Milyen előnyei vannak a Minecraft: Education Editionnek?

Minecraft: Education Edition a Mojang népszerű homokozós játékának egy másfajta változata. Ugyanakkor megtartja azokat az alapvető játékelemeket, amelyek az eredeti játékot világszerte olyan sikeressé tették.

Milyen előnyei vannak a Minecraft: Education Editionnek?

A Minecraft: Education Edition az osztálytermi együttműködést célozza, vizuális és gyakorlati segítséget nyújtva az oktatóknak. Olyan egyedi funkciókkal rendelkezik, amelyek a tanulási környezetekre irányulnak, különösen a STEM-tudományok, például a természettudományok és a technológia területén.

A játéknak ez a változata sok kívánnivalót hagyhat maga után a hagyományos játékosok számára, akik nem az oktatásra vagy az oktatásra törekszenek. A kíváncsi játékosok számára azonban a funkciói szórakoztatóak lehetnek a kísérletezéshez és a barkácsoláshoz.

Mitől jó a Minecraft: Education Edition?


A Minecraft: Education Edition funkciói rengeteg mindent kínálnak azoknak a játékosoknak, akik nem bánják a kísérletezést és a tanulást.

Ahogy az a legtöbb Minecraft-címtől elvárható, a játékosok a játék ezen kiadásában is gyűjthetnek anyagokat, kézműveskedhetnek, építkezhetnek és harcolhatnak ellenséges csőcselékkel.

Az Education Edition egyszerűen csak néhány árnyalattal bővíti a játékot, hogy segítse az oktatókat az olyan tantárgyak tanításában, mint a kémia és a kódolás, ezáltal javítva a diák-tanár kapcsolatot.

Ha azonban a játékosok inkább a szokásos játékmenetre, a gyűjtögetésre, a kézműveskedésre és a harcra összpontosítanak, akkor talán jobban járnak a Java, a Bedrock vagy a Pocket Edition játékkal.

Minecraft: Education Edition néhány olyan különálló játékfunkciót kínál, amelyek más verziókban általában nem találhatók meg (bár a Bedrock Edition a beállítások menüben engedélyezheti ezeket a funkciókat).

Az Education Edition például rengeteg kémia alapú játékmódot tartalmaz. A játékosok összegyűjthetik a periódusos rendszerben található elemeket, és kombinálhatják őket, hogy egyedi tárgyakat, például léggömböket, izzópálcikákat és egyebeket hozzanak létre. Az elemekből a játékban található szabványos tárgyakat vagy speciális kémiai vegyületeket, például sót, ragasztót, lúgot és még sok más vegyületet is készíthetünk.

A kémia mellett az Education Edition lehetővé teszi a játékosok számára, hogy megtanulják a kódolás alapvető alapjait. Ezt egy ügynöknek nevezett mob segítségével tehetik meg, amelyet különböző feladatok elvégzésére lehet programozni. Egy vizuális programozási felület segítségével a játékosok megtanulhatják az ágens utasításához szükséges csont nélküli szkripteket és parancsszintaxist.

Az Education Edition mellett egy CodeConnection nevű perifériás program is használható, amely jelentősen javíthatja a kódolási élményt. A játékosok még NPC-ket is létrehozhatnak és szkriptelhetnek, bár ezek az entitások nem képesek mozgásra, és lényegében szöveg és hiperlinkek megjelenítésére szorítkoznak.

Az Education Edition másik élvezetes funkciója a kamerablokk, amelyet elhelyezhetünk, hogy képeket készíthessünk. Ezeket a képeket aztán hozzá lehet adni egy portfólióelemhez, ahol a játékosok megtekinthetik az általuk készített fotókat. A portfólió akár egy fájlarchívumba is exportálható, amelyet a játékosok elküldhetnek másoknak, vagy elmenthetik az eszközükre, hogy a játékon kívül is megtekinthessék.

Mi a reakciód?

like
5
dislike
2
love
2
funny
1
angry
1
sad
0
wow
1