Hogyan kell használni a Minecraft seed térképet

Egy játékos Minecraft seed megtalálása trükkös lehet, de ez a feladat jelentősen megkönnyíti a seed, más néven biome findereknek köszönhetően.

Hogyan kell használni a Minecraft seed térképet

Egyszerűbben fogalmazva, a Minecraftban a seedek olyan külső alkalmazások, amelyek a világ seed információiból egy olyan térképet készítenek, amely részletesen bemutatja a világ különböző aspektusait.

A játékosok megtalálhatják a különböző biomokat, a generált struktúrákat, és még a Nether és az End táját is feltérképezhetik a seed számára. Igaz, ezeket a funkciókat harmadik féltől származó oldalakon vagy programokon keresztül használják, de sokkal hasznosabbak az információk tekintetében, mint a szokásos Minecraft térképelemek.

Minecraft: Chunkbase seed használata

Vitathatatlanul a legnépszerűbb seed, amelyet a Minecraft játékosok használnak, a Chunkbase nagyszerű csapata által kifejlesztett térkép. A Chunkbase weboldalára lépve és az alkalmazások részlegre navigálva a játékosok megtalálják a seed map felületét.

Itt beilleszthetik a Minecraft seed, kiválaszthatják az alkalmazandó játékverziót, és ha akarnak, még nagy biome seed is választhatnak. Miután beírták a seed adatait (vagy betöltötték egy játékmentésből), a seed a térképen egy képernyő közepén fog generálódni.

A játékosok az érintésvezérlés vagy az egér segítségével körbehúzhatják a központi térképet, és megtekinthetik a különböző biomokat és a magjuk egyéb jellemzőit. A térkép alatt található csúszka lehetővé teszi azt is, hogy nagyítsanak és kicsinyítsenek a seed térképén.

A csúszka alatt a játékosok még több lehetőséget kapnak. Bizonyos biomokat jelölőnégyzet segítségével kiemelhetnek, a térképet az Overworld, a Nether és a End között válthatják, és még a térképen meghatározott XY koordinátákra is ugorhatnak.

Továbbá a jobb alsó sarokban található jelölőnégyzetek segítségével ki lehet emelni a barlangi biomokat vagy a terep magasságát.

Az oldal alján a Minecraft játékosok még képfájlokba is elmenthetik az általuk készített térképeket, hogy könnyebben megtekinthessék azokat. Egyszerűen csak nyomja meg a "térkép mentése" gombot, és válassza ki a játékos eszközén a kép mentéséhez szükséges helyet.

A képet .PNG fájlként kell elmenteni, amely a legtöbb mai szoftverrel könnyen megtekinthető. Ha a játékosok visszamennek az alkalmazások fülre, akkor még a vető térképeket is beállíthatják, hogy különböző struktúrákat találjanak, például falvakat, erődítményeket, nyálkakockákat és még sok mást.

A Chunkbase elkötelezettsége, hogy a játékosok számára pontos és összefüggő információkat nyújtson bármilyen véletlenszerű játékmagról, valóban lenyűgöző, és a mai napig népszerű és rendkívül hasznos eszköz.

A Chunkbase magtérképének használatáról a játékosok az alábbiakban olvashatnak egy gyors lépésről-lépésre:

Látogasson el a Chunkbase weboldalára egy tetszőleges webböngészőben.

  1. Navigálj, és válaszd ki az alkalmazások gombot.
  2. Attól függően, hogy a játékos mit keres, válassza ki a kívánt térkép típusát. A legtöbb játékos, aki nem keres semmi konkrétumot, válassza a "biome" opciót.
  3. A seed felületen a játékos világ seed illessze be a seed beviteli mezőbe, és válassza ki a Minecraftnak a seed kompatibilis verzióját. A Pocket és Education Edition játékosok választhatják a Bedrockot, és az ő magjaiknak is működniük kell.
  4. Ennyi az egész! A játékosok mostantól manipulálhatják a térképet, nagyíthatnak és kicsinyíthetnek, és elmenthetik a térkép képeit a későbbi megtekintéshez a készülékükön.

Mi a reakciód?

like
3
dislike
1
love
0
funny
0
angry
0
sad
1
wow
0