Minecraft kecskék - minden, amit tudni kell róluk

Hol találsz kecskéket és mi történik, ha a rossz oldalukra állsz...

Minecraft kecskék - minden, amit tudni kell róluk

Igen, kecskék érkeznek a Minecraftba. Végre! A való világban sokféle kecske létezik, az ibextől kezdve, amelyik valahogyan képes meredek lejtőkön járni, egészen a meglehetősen tragikus ájult kecskéig. A Minecraftban a kecskék a sziklás hegyi kecskén (vagy Oreamnos americanus) alapulnak, és jól alkalmazkodnak az alpesi és szubalpin körülményekhez egyaránt.

Technikailag nem is kecskék. Ehelyett inkább az antilopokkal, a négyzet alakú fakókkal állnak közelebbi rokonságban. Ezt mérhetetlenül kiábrándító volt megtudni. Azonban ez a kecske a miénk, és legalább úgy tűnik, hogy úgy viselkednek, mint a hegycsúcsok gyapjas állatai, amelyeket ismerünk és szeretünk.

A Minecraftban élő kecskékről nem sokat tudunk, de a való világ kecskéi alapján biztosan tudunk találgatni.


HOL TALÁLUNK KECSKÉKET A MINECRAFTBAN?
A kecskék a Minecraftban a magas felszínek tetején találhatók hetes vagy magasabb fényszinten, például sziklákon. Úgy tűnik, nem sokat számít, hogy a sziklákat hó vagy fű borítja, de úgy tűnik, hogy nappal többet kóborolnak.


MILYENEK A KECSKÉK A MINECRAFTBAN?
Ahogy már említettük, a sziklás hegyi kecskén alapulnak - egy antilop, amely a menőség kedvéért kecskének álcázza magát. Elég nehéz szimulálni a jellegzetes tulajdonságukat: magasra tudnak mászni és meredek felületeken egyensúlyozni.

Ezért a Minecraftban a kecskék a szokásos egy blokk helyett két blokkot tudnak magasra ugrani. Könnyedén át tudnak jutni kisebb réseken, és fenségesen néznek ki, amikor ezt teszik. Ha egy lyukkal találkoznak a földben vagy porhóból készült tömbökkel, akár tíz tömb magasra is képesek ugrani a levegőbe.

Tíz életpontjuk van (öt teljes szív), és körülbelül hét sebzéssel (három és fél szív) tudnak támadni.

Általában a kecskék elég passzívnak tűnnek, és ahogy CaptainSparklez az 1.17-es bétafrissítésben felfedezte, nem támadnak rád, ha te ütöd meg őket először. Ehelyett véletlenszerűen úgy döntenek, hogy le kell téged rúgni egy párkányról, és teljes erővel beléd rontanak. Még ha ok nélkül dühösek is lesznek egy kicsit, akkor is nagyobb valószínűséggel veszik célba az ellenséget, hogy megvédjenek téged. Ha a kecskét megtámadják, el fog futni a támadója elől.

A való világban a kecske volt az egyik első állat, amelyet fűevő, tejet termelő tőgye és ízletes húsa miatt háziasítottak. Búzával ráveheted őket, hogy kövessenek téged, és a búza etetésével szerelmes üzemmódba helyezheted őket a szaporodáshoz. Tejet is tudsz termelni, ha egy üres vödröt használsz rajtuk, megölheted őket nyers birkahúsért (vagy főttért, ha a kecske tűzön állt, de ki tenne ilyen szörnyűséget?), és bárhová terelheted őket, ha pórázt használsz rájuk.

Rosszindulatú természetük miatt azonban nem valószínű, hogy a Minecraft lovaival ellentétben lovagolhatóak lesznek. Álmodozhatunk azonban.

MI AZ A KECSKESZARV?
A frissítéssel egy új tárgy is bekerült a játékba, a kecskeszarv. Amikor használod, olyan hangot adsz ki, mintha a kürtön keresztül fújnád a riasztást. Ez ugyanaz a hang, ami a Minecraft falvak elleni raidek során hallatszik. Maximum két kecskeszarvat kaphatsz, amikor a kecske belerambol a blokkokba, bár egyszerre csak egy-egy darabot fog dobni.

Mi a reakciód?

like
25
dislike
3
love
4
funny
2
angry
0
sad
3
wow
6