Hogyan szerezhetsz scute-okat a Minecraft 1.19 frissítésben?

A Minecraft világában sok egyedi és érdekes állat található. A kicsi és imádnivaló axolotl-tól a nagy és vad jegesmedvéig szinte minden bioszférában, beleértve az óceánokat is, találhatnak valamit a játékosok. Míg a delfin a legikonikusabb óceáni mob, a tengeri teknős egy másik érdekes óceáni mob.

Hogyan szerezhetsz scute-okat a Minecraft 1.19 frissítésben?

Ezek a tengeri teknősök hozzáférést biztosíthatnak a játékosoknak a scute-okhoz. A Scute-oknak van néhány egyedi és érdekes felhasználási módja a Minecraftban, de pontosan hogyan juthatnak hozzá a játékosok, és mik ezek a felhasználási módok? Olvass tovább a scute elem teljes lebontásáért.

Hogyan szerezhetsz scute-okat, és mire használhatod őket a Minecraft 1.19-ben?
Mire szolgálnak a scute-ok?

A scute-ok egyik elsődleges felhasználási területe a teknőspáncélok készítése. Ezt úgy lehet megtenni, hogy egy normál páncélsisak mintájára öt scute-ot helyezel el. Ez három keresztben, a bal és a jobb vége alatt egy-egy.

Ezt a teknőspáncélt sisakként lehet viselni. Ha így viseled, a teknőspáncél tartóssága 275, ami több mint 100 plusz tartóssági pontot jelent a láncpáncélhoz és a vaspáncélhoz képest. Ezenkívül a teknőspáncél a játékosoknak vízlégzés állapothatást ad, amely tíz extra másodpercet biztosít a víz alatt, ami halmozódik a légzéssel.

A teknőspáncél másik felhasználási módja a Teknősmester bájitalainak főzése. Kínos bájitalokkal kombinálva a játékosok akár három Teknősmester bájitalt is kaphatnak. A Teknősmester bájitalai vegyes hatásúak. Ezek 60%-kal csökkentik a játékos sebességét, de 60%-kal csökkentik az összes bejövő sebzést is, alapértelmezetten 20 másodpercig.

A bájital meghosszabbítható, ami 40 másodpercre növeli az időtartamot, így megduplázza azt. A bájital fokozható is, ami a lassítást 90%-ra, a sebzéscsökkentést pedig 80%-ra növeli.

Hogyan szerezhetsz scute-okat

Scute-ot csak egyféleképpen és egyszerre csak egyet lehet megszerezni. A teknősbébik dobják le őket, amikor a teknősbébi felnőtt teknőssé válik. Emiatt viszonylag bosszantó nagy mennyiségben megszerezni őket, és elég sokáig tarthat a felhalmozásuk.

Hogyan találhatsz teknősöket

A teknősök a tengerparti biomokban találhatók, és napközben a homokon ívnak. A tengerpart havas változatában és a tengerpart köves változatában nem tudnak szaporodni. Legfeljebb öt egyedből álló kis csoportokban ívhatnak. Ezeknek az egyedeknek a 10%-a természetes módon teknősbébiként fog ívni.

Hogyan szaporíthatók a teknősök

A teknősöket úgy lehet vezetni és tenyészteni, hogy tengeri füvet használunk rájuk. Ettől a teknősök szerelmi üzemmódba kerülnek. A szaporodás után a vemhes teknős 30 másodpercre újra szerelmi üzemmódba lép, miután lerakta tojásait, míg a másik teknős azonnal újra etethetővé válik. A Bedrock Editionben a teknősöknek 90 másodperces lehűlési idő áll rendelkezésre a szaporodások között.

A teknősök annyiban különleges mobok, hogy emlékeznek arra a partra, ahol ívtak, és az lesz a teknősök házi partja. Nem számít, milyen messze vannak az otthoni partjuktól, a szaporodás után mindig megpróbálnak visszatérni oda, hogy tojásokat rakjanak. Mindig kilenc háztömbön belül rakják le a tojásaikat attól a helytől, ahol születtek. A teknősök egy és négy tojás között raknak tojást.

Mi a reakciód?

like
6
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0