Minecraft 1.19: A vad frissítés. Mire számíthatunk?

Alig több mint három hét telt el a Minecraft 1.18 érkezése óta, de máris nagy érdeklődés összpontosul az utódra, a Minecraft 1.19: The Wild Update-re, és arra, hogy mire készül a Mojang a jövőbeni verzióval. És ez így van rendjén, hiszen ezúttal nem csak a Minecraft Live 2021-ben bejelentett újdonságokra várunk, hanem a Minecraft Live 2020-ban bejelentett elemekre is, amelyek végül kimaradtak a Caves & Cliffs Update-ből (1. és 2. rész ).

Minecraft 1.19: A vad frissítés. Mire számíthatunk?

Így végre az 1.17-es és az 1.18-as verzió hozta el nekünk, ahogy vártuk, az új hegyeket és egy új, sokkal mélyebb és látványosabb altalajt. Tudom, hogy mindkét irányban vannak vélemények, de nekem személy szerint már most szenzációs változásnak tűnik. Most hazudnék, ha tagadnám, hogy a Minecraft 1.19 kilátásai még mindig sokkal, de sokkal érdekesebbnek tűnnek, mint amit az idei két frissítés hozott nekünk.

Nos, ezen a ponton fontos tisztázni valamit, mégpedig azt, hogy sok minden, ami a Minecraft 1.19-ben vár ránk, nem lenne lehetséges az új altalaj nélkül Más szóval, el kellett jutni a mostani pontra ahhoz, hogy most már sokkal több életet tudjunk adni a mélységeknek. És ez az, hogy az utolsó pillanatban történt változtatásokat leszámítva a Minecraft 1.19-ben debütál a várva várt Deep Dark biome, egy nagyon mély és sötét környezet, ahogy a neve is mutatja, és amely otthont ad a wardennek, az egyik legfélelmetesebb mobnak, amit remélhetünk, amely képes egyetlen találattal elpusztítani a teljes Netherite páncélt.

Ez a biom csak a koordináta 0. és -64. szintje között fog megjelenni. Megtalálása nem lesz könnyű, és a látogatása biztosan nagyon drága lesz. Azonban ez a megfelelő hely, ahol mindent megtalálsz, ami a vezeték nélküli redstone teszteléséhez szükséges, amely a sculk szenzorokon alapul, olyan eszközökön, amelyek a Wardenhez hasonlóan a játékosok, mobok és mobil elemek mozgásával reagálnak a körülöttük fellépő rezgésekre.

Így az egyik első cél, amikor a Minecraft 1.19 érkezik kétségtelenül az lesz, hogy ásni és ásni a térkép mélyére, keresve a legfélelmetesebb biome az overworld, és ha már ott van, keresztet, hogy megtalálja a Deep Dark biome, mielőtt a Warden talál minket. És ezen a ponton Fontos megjegyezni, hogy a gyémántok annál nagyobb arányban keletkeznek, minél mélyebbre megyünk, az alapkőzetréteghez simulva, ahogy ez már az 1.18-ban is így van, így a bányászat még összetettebb, kockázatosabb, és valószínűleg szórakoztatóbb és izgalmasabb lesz.

De nem csak az altalaj fog változásokon átesni. A Minecraft 1.19 másik, szintén nagy várakozással várt újdonságát a mocsár biomban találjuk majd. És nem néhány esztétikai változásról beszélünk, nem, a generációd teljesen átalakul, ami új tárgyakat és mobokat is tartalmazni fog. Találhatunk például egy új fafajtát, a mangrovefát, így ahogy azt már elképzelhettétek, az új mocsarak mangrove alakot ölthetnek. És igen, ha esetleg kíváncsiak lennétek, a Minecraft 1.19-ben a mangrove-ok gyökerei is láthatóak lesznek.

A mocsarak kezéből sár fog folyni, amiből blokkokat építhetünk, és ami, ha valamilyen módon kiszárítjuk, agyaggá fog változni. És hogy a mocsaraknak még több hangulatot adjunk (bár más biomokban is láthatjuk majd őket), a Minecraft 1.19-ben két új mob debütál, amelyek különösen jól alkalmazkodnak ezekhez a környezetekhez: a békák (amelyek korábban szintén átesnek az ebihal fázison) és a szentjánosbogarak, amelyek megvilágítják a környezetet és táplálékul szolgálnak a békáknak.

És persze kell még egy új mob, az Allay (szövetséges), a legutóbbi Minecraft Live-ban tartott szavazás győztese. Ez egy kis tündérke külsejével rendelkezik, amely végigrepül az összes olyan darabon, amely mindig aktív, és minden eldobott tárgyat felszed, hogy elvigye. Egyáltalán nem rossz, ráadásul a szervereken biztosan több játékos is úgy gondolta, hogy remek megoldás lehet a lagjukra.

A Minecraft 1.19 másik újdonsága, amit én személy szerint imádok, a ládás hajó. A neve nagyon is magyarázó, így talán már kitaláltátok. Valóban egy normál csónakról beszélünk, de amelyben az a hely, amit normális esetben egy második játékos elfoglalhat, kifejezetten egy ládának lesz kijelölve. És az a helyzet, hogy bár szeretek barátokkal játszani, néha elrontom a takarót a fejem fölött, fogok egy hajót, és a tengerek feltérképezésének szentelem magam. Egy olyan hajóval, amely lehetővé teszi, hogy egy ládával bővítsem az utazási leltáramat, ezek a kalandok sokkal szórakoztatóbbak lehetnek.

Bár a biomok tekintetében a nagy újdonságot a Deep Dark érkezése és a mocsarakat érintő változások jelentik, a Minecraft 1.19 célja, hogy néhány más biomot is ráncfelvarrjon, fokozva azok vad természetének aspektusát. Hogy ez mire fog lecsapódni, még nem tudni, de legalábbis mint alapfeltevés nagyon érdekesen hangzik.

A Minecraft 1.19 megjelenési dátuma még mindig nincs meg, és a Caves & Cliffs Update után nem meglepő, hogy a Mojang addig késlelteti a megjelenési dátum közlését, amíg a fejlesztés jól be nem indul. A cég vállalása az, hogy valamikor 2022-ben debütál, ami amint azt elhelyezi a jövő nyárra, bár néhány változtatás összetettsége miatt nem szabad kizárni, hogy végül csak egy év múlva, 2022 karácsonyára debütál.

Mi a reakciód?

like
7
dislike
0
love
3
funny
0
angry
0
sad
1
wow
11