Az első pillantás az Allay-re a Minecraftban: Minden, amit tudni kell

Az Allay végre először jelenik meg a Minecraft legújabb, Bedrock Edition béta verziójában. A mob-szavazás győztesét sok játékos szerette, és a következő frissítésben megjelenő mobot nagyon várták. Március 10-én a mob végre bekerült a Bedrock Edition új, 1.18.30.22-es béta verziójába.

Az első pillantás az Allay-re a Minecraftban: Minden, amit tudni kell

Az Allay egy aranyos, barátságos mob, aki arra hivatott, hogy segítsen a játékosoknak összegyűjteni a területen elejtett tárgyakat, és odaadja nekik, vagy ledobja őket egy jegyzettömb közelében. Ők apró repülő mobok, amelyek passzív és barátságos természetűek. A Minecraft Live 2021-ben a mob Glare és Copper Golem ellen indult egy mob-szavazáson, ahol nyert, és megerősítették, hogy a Minecraft 1.19-es frissítéssel kiegészül.

Minden, amit az új mobról, az Allay-ről tudni kell a Minecraftban

Természetes szaporodás



Amint a játékosok belépnek a világba a Bedrock Edition béta verziójában, megtalálhatják Allay-t és kapcsolatba léphetnek vele. Bár a játékosok könnyen spawnolhatják az új mobot a megfelelő tojásokból az inventoryból, ezek a lények természetes úton is megtalálhatók bizonyos helyeken.

Ha a játékosok túlélő módban vannak, akkor meg kell találniuk egy Pillager előőrsöt vagy egy Woodland Mansion-t, ahol Allay-ok találhatók. Általában vasgólemekkel vannak csapdába ejtve az előőrsökben, vagy a Kúria börtöncelláiban találhatók. Ezért a Minecraft 1.19-es frissítésében ezeket a mobokat elég nehéz lesz megtalálni, ha csak ezeken a helyeken találhatók.

Viselkedés és használat


Ezek a barátságos és passzív mobok véletlenszerűen repkednek a területen. A játékosok adhatnak nekik egy tárgyat, hogy foglalkoztassák őket. Ezt követően, amikor az adott tárgy a földön van, a mob felveszi azt, majd visszatér a játékoshoz és eldobja. Addig keresik ugyanazt a tárgyat, amíg a játékosok meg nem változtatják vagy el nem veszik a kezükből. Ezek a mobok akár teljes halom tárgyat is fel tudnak venni egyszerre.

Amikor a játékosok egy tárgyat helyeznek ezekre a mobokra, és lejátszanak egy jegyzettömböt, a mob csatlakozik a blokkhoz, és folyamatosan összegyűjti az adott tárgyat, és az egészet a jegyzettömb közelébe dobja. Ezt addig folytatja, amíg a játékos el nem jön és össze nem szedi a tárgyakat. Így a játékosok a note block köré egy farmot hozhatnak létre hoppers és ládákkal, hogy az összegyűjtse a tárgyakat.

A mob lumineszkáló textúrával rendelkezik, és képes világítani a sötétben. Összesen 16 HP (8 szív) életerővel rendelkeznek.

Mi a reakciód?

like
11
dislike
1
love
3
funny
0
angry
0
sad
0
wow
4