Hogyan kaphatsz láthatatlan tárgykeretet a Minecraftban?

A Minecraft elkötelezett díszítői számára néha a felületre helyezett tárgyak körüli keret nem egészen hozza meg a kívánt megjelenést.

Hogyan kaphatsz láthatatlan tárgykeretet a Minecraftban?

Néhány játékos olyan képeket tett közzé, amelyeken a felületekre helyezett szerszámaikat és tárgyaikat mutatják, anélkül, hogy szabványos keret lenne körülöttük. A tárgykeretek alapértelmezés szerint rendelkeznek egy bizonyos megjelenéssel a vanilla Minecraftban, ami némileg korlátozza azokat a játékosokat, akik egy kopottabb dekoratív megközelítést szeretnének elérni.

Szerencsére van erre megoldás a Minecraft használatával: Java Edition konzolparancsaival, amelyek lehetővé teszik a játékosok számára, hogy olyan tárgykereteket helyezzenek el, amelyek lényegében láthatatlanok szabad szemmel. Ezáltal a tárgyak sokkal másképp jelennek meg, és úgy tűnnek, mintha magára a felületre helyezték volna őket. A láthatatlan tárgykereteknek számos felhasználási módja van, amelyek közül néhányat a játékosok többsége nem feltétlenül ismer. Ez azonban még hasznosabbá teszi a játékban, és egyszerű konzolparancsok segítségével minden játékos elég könnyen megszerezheti őket.

Minecraft: Konzolparancsok használata a láthatatlan tárgykeretek megszerzéséhez
Íme, hogyan szerezhetnek a játékosok láthatatlan tárgykereteket a játékban, és hogyan használhatják őket különböző célokra:

A Minecraft Java Edition játékosait egy egyszerű parancs segítségével láthatatlan tárgykeretekhez juthatnak. Mindössze annyit kell tenniük, hogy megnyitják a chat-konzoljukat, és beírják, hogy "/give @p item_frame{EntityTag:{Invisible:1b}}", aminek hatására a tárgy a játékos leltárába kerül, és a játékos oda helyezheti, ahová szeretné.

Fontos észben tartani, hogy ez a módszer jelenleg csak a Java játékosok számára érhető el a Minecraft 1.17-től. Mivel a láthatatlan tárgykeret nem tekinthető önálló entitásnak a Minecraftban: Bedrock Edition, a módszer nem ugyanúgy fog érvényesülni. Ez a jövőben változhat, de egyelőre ez a módszer csak a Java Editionre korlátozódik.

Ha a játékosok nem tudják végrehajtani a chatparancsot, az azért lehet, mert olyan világot nyitottak meg, ahol a csalások nem engedélyezettek. Ennek kijavításához a Minecraft játékosoknak csak annyit kell tenniük, hogy megnyitják világukat a LAN-kapcsolatok számára. Ha ezt megteszik, a beállításokon keresztül engedélyezniük kell a csalásokat, és gond nélkül be kell tudniuk írni a szükséges konzolparancsot.

Ez másképp vonatkozik a többjátékos szerverekre és világokra, mivel a parancsok csak bizonyos játékosjogosultságok által engedélyezettekre korlátozódnak. Például a szerveradminok vagy fejlesztők használhatják a konzolparancsokat, de ugyanez nem biztos, hogy igaz a normál játékosokra. Ez az adott többjátékos szervertől függően változik.

A láthatatlan tárgykeretek rengeteg dekorációs lehetőséget nyitnak meg a Minecraft játékosok előtt, lehetővé téve számukra, hogy szerszámokat és tárgyakat kombináljanak egy blokk közvetlen textúrájával. A játékosok több Minecraft dekorációs oldalon is lenyűgözően használták ezt a mechanikát, például olyan dolgokat hoztak létre, mint okostelefonok vagy számítógép hozzáférési panelek a modern Minecraft alkotásokhoz, olyan dolgokat használva, mint a láthatatlan tárgykeretekkel ellátott bannerek.

Mi a reakciód?

like
24
dislike
2
love
8
funny
0
angry
1
sad
4
wow
12