Hogyan kell használni a Minecraft Blast Furnace-t?

Az alábbiakat kell tudnod a Minecraft Blast Furnace-ről.

Hogyan kell használni a Minecraft Blast Furnace-t?

Szeretnél többet megtudni a Minecraft Blast Furnace-ről? Talán azon gondolkodsz, hogy készíts egyet, de nem vagy biztos benne, hogy megéri-e a szükséges anyagokat. Tagadhatatlan, hogy sok mindent meg kell tanulnod, amikor először kezdesz el játszani a blokkos sandbox játékban, ezért talán elgondolkodtál azon, hogy a Blast Furnace készítése legyen-e az, amit magasan a teendőid listájára teszel.

Ez a speciális kézműves állomás ugyan nagyon hasonlóan működik, mint a normál kemence, de az ércek mellett bizonyos szerszámokat és páncélokat is képes megolvasztani. A jó hír az, hogy mindezt kétszer olyan gyorsan tudja megtenni. Ha tehát eleged van abból, hogy türelmetlenül kell várnod az ércekre, a Blast Furnace lehet a megoldás. Ebben az útmutatóban mindent megtudhatsz a Minecraft Blast Furnace-ről, beleértve a sokféle felhasználási módját és azt is, hogyan készíthetsz egyet.

Hogyan kell elkészíteni egy Minecraft Blast Furnace-t?

Az elkészítése viszonylag egyszerű, feltéve, hogy rendelkezel a szükséges hozzávalókkal - és még így sem különösebben nehéz beszerezni őket. Szükséged lesz egy kemencére, öt vasrúdra és három darab sima kőre. 

Az alap kemence nyolc darab Cobblestone-ból is elkészíthető, ami elég gyakori. Ha tanácstalan vagy, csak áss egy kicsit, és hamarosan találsz majd belőle. 

A Sima kő megszerzéséhez kétszer kell Cobblestone-t főznöd. Az első alkalommal Kő lesz belőle, a második alkalommal pedig Sima Kő. 

A legnehezebb hozzávaló, amire szükséged van, a vasrudak. A vasérc megszerzésének nehézsége attól függ, hogy mennyire vagy szerencsés a világoddal és a terepviszonyokkal. Vasércet gyakran láthatsz barlangokban, bár néhány esetben kicsit messzebbre kell bányásznod, hogy találj belőle. Ha megtaláltad az ércet, vasrudakat olvaszthatsz belőle. Ha véletlenül szerencséd van a kincsesládákkal, kilenc vasrög kombinálásával is készíthetsz egyet, de ez őszintén szólva több gondot okoz, mint amennyit megér. 

Hogyan kell használni a Minecraft Blast Furnacet?

A Blast Furnace használata nagyjából ugyanaz, mint a hagyományos kemence használata. Csak dobj egy kis tüzelőanyagot a bal alsó részbe, és utána a bal felső részbe a megolvasztható tárgyat. Ne feledd, a kemencék csak dolgokat tudnak megolvasztani. De, míg ezt kétszeres sebességgel teszik, kétszeres sebességgel használnak tüzelőanyagot is. De vajon tényleg meg tudod-e becsülni a megtakarított időt? 

A kohók leggyakoribb felhasználási módja az érctömbök ingotokká olvasztása, de fegyverek, szerszámok és páncélok beolvasztására is használhatod őket. Minden másnak a normál kemencén kell keresztülmennie.

A Minecraft Blast Furnace egyben a falu fegyvervizsgálói szakmájának "munkablokkja" is.

Mi a reakciód?

like
5
dislike
2
love
0
funny
0
angry
1
sad
1
wow
2