A 4 legfontosabb dolog, amit a Minecraftban a csatornákról tudni kell (2022)

A Minecraftban rengeteg értékes tárgy van. Mindegyik fontos és célt szolgál, de van egy természetes hierarchia. A cukornád hasznos, devalószínűleg nem olyan értékes, mint egy Ender-gyöngy.

A 4 legfontosabb dolog, amit a Minecraftban a csatornákról tudni kell (2022)

A Conduit az egyik legjobb tárgy a víz alatti felfedezéshez és állapothatásokhoz a Minecraftban. Talán még a jelzőfénynél is jobb, bár ez végső soron attól függ, hogy a játékosok mit akarnak vagy mire van szükségük.

Fényszint és 3 másik tény, amit a Minecraftban a vezetékekről tudni kell.

1) Csak egyféleképpen lehet megszerezni.

A játékosok valószínűleg tudják, hogy a vezetékek a legnehezebben elkészíthető tárgyak közé tartoznak a játékban. Amit talán nem tudnak, hogy szó szerint csak egyetlen módon lehet megszerezni őket az egész játékban. Nem generálódnak természetes úton, ezért meg kell őket készíteni.

A játékosok úgy tudnak vezetékeket készíteni, hogy a Heart of the Sea-t a kézműves rács közepére helyezik, és hét Nautilus kagylóval veszik körül.

A vezetékek azért olyan ritkák, mert a Nautilus kagylókat elég nehéz beszerezni, a Heart of the Sea pedig szinte ismeretlen. A Tenger Szíve 100%-os eséllyel spawnol az elásott kincsben, de ez az egyetlen hely, ahol valaha is megtalálható.

A játékban található tárgyak többsége többféleképpen is megtalálható, így néha frusztráló ritkaság.

2) Esztétika

A Minecraft Wiki szerint a konduktor képes megváltoztatni a kinézetét:

"Amikor aktiválódik, a konduktor a modelljének közepén a tenger szíve textúráját jeleníti meg. Amikor azonban mind a 42 blokkot elhelyeztük (amikor a conduit teljesen aktiválva van), a szív kinyílik, mint egy narancssárga szem".

A Minecraftban a legtöbb tárgy nem változtatja meg a megjelenését, így érdekes, hogy a conduit igen. A nagy húzás az, hogy megkapjuk a teljes állapothatásokat, de ez a mechanika egy szórakoztató húzás a Mojangtól.

3) Fényszint

Nincs olyan forgatókönyv, amelyben a konduktor jobb célt szolgálna a vízben, mint az áramszolgáltatás. Ehhez azonban rengeteg prizmarinra van szükség, ami csak az óceáni műemlékekben található, így a konduktor teljes felépítése meglehetősen nehézkes.

Ha a Minecraft játékosoknak nincs prismarinjuk, a szerkezet kiváló fényforrásként is használható. Valójában ez a legjobb a játékban.

A vezetékek 15-ös fényszintet hordoznak, ami megegyezik egy fáklyával. Ez egyben a maximális fényszint is a játékban, így van egy második értékes felhasználási lehetőségük a vízben.

4) A konduktorok állapothatásai

A legfontosabb dolog, amit a vezetékről tudni kell, az az, hogy mit tud tenni, amikor aktiválódik. Ha egyszer bekapcsol, sokkal könnyebbé teszi a víz alatti létet. Ahhoz, hogy ezt a legjobban lássák, a játékosoknak teljesen be kell kapcsolniuk egy vezetéket, megépítve a teljes szerkezetet.

A Minecraft Wiki szerint:

"A Conduit Power hatása alatt álló játékosok megkapják a Vízlégzés, az Éjjellátás és a Sietség minden előnyét. Ez azt jelenti, hogy a légzésmérőjük nem csökken, a víz alatt is feltöltődik [csak Bedrock Edition], vízzel átitatott ágyban aludhatnak [csak Bedrock Edition], látnak a víz alatt, és a víz alatti bányászat sebessége megnő".
Ezek az állapothatások annyira jók, hogy a játékos akár állandóan a víz alatt élhet. A konduktorok könnyen az egyik legjobb módja az állapothatások alkalmazásának az egész játékban.

Ezek a powerupok elég messzire is elérnek, lehetővé téve a játékosok számára, hogy messzire ússzanak, mielőtt az éjszakai látásuk és a vízlégzésük megszűnne.

Mi a reakciód?

like
3
dislike
0
love
1
funny
0
angry
0
sad
0
wow
1