Minecraft cseppkőbarlang - minden, amit tudunk

Minden a sziklaalakzatokról, mi?

Minecraft cseppkőbarlang - minden, amit tudunk

A Minecraft Caves & Cliffs frissítése rengeteg izgalmas újdonságot mutatott nekünk, de a bemutató nem ásott bele nagyon mélyen az összes közelgő változásba. Sokat láthattunk a Lush Caves biomról, de nem ez az egyetlen földalatti biom, ami a Minecraft 1.18-as frissítéssel érkezik, hiszen a Dripstone Caves is bemutatásra került röviden. A Dripstone-barlangokat eredetileg az 1.17-es frissítésbe tervezték, de közvetlenül a megjelenés előtt visszavonták.

A Lush Caves-től eltérően a Dripstone Caves áll a legközelebb a vanilla Minecraft földalatti területeihez. Ha valami, akkor ezek eléggé hasonlítanak a játékban már meglévő masszív és nyitott barlangi területekre, csak egy csomó extra barlangi cuccal - ez a hivatalos kifejezés, barlangi cucc.

Mégis, a mocsári szabványos barlangok mostantól egy saját, megfelelő biomot alkotnak, és bár a Mojang a Minecon 2020 során sok funkciójukról hallgatott, azért van miről beszélni. Mielőtt azonban túlságosan belemennénk, jöjjön a szokásos disclaimer arról, hogy pontosan mi a különbség a cseppkövek és a sztalagmitok között. A cseppkövek a mennyezeten kialakuló sziklatüskék, míg a sztalagmitok a talajból kialakuló tüskék. Hasznos lenne megjegyezni, ha megnéznénk a helyesírást: Stalaktitok = mennyezet, sztalagmitok = talaj. Őszintén szólva, mihez is kezdenétek nélkülünk.

STALAKTITOK
Kezdjük a mennyezeten lakó cseppkövekkel. Ezek leeshetnek, ha az aljuknál eltöröd őket, és megsebesítenek téged vagy más entitásokat, ha alájuk állsz. Emellett vizet is csepegtetnek, amit üstökkel gyűjthetsz, ami végtelen vízforrást biztosít számodra. Ha messziről kipukkasztasz egyet ezek közül egy nyílvesszővel, akkor lehet, hogy ki tudsz tisztítani néhány Minecraft mobot alulról.

SZTALAGMITOK
A sztalagmitok viszont lényegében csak hatalmas tüskék. Ha bármi rájuk esik, akkor nagy mennyiségű sebzést kapnak. Ezek is eltörhetnek és széteshetnek ugyanúgy, mint a leeső cseppkövek. A cseppkövek és a sztalagmitok darabjait is összegyűjthetjük, ha egyszer eltörnek, ami hasznos lehet, ha valamit készítünk belőlük, de egyelőre fogalmunk sincs, hogy mit.

Sajnos ez volt minden, amit a cseppkőbarlangokról megtudtunk. Nem tudjuk, milyen mobok fognak spawnolni, és hogy lesznek-e itt egyedi tárgyak - úgy tűnik, a zombik biztosan megjelennek majd itt, de ez aligha meglepetés. Az azonban biztos, hogy legalább valamit be fognak itt jelenteni a későbbiekben.

Mi a reakciód?

like
1
dislike
1
love
1
funny
0
angry
0
sad
0
wow
3