Hogyan találj kincsesládákat a Minecraftban?

A Minecraft túlélő módjában a játékosnak minél több értékes nyersanyagot kell szereznie. Ezek megszerzése a játék korai szakaszában segítheti a későbbi sikereidet. Ezért létfontosságú a kincsesládák felkutatása, amelyekben létfontosságú nyersanyagok vannak elrejtve. Szerencsére rengeteg hely van, ahol a játékos elkezdheti a keresést. Itt megosztjuk, hogyan találhatsz kincsesládákat a Minecraftban.

Hogyan találj kincsesládákat a Minecraftban?

Dungeons

A börtönök a föld alatt vannak, és tartalmazhatnak néhány kincset. Győződj meg azonban arról, hogy jól felkészültél, mielőtt belépsz egy börtönbe. Ezeket általában számos mob őrzi, például csontvázak, zombik és bosszantó pókok, amelyek mind jelentős károkat okozhatnak a játékosnak.

A dungeonok megtalálásához menj barlangokba, mivel ezek gyakran a föld alatt találhatóak bányaaknák mellett.

Strongholds

Bár az erődítményeket nem olyan könnyű megtalálni, mint a várbörtönöket, több láda is található bennük. Gyakran találhatsz zsákmányt, például Ender-gyöngyöket, amelyeket portálok aktiválásához használhatsz. Mindenképpen érdemes megtartani őket későbbi felhasználásra.

Az erődök a föld alatt is megtalálhatók, és barlangokon vagy bányaaknákon keresztül érhetőek el.

Piramisok

Bizonyos biomok saját stílusú piramisokkal rendelkeznek. A dzsungelbiomokban a dzsungelpiramisok két kincsesládát tartalmazhatnak. Az egyiket a falak mögé rejtett karokkal, míg a másikat egy dart csapda védi, így a játékosoknak óvatosnak kell lenniük, amikor ehhez a ládához jutnak.

A sivatagi biomok sivatagi piramisai négy kincsesládát tartalmaznak. A játékosok ezért jutalmat kapnak, ha úgy döntöttek, hogy megtalálják ezeket a ládákat, azonban mindegyik jól el van rejtve és csapdákkal védett, ezért minden játékosnak óvatosan kell végrehajtania ezt a küldetést.

Elhagyott bányaaknák

A föld alatt létrehozott, elhagyott bányaaknák hatalmas területek, amelyek általában több száz tömböt foglalnak magukban. Tökéletes helyszínt biztosítanak több kincsesláda elhelyezésére. A bányaakna méretétől függően a játékos több ládát is találhat, ha szerencséje van.

Egy elhagyott bányakamra megtalálásához menj a barlangok vagy szakadékok felé, hogy felfedezd a bejáratukat. Néhány biomban, például a mesa biomban azonban a bejáratok a felszínen is feltárulhatnak.

Iglók

Az igluk csak a jégsíkság biomban szaporodnak, és kincsesládáknak adnak otthont. Ha az iglunak van pincéje, akkor egy kincsesláda várja azt a szerencsés játékost, aki felfedezi. A pincéhez való hozzáféréshez be kell törnöd az iglu padlóját, és le kell másznod a létrán.

Falvak

A falvak a leggyakoribb építménytípus, amelyet a játékban létrehoznak, és több biomban is megtalálhatóak, kivéve a dzsungelt, a szélsőséges hegyeket, az óceánt és a mesa-t. A kincsesládák a házakban is spawnolhatnak, azonban a leggyakoribb hely a kovácsműhely, ezért először oda kell menned.

Erdei kúriák

Az erdei kúriák csak a fedett erdei biomban találhatók. Nem biztos, hogy egyáltalán találsz kincsesládákat, de többbe is belebotolhatsz, így érdemes felfedezni. A padlás, a sakktáblás szoba és a raktárhelyiségek jó helyek, azonban érdemes az egész kúriát felfedezni, mert sosem tudhatod, hol rejtőzhetnek.

Hajóroncsok

Néha a tengerpartokon, de általában az óceáni bioszférában találhatók, a hajóroncsok remek hely a kincskeresésre. A hajóroncs típusától függően a játékos 1-3 kincsesládát fedezhet fel.

Óceáni romok

Ha már az óceáni biomokban jársz, az óceáni romoknál is keress kincsesládákat. Mindegyikben található legalább egy kincsesláda, amely a padlóban vagy a falakban van elrejtve. A nehézséget az jelenti, hogy elég sokáig maradjatok életben a víz alatt ahhoz, hogy felfedezzétek a kincset.

Eltemetett kincsek

Míg a fenti helyszínek a kincsesládák felfedezésének gyakori helyei, a Minecraft világa tele van elásott kincsekkel is, amelyek véletlenszerűen a földbe rejtett kincsesládák, például homok vagy kavics alatt. Az elásott kincsek felfedezéséhez a játékosnak az Eltemetett Minecraft kincses térképet kell használnia. Egyszerűen csak kövesd a térképet, amíg a piros X-szel jelzett helyre nem érsz, ahol fehér jelzéssel látod az aktuális pozíciódat. Ha elérted a helyet, el kell kezdened ásni. Áss egy széles területen, hogy biztosan felfedezd. Általában homok vagy kavics alá vannak eltemetve, azonban szénérc vagy diorit alatt is megtalálhatók. Áss néhány tömböt lefelé, hogy felfedezd a ládát, és ha megtaláltad a kincset, kattints rá jobb gombbal, hogy igényt tarthass rá.

Milyen tárgyakat találok az elásott kincsben?

Az elásott kincsesládákban található tárgyak jelentősen változhatnak, azonban itt van egy lista néhány gyakori tárgyról, amire számíthatsz:

  • A tenger szíve
  • Főtt hal
  • Bőr tunika
  • TNT
  • Smaragd
  • Gyémánt
  • Prizmarin kristály
  • Aranyrúd
  • Vasrúd


Mint láthatod, a drágakövektől kezdve a ruházaton, fegyvereken át az élelemig bármit megkaphatsz, így mindenképpen megéri a keresést.

A kincsesládák gyors megtalálása az egyik legfontosabb képesség, amivel egy játékos rendelkezhet. Ha tudod, hol kezdd a keresést, értékes időt spórolhatsz meg, és gyorsabban haladhatsz előre a játékban, valamint felkészültebb lehetsz az előtted álló kalandokra és kihívásokra. Sok szerencsét a kincsesládák kereséséhez!

Mi a reakciód?

like
5
dislike
0
love
0
funny
1
angry
0
sad
0
wow
1