjtene belőlük akár egy halomnyit, és egy jegyzett blokk hatósugarában ledobná őket.

A béka

A békák három változatban fognak megjelenni:

  • Meleg (fehér)
  • Hideg (zöld).

Ezek a szín- és környezetkombinációk az újonnan ívó békákra vonatkoznak majd. A békák képesek lesznek 5 blokkot átugrani, és inkább a liliompárnákon és a nagy cseppköveken ugrálnak majd. A vízben gyorsabbak is, mint a szárazföldön. Kis nyálkákat és magmakockákat esznek, nyálkagolyókat, illetve ködlámpákat ejtve. Nyálkagolyókkal lehet őket tenyészteni. A párzás után tojásokat raknak a vízbe, és ezekből a tojásokból kikel a harmadik új csőcselék.

Ebihalak
Az ebihalak 20 perccel a tojásból való kikelés után békává nőnek (ez nyálkagolyókkal felgyorsítható). Egy vizes vödörrel lehet őket felszedni. Ha a szárazföldre kerülnek, elpusztulnak, bár pánikba esnek, és megpróbálnak a közeli vízhez eljutni. Az axolotlok levadásszák az ebihalakat, és az ebihalak pánikba esnek, ha egy axolotl van a közelben.

A Warden

Vitathatatlanul a Wild frissítés messze legjobban hypeolt része, a Warden a Minecraft Bedrock Edition legújabb boss mobja. A Sculk Shriekerek idézik meg, miután a játékos háromszor aktiválja őket.

A Warden a játék első igazán vak mobja, aki erős szaglására és hallására támaszkodva követi a játékost. Ha két különböző játékost vagy mobot szagol meg, akkor a gyanúsabbnak ítélthez vezet az útvonala.

A rezgésérzékét használja arra, hogy a mozgása alapján megtalálja az entitásokat, és követi és megtámadja a játékosokat, mobokat és a rezgést okozó entitásokat, bár a Wardenek nem támadják meg egymást. Amikor rezgést érzékel, a fején lévő kinövések zörögnek és világítanak, hasonlóan a sculk érzékelőkhöz. A lopakodás megvédi a játékosokat a rezgéseken keresztül történő észleléstől.

A névtáblák megakadályozhatják, hogy a Warden beássa magát a földbe és despawnolja magát, miután 60 másodpercig nem érzékel rezgést.

A Warden-t az alapoktól kezdve úgy tervezték, hogy a játékosok inkább meneküljenek előle, mint hogy szembeszálljanak vele. Hatalmas, 250 szívből álló életerővel rendelkezik.

Elég sebzést tud okozni ahhoz, hogy a teljes netherit páncélzatú játékosokat normál nehézségen egyetlen találattal 3,5 szívre hozza le. A sebzés nehéz vagy könnyű fokozaton nő vagy csökken, a varázslatok segítenek, de a sebzés még mindig óriási. A Warden közelharci támadásával a pajzsokat is hatástalanítja, és képes lépést tartani a gyalogló játékosokkal.

Mindezek tetejébe, ha egy játékos elérhetetlenül oszlopozik, falak mögé bújik, vagy más módon közelharci hatótávolságon kívül marad, a Warden fel tud tölteni egy hangrobbanást. A robbanás áthatol a falakon, ugyanolyan sebzést okoz, mint egy közelharci támadás, és 15 vízszintes blokk hatótávolsága van.

Ha mindez nem lenne elég, a Warden teljesen immunis az ütésekkel és a lávával szemben is.

A tárgyak
Froglights

A békalámpák lámpaszerű blokkok, amelyeket a békák kis magmakockák elfogyasztásával hoznak létre. Három különböző színű békalámpa létezik:

Gyöngyházfényű (fehér béka)Zöld (zöld béka)Okkersárga (narancssárga béka).
A békafény ezen árnyalatait a különböző színű békák dobják le, ha megeszik a magmakockát, ahogy a színnevek mellett fel van tüntetve. Ezek a fények 15-ös szintű fényt bocsátanak ki, így valamivel világosabbak, mint a fáklyák, amelyek 14-es szintű fényt bocsátanak ki.

Frogspawn

A békaivadékok nem szilárd blokkok, amelyek a víz felszínén helyezkednek el. Eltűnnek, ha a vizet, amelyen pihennek, eltávolítjuk. Túlélésben nem szerezhetők meg, még selyemérintéses eszközzel sem. A békák a párzás után rakják le őket, és egy idő után ebihalak kelnek ki belőlük. Az, hogy ez az ebihal milyen színű békává fejlődik, attól függ, hogy milyen bioszférában rakják le a békaivadékot.

Mangrove

Az új mangrovefák hozzáadásával együtt jár az összes blokk, amely az említett fa létrehozásához szükséges. Ez magában foglalja a leveleket, a fát, a rönköket és az ezekből a rönkökből készült deszkákat, valamint az összes faelemet, amire ezeknek a deszkáknak a készítéséhez szükségük van.

A mangrove rönkök és deszkák enyhén vöröses árnyalatúak.

