Minecraft YouTuber rábukkant a játék legritkább blokkjára

Egy három nappal ezelőtt közzétett videóban a Minecraft YouTuber camman18 valami rendkívüli dologra bukkant. Amit felfedezett, az annyira ritka, hogy eddig csak nyolc ember (őt is beleértve) találta meg ezt a tárgyat.

Minecraft YouTuber rábukkant a játék legritkább blokkjára

A tárgy egy olyan blokkra utal, amelyet lehetetlen megtalálni sem az overworldben, sem a netherworldben, sem az enderworldben. Ráadásul a tömböt nem lehet egy adott helyről bányászni, vagy kézműveskedni.

A kérdéses blokk egy fél ágy.

Minecraft YouTuber egy fél ágyat talált a játékban


A 44 másodperces klip azzal kezdődik, hogy a YouTuber elmagyarázza, hogy a játékban soha nincs két teljesen egyforma világ. Ez vonatkozik arra is, hogy különböző emberek ugyanazt a magot használják.

Bár a magkód és a világ azonosnak tűnhet, közelebbről megnézve a játékosok olyan finom különbségeket vehetnek észre, mint a világ generálásának eltérései, vagy bizonyos tárgyak, objektumok, blokkok és struktúrák jelenléte vagy hiánya.

Ezek a különbségek abból adódnak, hogy a játékos milyen irányba néz, amikor a fent említett entitások megjelenítésre kerülnek a játék térképén. Ha a játékos egy lávató, víztócsa, fák sűrűje vagy akár egy virág felé néz, a renderelési folyamat attól függően változik, hogy a játékos milyen irányból közelíti meg azt.

Ez jól példázza, hogy mennyire ritka a fél ágyas blokk előfordulása.

A videón egy fél ágy látható, amelynek kinézete hasonló lehet azoknak a játékosoknak, akik játékon belüli késleltetési tüskéket vagy kapcsolati problémákat tapasztalnak. Az ágyak időnként úgy tűnik, hogy kettétörnek, amikor a játékos lag tüske alatt lép kapcsolatba velük.

A YouTuber szerint az ilyen blokkok keletkezésének (nagyon változékony) tulajdonságai akkor lépnek működésbe, amikor egy olyan entitás, mint a láva, úgy lép kölcsönhatásba egy falusi házikóval, hogy a benne elhelyezett ágynak csak a felét pusztítja el.

Bár a helyszín magját, verzióját és koordinátáit megemlíti, a játékos figyelmeztetést ad ki a térképet felfedezni kívánó játékosoknak.

Elmondta, hogy attól függően, hogy a falusi ház milyen irányban lett renderelve, a láva elpusztíthatja az egész ágyat.

camman18 arról ismert, hogy Minecraft-videókat tesz közzé a játékban található ritka tárgyakról, magokról, szerkezetekről és helyszínekről. Csatornája 2021 áprilisa óta aktív, és azóta rengeteg elismerést szerzett, 2022 márciusában 3,6 millió feliratkozója volt.

camman18 rövidfilmjei és mókás Minecraft-videói elkötelezett rajongótábort hoztak létre számára, és a Minecraft-közösség imádott tartalomkészítőjévé tették.

Mi a reakciód?

like
1
dislike
0
love
1
funny
1
angry
1
sad
0
wow
1