Hogyan lehet az érceket izzóvá tenni a Minecraftban?

Az ércblokkok a Minecraftban kulcsfontosságúak az építéseidhez szükséges anyagok gyűjtéséhez. Azonban bizonyos blokkok megtalálása a föld alatt kissé nehézkes lehet az alacsony fényszint miatt.

Hogyan lehet az érceket izzóvá tenni a Minecraftban?

Szerencsére vannak különböző módok arra, hogy az ércblokkok láthatóságát javítsuk a Minecraftban azzal, hogy világítóvá tesszük őket. Ez általában textúracsomagok és/vagy árnyékolók használatával érhető el. Ezeket a játékosok különböző módon tölthetik le, de egyeseket sokkal könnyebb telepíteni, mint másokat. Egy jó példa erre egy olyan shader-kompatibilis frontend használata, mint az Optifine.

Az Optifine és egy sor árnyékoló segítségével számos kompatibilis textúracsomagot telepíthetsz, hogy az érceidet sokkal jobban felismerhetővé tedd, még távolról is.

Az Optifine és a Glowing Ore textúracsomag telepítése a Minecraftban

Mielőtt a játékosok elkezdenék letölteni az érceikhez szükséges textúracsomagokat, először az Optifine-t vagy egy hasonló árnyékolót kell telepíteniük. Az árnyékolók biztosítják, hogy a textúracsomagok által telepített textúrák aktiváláskor a szükséges ragyogást adják, és máskülönben nem biztos, hogy megfelelően működik.

Szerencsére az árnyékolók és textúracsomagok telepítése a Minecraftban egyszerűbb, mint valaha, és pontosan az lesz a kezedben, amire szükséged van ahhoz, hogy rövid időn belül izzó érceket készíts.

Az Optifine telepítése az 1.19-es verzióban

  • Látogass el az Optifine hivatalos oldalára, és válaszd ki a letöltés fülét. Itt keresd meg a játék azon verzióját, amely kompatibilis a jelenlegi verzióddal. Ez tipikusan az 1.19-es vagy annál magasabb verziót jelenti.
  • Töltsd le a .jar fájlt egy olyan helyre, amelyhez könnyen hozzáférsz, például a Letöltések mappába vagy az Asztalra. Miután elkészült, nyisd meg a .jar fájlt. Ez elindít egy telepítő varázslót, amely megpróbálja megtalálni a .minecraft gyökérmappádat.
  • Győződjön meg róla, hogy a telepítőben a fájl elérési útja helyes, majd nyomja meg a telepítés gombot.
  • Ha a telepítés befejeződött, megnyithatod a játékopciót, és a Play gomb bal oldalán válaszd ki az Optifine buildjét. A textúracsomag telepítése nélkül azonban még nem lesz izzó érced.

Az izzó textúracsomag telepítése az 1.19-es verzióban

  • Keress az interneten egy olyan textúracsomagot, amely megfelel az általad keresett érc megjelenésének. Néhány jó példa erre a Visible Ores a Planet Minecrafton vagy a Glowing Ores a CurseForge-on.
  • Töltsd le a neked tetsző textúracsomagot. A letöltés után .zip fájlként kell megjelennie.
  • Nyisd meg a játékot, válaszd ki az opciókat, majd az erőforrás csomagokat, majd a "nyersanyag csomag mappa megnyitása" lehetőséget.
  • Ha az erőforráscsomag mappát megnyitottad, kattints/húzd vagy vágd/illeszd be a textúracsomag .zip fájlját az erőforráscsomag mappába.
  • Kattints a "Kész" gombra, majd térj vissza az erőforráscsomagok képernyőjére.
  • Az új textúracsomagodnak meg kell jelennie a bal oldali ablakban. Lépjen a csomag fölé, és kattintson a jobbra mutató nyílra. Most már be kell töltenie a játékba, amikor elindítja azt. Válassza a 'Kész' gombot, és térjen vissza a főmenübe.

Innen már meg kell tudnod nyitni a játékot akár egyjátékos, akár többjátékos módban, és élvezheted az új textúracsomagodat a világító ércekkel. Ha azonban framerate-csökkenést észlelsz, akkor lehet, hogy meg kell nyitnod a játékbeli beállításokat, és módosítanod kell az Optifine beállításait, hogy csökkentsd a CPU és a GPU erőforrás-terhelését.

Mi a reakciód?

like
7
dislike
0
love
0
funny
0
angry
1
sad
0
wow
3