A legérdekesebb mangrove-kiegészítők az új mangrove-szaporulat és a gyökerek. A gyökerek dekoratív, áttetsző tömbként működnek, hasonlóan a levelekhez, de vizesedhetnek, és vizet tartalmaznak a tömbön belül.

A propagulum egy új típusú csemete, amely a mangrove levelek alatt keletkezett. Csontliszttel nevelhetők, és négy növekedési szakaszuk van. Amint elérik a negyedik stádiumot, a játékos összegyűjtheti őket, és elültetheti a talajra vagy a vízbe, és új mangrovefát növeszt.

Sár

A sár egy új típusú blokk, amely a mangrove mocsarakban található. Ezeket egy vizes palack segítségével lehet készíteni, akár közvetlenül, akár egy adagoló segítségével, földre, durva földre vagy gyökeres földre.

Agyaggá is alakíthatók, ha az iszaptömböt egy olyan tömb fölé helyezzük, amely alatt cseppkő van. A cseppkő lecsöpögteti a folyadékból az iszapot, és így agyagtömböt kapunk. Ezáltal az agyag megújuló nyersanyaggá válik a játék Bedrock változatában.

Ha sárban jársz, az entitások látványosan elsüllyednek, mint a lélek homokjában. Az iszapnak azonban nincs lassító hatása.

Csomagolt sár


A csomagolt iszap egy új blokk, amelyet egy iszapblokk és búza kombinálásával lehet elkészíteni. Összeolvasztva iszaptéglákat lehet készíteni.

Sártégla


Ezek az új téglák 4 csomagolt iszap kombinálásával készülnek, és kézművesasztal vagy kőfaragó segítségével készíthetők belőlük lapok, lépcsők vagy falak.

Sáros mangrove gyökerek

Ezeket a blokkokat vagy a mangrove mocsár biomokban lehet megtalálni, vagy sár és mangrove gyökerek felhasználásával lehet elkészíteni.

Megerősített mélypala

A megerősített mélypala blokkok csak az ősi városokban keletkeznek. Túlélő módban nem szerezhető meg, még akkor sem ejtenek semmit, ha egy selyemérintéses eszközzel törik össze. A tömböt szintén nem lehet dugattyúkkal mozgatni, és azt ugratják, hogy valami érdekes célja van.

Sculk
A Sculk egy új blokk, amely a mélysötét biomban generálódik. Animált textúrával rendelkezik, és csak túlélő módban lehet sikeresen megszerezni a selyemérintéses eszközzel. Ha egy selyemérintés nélküli eszközzel törik el, csak tapasztalatot fog ejteni. A sculk blokkok akkor nőnek, amikor egy mob meghal egy sculk katalizátor közelében.

Sculk katalizátor
A sculk katalizátorok a mélysötétben generálódnak, részecskéket bocsátanak ki és sculkhoz kapcsolódó blokkokat növesztenek, amikor egy mob meghal nyolc blokkon belül. A sculkot a mob által normális esetben ledobott tapasztalatok száma alapján növeszti. A katalizátort egy selyemérintéses eszközzel lehet felvenni. Ezek a blokkok hatos szintű természetes fényt bocsátanak ki.

Sculk Shriekers

A The Wild frissítéssel hozzáadott legfontosabb új blokk a sculk shrieker. Ezek a blokkok a mélysötét bioszférában generálódnak, és vagy a játékos lépései, vagy a vöröskő, vagy a sculk szenzorok aktiválják őket. Aktiválásukkor a játékosnak sötétséghatást adnak, és a harmadik aktiváláskor megidéznek egy Warden-t.

Sculk vénák
Ezek az animált blokkok más blokkokon nyugszanak. A hóhoz hasonlóan a blokkok tetején generálódnak, de a játékosok a zuzmóhoz hasonlóan a blokkok bármelyik oldalára elhelyezhetik őket. Selyemérintéses elemmel kell összetörni ahhoz, hogy felvehessék.

Egyéb elemek

A Minecraft Bedrock Editionbe kerülő egyéb tárgyak közé tartozik az ebihal vödör, amit az ebihalak szállítására használnak. A visszhangszilánk, amelyet a helyreállító iránytű, a mangrove csónak és a helyreállító iránytű elkészítéséhez használnak. A helyreállítási iránytű a játékosnak a legutóbbi halála helyére mutat.

Láda csónakok

A ládát is be lehet tenni egy csónakba, hasonlóan a ládás aknakocsikhoz. Ez elfoglalja a csónak egyik helyét, így csak egy entitás tartózkodhat a csónakban. A láda kinyitása feldühíti a közelben lévő felnőtt malacokat.

A kiadás dátuma
Sajnos a Mojang még mindig nem jelentett be konkrét megjelenési dátumot a The Wild frissítéshez, egyelőre csak egy frusztrálóan homályos 2022-es dátumot tudunk mondani. Vannak rajongói találgatások, miszerint a megjelenési dátum 2022 júniusa körül lehet, de ez nem hivatalos érvelés, és a frissítés az év bármelyik pontján megjelenhet, vagy akár 2023-ra is tolódhat.

Mi a reakciód?

like
4
dislike
0
love
3
funny
0
angry
0
sad
0
wow
1