Top 5 legritkább tárgy a Minecraft 1.18.2-ben

A Minecraftban egyre több tárgy érhető el, de néhányat nehéz megszerezni, különösen több példányban.

Top 5 legritkább tárgy a Minecraft 1.18.2-ben

Ennek ellenére a kalandvágyó játékosok és azok, akiknek van egy befejezési hajlamuk, még mindig kereshetik ezeket a tárgyakat. Megtalálni őket nem lesz könnyű, de hát hol is van az a móka, hogy olyan tárgyakat gyűjtsünk, amelyeket könnyű megszerezni?

Ezeknek a ritka tárgyaknak a megszerzése remek módja annak, hogy megmutassuk a játékos tudásának mélységét vagy elkötelezettségét.

A legritkább tárgyak a Minecraftban a Caves & Cliffs frissítés után

5) Láncpáncél páncél


A Chainmail páncél az egyetlen olyan páncél, amelyet alapértelmezés szerint nem lehet elkészíteni a Minecraftban. Kereskedés útján vagy csontvázaktól és zombiktól dropként szerezhető.

Az egyetlen módja a játékban a láncpáncél megszerzésének a csalók, a modok vagy a Kreatív mód leltárának használata. A láncpáncélnak van kézműves receptje. Tűzblokkok felhasználásával lehet elkészíteni.

Mivel azonban a tűztömböket csak a hagyományos játékmódokon kívül lehet megszerezni, a kreatív módon kívüli láncpáncél készítéséhez csalókra vagy modokra van szükség. Ez azt jelenti, hogy a vanília játékosoknak nincs valódi lehetőségük arra, hogy külső segítség nélkül megszerezzék ezt a különleges páncélt.

4) Tengeri lámpások


A Minecraft nagyszerű fényforrása, a tengeri lámpások a legtöbb helyzetben nehezen fellelhető blokkok. Ez azért van, mert csak az óceáni műemlékeken és a víz alatti romszerkezeteken belül generálódnak, amelyek felfedezése időigényes és veszélyes.

Ráadásul a víz alatti felfedezés általában véve is nehézkes lehet. A játékosoknak általában varázslatokat kell használniuk ahhoz, hogy hosszabb ideig a víz alatt maradhassanak.

Igaz, vannak bizonyos módszerek a víz alatti légzsákok létrehozására, de ezek jelentősen időigényesek. Ez azt jelenti, hogy bármilyen víz alatti építmény felfedezése időt és erőfeszítést igényel.

Ezenkívül a játékosoknak szükségük lesz a Silk Touch varázslatra az eszközükön, hogy tengeri lámpásblokkokat gyűjtsenek. Ha eltörik, a tengeri lámpásblokkok egyszerűen összetörnek.

A tengeri lámpásokat meg lehet készíteni, de ehhez prizmás kristályokra és szilánkokra van szükség, amelyeket az őrzők és az idősebb őrzők megölésével kell összegyűjteni.

3) Mob fejek


A Minecraftban alapértelmezés szerint hat különböző megszerezhető entitásfej van: a játékos, a zombik, a csontvázak, a hervadt csontvázak, a csúszómászók és az Ender Dragon.

Ezek a fejek többnyire beszerezhetőek. Azonban elég sok munkát igényelnek, és a játékosoknak különböző követelményeknek kell megfelelniük a megszerzésükhöz.

Például az Ender Dragon fejét a véghajókon belül lehet megtalálni, de a hervadó csontvázak koponyái 2,5%-os eséllyel hullanak le, amikor egy játékos vagy megszelídített farkas megöli őket.

Más fejekhez, például csontvázakhoz és zombikhoz a játékosoknak biztosítaniuk kell, hogy az adott mobot egy feltöltött kúszó robbanása ölje meg. Ezeket a mobokat nehéz megtalálni, és egy villámcsapás kell ahhoz, hogy eltaláljanak egy creepert, így nem csoda, hogy ezek a fejek miért olyan áhítottak.

2) Nether Dragon tojás


A régóta a Minecraft egyik legritkább tárgyaként számon tartott sárkánytojás akkor jön létre, amikor a játékosok legyőzik az Ender sárkányt.

A kijárati portál tetején pihenve a Java Edition játékosok alapértelmezés szerint hozzájuthatnak egy ilyen tárgyhoz. Eközben a Bedrock Edition játékosok két sárkánytojáshoz juthatnak hozzá, ha két Ender Dragont győznek le a játékuk során.

Egyébként ezt a tárgyat csak parancsok útján lehet megszerezni, és még a kreatív mód leltárából sem lehet leszedni. A játékosok nem tudják egyszerűen kibányászni sem, mivel képes teleportálni.

1) Nether-csillagok


A jelzők készítésénél használt nether csillagokat egy okból kifolyólag hihetetlenül nehéz megszerezni. A Wither boss legyőzése után kell zsákmányolni őket, amely az egyik legnehezebben legyőzhető ellenség a Minecraftban.

A Looting bűbáj nélkül a Wither csak egy nether csillagot dob le a halálakor. Bár csak egy nether csillag szükséges egy jelzőtűz létrehozásához, a játékosoknak több csillagra is szükségük lehet ahhoz, hogy különböző területeken jelzőtűzöket hozzanak létre.

Mivel ez a helyzet, a Minecraft játékosoknak újra és újra meg kell küzdeniük a Witherrel, hogy megszerezzék a jelzőkhöz szükséges csillagokat. És mint minden játékos tudja, a Wither legyőzése nem kis feladat.

Mi a reakciód?

like
6
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0