Mikor jelenik meg a Minecraft 1.19 frissítés? Pontos dátum és időpont

Hónapok várakozása, snapshotok, pletykák, béták, előzetes kiadások, egy hivatalos teaser és rengeteg türelem után már majdnem itt van a Minecraft 1.19-es frissítése. A Mojang nemrég kiadott egy hivatalos trailert az Allay-ről, de csak annyit mondott, hogy "Coming Soon", így a frissítés még mindig úgy tűnt, hogy messze van.

Mikor jelenik meg a Minecraft 1.19 frissítés? Pontos dátum és időpont

Az 1.18-as frissítés miatti enyhe csalódás után a játékosok már nagyon várták a The Wild frissítést. Mivel először csak egy laza "2022" megjelenési dátumot adtak meg, sokan úgy érezték, hogy ez még eltart egy darabig.

A felhasználóknak azonban már nem kell sokat várniuk, hogy elkezdhessenek harcolni a Warden ellen, sarat gyűjteni, békákat tenyészteni, mangrovefákat kivágni stb.

A Minecraft 1.19 Wild Update kiadásának részletei
A Minecraft a napokban kapja meg a legújabb nagy frissítést. A Mojang nemrég végre hivatalos megjelenési dátumot is adott, és közölte a játékosokkal, hogy június 7-én a frissítés minden platformon élesedik, így pl:

  • PlayStation 4
  • PlayStation 5
  • Xbox One
  • Xbox Series S/X
  • Nintendo Switch
  • iOS készülék
  • Android készülék
  • PC

A hivatalos megjelenési időpont bejelentésétől azonban a cikk írásakor elálltak. Ez nem szokatlan. Sok Minecraft frissítés érkezik véletlenszerű időpontban az adott nap folyamán.

A Mojang valószínűleg a keleti időszámítás szerint működik, ami azt jelenti, hogy valamikor reggel 8.00 és este 8.00 óra között valószínűsíthető a június 7-én érkező frissítés.

Az 1.18-as frissítés hivatalosan 13.00 óra körül jelent meg EST, így hasonló út várható az 1.19-es verzióval is. Aznap nem lesz hiány a tudósításokban, így amint bejelentik a frissítést (valószínűleg a Twitteren keresztül), mindenki tudni fogja.

Amint megérkezik a frissítés, a játék megváltozik. Kezdetnek két vadonatúj biom lesz. A Deep Dark biome vitathatatlanul a legijesztőbb helyszín lesz az overworldben.

Wardenek, Sculk blokkok és ősi városok mind megtalálhatóak ott. Az Ancient Citiesben az echo shards a zsákmány részét képezik majd. Ezekből és egy iránytűből nyolcan fogják elkészíteni a helyreállítási iránytűt, amely a játékos utolsó halálához mutat.

A mangrove mocsár biome lesz a másik biome, de sokkal biztonságosabb lesz. Ott a játékosok ebihalakat, békákat, iszapot és mangrovefákat láthatnak majd, amelyek mind vadonatúj újdonságok az 1.19-es verzióban.

A békák azonban nem lesznek kizárólag ebben a biomban. Valójában a biom, ahol felnőnek, meghatározhatja, hogy zöld, narancssárga vagy fehér színűek lesznek.

Végül az egyik legjelentősebb újítás az Allay. Miután a 2021-es Mob szavazáson a vakító és a rézgólem dominált, Allay végre hivatalosan is debütál.

A Minecraft játékosok adhatnak Allay-nak egy tárgyat, és az pontosan abból a tárgyból fog még többet keresni. Pillager előőrsökben fog spawnolni, ahonnan ki kell majd szabadítani.

A teljes patch notes és minden további információért az olvasók a Mojang hivatalos csatornáin tarthatják szemmel a játékot.

Mi a reakciód?

like
2
dislike
0
love
1
funny
0
angry
0
sad
0
wow
1