Hogyan lovagolhatsz lámákon a Minecraft 1.19 frissítésben

A lámák semleges mobok a Minecraft 1.19-es frissítésében, és a játékosok társakként használhatják őket, miközben a világot járják. A szamarakhoz hasonlóan a lámák is használhatóak hordozható tárolóként, mivel a játékosok ládát rakhatnak rájuk, hogy több tárgyat tárolhassanak. A csőcselék meglovaglásában azonban különböznek a lovaktól, a szamaraktól és az öszvérektől.

Hogyan lovagolhatsz lámákon a Minecraft 1.19 frissítésben

A lovaglás egy gyakran használt mechanizmus a játékban, amin keresztül a játékosok fel tudnak ülni egy mob tetejére. Ezt a mob megszelídítésére vagy mozgásának irányítására lehet használni. Általában a játékosok a lovakhoz, szamarakhoz vagy öszvérekhez hasonló mobokat egy nyereg segítségével irányítják, hogy irányítsák őket. A nyergek a disznók és a striderek meglovaglására is használhatók. A lámák lovaglása azonban kissé eltér a játékban található többi mobtól.

A lámák meglovaglásának és használatának módjai a Minecraft 1.19-es frissítésében

A lámákat csak lovagolni lehet, irányítani nem.

A Minecraftban a játékosok csak meglovagolhatják a lámákat, de nem irányíthatják őket, ellentétben más lovagolható mobokkal. Amikor a játékosok megtalálják ezeket a mobokat olyan biomokban, mint a szavanna, a szavanna fennsík, a szélfútta dombok és az erdők, azonnal meg tudják lovagolni őket, ha jobb egérgombbal kattintanak rájuk. Ez az egyik módja annak, hogy megszelídítsük őket a játékban.

A megszelídítésükhöz szükséges idő attól függ, hogy mennyi vérmérsékletszintjük van. A megszelídítésnél a "temperamentum" pozitív tulajdonságnak számít. Ezért, ha az indulat magasabb, a csőcselék nagyobb valószínűséggel szelídül meg. A játékosok vagy többször is meglovagolhatják őket, vagy elég búzát vagy szénabálát etethetnek velük, hogy megszelídítsék őket. Ha megszelídültek, szív részecskék jelennek meg felettük.

Miután megszelídült, a mob nem fogja automatikusan leszerelni a játékost. Ha a játékosok megpróbálnak nyerget használni a mobon, akkor normális esetben újra felszerszámozódnak, anélkül, hogy a nyereg a mobon lenne. Ez megerősíti, hogy a mobot nem lehet irányítani, miközben meg van lovagolva.

A lámáknak kissé eltérő grafikus felületük van

A Minecraft játékosok nem tudják irányítani a mobot lovaglás közben; azonban a lovaglási pozíció továbbra is hasznos a lámáknál. Egy megszelídített láma meglovaglása közben a játékosok jobb klikket nyomva beléphetnek a mob speciális GUI-jába.

Ez a GUI kissé másképp fog kinézni, mint amit a játékosok általában a lovak és szamarak esetében látnak. A bal oldalon lesz egy slot, maga a láma a középső dobozban, a jobb oldalon pedig egy sima doboz. A bal oldali blokk a lámák díszítésére és testreszabására szolgál. A játékosok bármilyen szőnyeget elhelyezhetnek ebbe a nyílásba, hogy lényegében felöltöztessék a csőcseléket. A vándorló kereskedő lámákhoz nagyon hasonlóan fognak kinézni, miután rájuk helyeztek egy szőnyeget.

Ezenkívül a játékosok ládát is elhelyezhetnek a mobra, hogy a mob grafikus felületén a jobb oldali doboz aktiválódjon. Itt a játékosok képesek lesznek extra tárgyakat tárolni.

Mi a reakciód?

like
3
dislike
1
love
0
funny
0
angry
1
sad
1
wow
0