5 legjobb gyakorlat, hogy elkerüld az eltévedést a Minecraft 1.19 frissítésében

A Minecraft folyamatosan bizonyítja, hogy az egyik legkiterjedtebb térképpel rendelkezik az egész játékvilágban, egyetlen versenytársa az olyan játékok, mint a No Man's Sky és az Elite Dangerous. Mivel a játék procedurálisan generált, a térképe gyakorlatilag végtelen, és a játékosok korlátlan mennyiségű helyet kapnak, hogy azt építsenek, amit csak akarnak, és annyit fedezzenek fel, amennyit csak akarnak.

5 legjobb gyakorlat, hogy elkerüld az eltévedést a Minecraft 1.19 frissítésében

Mivel a játékot elsősorban túlélőjátékként azonosítják, a felfedezés természetesen fontos szerepet játszik a működésében. A képernyőn megjelenő minitérkép vagy teljes méretű automap nélkül azonban a játékosok gyakran elveszhetnek a Minecraft tömbszerű világában. Ez a cikk a játékosoknak kíván segíteni a probléma elhárításában.

Minecraft 1.19: 5 legjobb tipp, hogy a játékosok a kitaposott úton maradjanak
1) Mindig jelöld meg az utat

Sok játékos, aki a játék túlélő módját részesíti előnyben, gyakran tart magával egy halom fáklyát, hogy elkerülje az eltévedést a barlangokban. Mivel ezek általában meglehetősen sötétek, a fáklyák segítenek a játékosoknak eligazodni bennük, miközben egyúttal egy olyan átjárót is jelölnek, amelyen keresztül vissza lehet jutni a felszínre.

Hasonlóképpen, a játékosok olyan entitásokat használhatnak, mint a tömbök, fáklyák vagy bármi, ami feltűnő a semmi közepén, hogy segítsen elkerülni az eltévedést.

2) Szerezz egy magasan fekvő kilátópontot

Ha a játékosok megpróbálnak visszatérni a bázisukra, de nem találják az utat, mert megkeveredtek egy fák sűrűjében vagy egy óriási sivatagi bioszférában, jó technika, ha keresnek egy magas kilátópontot. Ezek rengeteg perspektívát nyújthatnak, még akkor is, ha a játékos renderelési távolsága alacsony.

Egy alternatív lehetőség lenne az elytra használata, ha megkapjuk. Ezzel a lehető legmagasabbra lehet repülni, így egy ösvény, bázis vagy tereptárgy megtalálása nem jelenthet gondot.

3) Növelje a renderelési távolságot

Ha már a renderelési távolságról beszélünk, sok játékos inkább alacsonyabb számokon tartja az értékét, 4-től vagy 6-tól akár 8-ig. Érthető, hogy sok játékos ezt azért teszi, hogy extra teljesítményt sajtoljon ki a játékgépéből.

A nagyobb renderelési távolság vagy renderelési "skálázási" érték azonban segíthet a játékosoknak gyorsabban eljutni a célhoz, aminek az a nyilvánvaló oka, hogy több entitás látható egyetlen pontból.

A legjobb módja a nagy renderelési távolság használatának, ha egy rövid időre (épp elég időre ahhoz, hogy a játékos tájékozódjon) feljebb kapcsolod, figyelmen kívül hagyod a teljesítménycsökkenést, és visszaállítod, amikor a játékos visszatalál a helyes útra.

4) Szerezzen be és töltsön ki egy térképet

A térképek értékes tárgyak, amelyek segíthetnek a játékosoknak azonosítani egy olyan területet vagy földrészt, amelyet már bejártak vagy felfedeztek. Amikor a játékos a térképpel felszerelve végigmegy egy helyszínen, az automatikusan feljegyez minden fontosabb tereptárgyat, mint a terület terepviszonyait.

A játékosok akár le is zárhatják a térképeket, hogy ne frissüljenek, és duplikátumokat is létrehozhatnak. A kincses térképek a falu térképészénél kaphatók, és a játékosok akár saját maguk is készíthetnek térképész asztalnál.

5) Használj iránytűt

Az iránytű az egyik legegyszerűbb, mégis legértékesebb tárgy a Minecraftban. Oe akár odáig is elmehetünk, hogy ezeket a tárgyakat a játék legjobb navigációs eszközének nevezzük. Vasrudak és vöröskő felhasználásával készíthető, és a világ spawn-pontjának meghatározására használható.

Ha a spawnpontot parancsok segítségével megváltoztatták, a játékosok azt fogják tapasztalni, hogy az iránytű a hozzá rendelt új koordinátákra mutat. Az iránytűk a lodestone felé is mutatnak, és van egy új fajtájuk, a recovery compass. Ez a változat a Minecraft 1.19-ben került bele, és arra a helyre mutat, ahol a játékos utoljára halt meg.

Mi a reakciód?

like
2
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0