Hogyan kell méheket tenyészteni a Minecraft 1.19-ben?

A Minecraft 1.19-es frissítése rengeteg új tartalmat kínál, például új biomokat, egy új és vadabb mobot, a Warden-t és még sok mást. De vannak olyan dolgok is, amelyeket nem érintett az új frissítés megjelenése, mint például a méhek és a méhek tenyésztése.

Hogyan kell méheket tenyészteni a Minecraft 1.19-ben?

A méhek 2019-ben kerültek be a Buzzy Bees frissítés részeként. Ezek a mobok semleges természetűek, ami azt jelenti, hogy megtámadják a játékosokat, ha bántják őket, vagy ellopják a mézet a méhfészkükből vagy méhkaptárukból. Ha a játékosok békésen tudnak velük együttműködni, nagyban segíthetnek a gazdálkodásban és a méz előállításában. Ezeknek a moboknak a tenyésztése rendkívül egyszerű, és csak egy tárgyat igényel.

A méhek megtalálása és tenyésztése a Minecraft 1.19-ben nem túl nehéz.

Hol találhatod meg őket?

A Minecraft 1.19-ben, amikor a játékosok felfedezik az overworld biomokat, nagy az esélye, hogy találnak egy méhfészket, valamint ezeket a mobokat, amelyek a blokk körül repkednek. Ezek a fészkek a Meadows, Plains és Sunflower Plains biomokban gyakoribbak, és szinte mindenféle fán generálódhatnak. Sőt, ha a játékos manuálisan növeszt egy fát, akkor 5% esély van arra, hogy egy méhfészek nő rajta, és egy-három méhecskét szaporít.

Ez azt jelenti, hogy a játékban elég könnyű méheket találni, mivel a méhfészkek gyakran megtalálhatók a biomokban.

Hogyan tenyészthetjük őket

A méhek tenyésztése szintén nagyon könnyen kivitelezhető feladat a Minecraft 1.19-ben. Ahogy a játékosok spawnolnak a világban, számos virágot találnak, amelyek a zöld biomokban generálódnak. A virágok széles választéka áll rendelkezésre, amelyeket a játékosok egyszerűen kézzel megtörve leszedhetnek. Amint elég viráguk van, elkezdhetik a méhek keresését.

Ezek a mobok természetesen vonzódnak a virágokhoz, és lassan a kezükben tartott játékosok közelébe repülnek. Miután megtaláltak két ilyen mobot, bármilyen virággal megetethetik őket. Miután megették a virágot, "szerelmi üzemmódba" lépnek, és szaporodni fognak, és méhbébit hoznak létre.

A bébi a mob kisebb változata lesz, amely ugyanúgy viselkedik, mint felnőtt társa. Ha a játékosok gyorsan szeretnék felnevelni ezeket a méhbébiket, akkor több virággal is megetethetik őket. A bébi felett zöld részecskék fognak lebegni, jelezve, hogy növekszik.

Hogyan használhatod őket a gazdálkodáshoz és a mézhez

A Minecraft 1.19-ben a méhek könnyen felhasználhatók gazdálkodásra és mézkészítésre. A játékosok több virágot is elhelyezhetnek, és létrehozhatnak egy terményfarmot a méhfészek közelében. Ezek a csőcselék automatikusan a virágok felett lebegnek, virágport szednek, és a növények közelébe repülnek, hogy lényegében beporozzák azokat. Miután beporozták, ezek a növények a növekedés következő szakaszába lépnek.

Ha a játékosok mézet szeretnének a méhfészkekből, egyszerűen tábortüzet rakhatnak egy ilyen fészek alá, majd egy üvegpalackkal vagy ollóval mézet vagy méhsejtet vehetnek.

Mi a reakciód?

like
2
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0