Hogyan lehet a Minecraftot kevésbé laggossá tenni (2022)

A Minecraft egyik nagyszerű tulajdonsága, hogy a játék elég könnyű. Ezt jelzi, hogy a játék alacsony felbontású blokkokból és pixelekből áll, szemben sok mai vizuálisan lenyűgöző játékkal, amelyek a virtuális realizmust helyezik előtérbe.

Hogyan lehet a Minecraftot kevésbé laggossá tenni (2022)

A játék vaníliaváltozata szinte bármilyen típusú PC-n futtatható, nem is beszélve a különböző egyéb platformokról, amelyeken elfér. A játékon belüli lag minden játékos számára komoly bosszúság forrása. Mivel a Minecraftot szokatlanul sok játékos játssza, az ehhez hasonló problémák mind a játékosok, mind a fejlesztők számára kedvezőtlen hatással lehetnek.

Szerencsére a játékosok rengeteg olyan megoldást találhatnak, amelyek segítenek eltávolítani vagy minimalizálni a lagot a játékból.

Minecraft 2022-ben: A lagolás megszüntetése


Megjegyzés: Az alább megadott megoldások több célt is szolgálnak. Megszüntethetik a laggolást, valamint potenciálisan jelentős FPS-lökést adhatnak a játékosnak. Ráadásul az útmutató vanilla Minecraftra készült, shaderek használata nélkül.

1) Az Optifine letöltése


Az Optifine az egyik legismertebb teljesítménymod a játékhoz. Ez szolgál a szülő modként más modok, erőforrás csomagok és textúra csomagok hatalmas tömege számára.

Emellett a játékosok nagyobb mennyiségű ramot rendelhetnek az Optifine telepítéséhez, és elkerülhetik az összeomlásokat és az olyan hibákat, mint a "Minecraft Has Run Out of Memory" hiba. A legnagyobb és legfontosabb változás azonban, amit a játékba hoz, a shader támogatás.

A játékosok teljesen megváltoztathatják a játék kinézetét a telepített shaderekkel, amelyek többsége hatalmas változásokat hoz a játék világításában, olyan egyéb effektekkel együtt, mint az utófeldolgozás, az anti-aliasing, a dinamikus világítás és a világ görbülete. Sok árnyékoló azonban képkockaesést és akadozást okozhat a játékban, ezért az útmutató követése közben érdemes kikapcsolni őket.

2) A videóbeállítások finomhangolása


Míg sok játékos erős játékrendszerrel rendelkezik, másoknak alacsony szintű PC-jük van, amelyeknek gondot okozhat a játék futtatása magasabb videobeállítások mellett. Az alábbiakban néhány ideális beállítást adunk meg a zökkenőmentes játékhoz és az FPS növeléséhez:

  • Graphics: Gyors
  • Smooth Lighting: ki
  • GUI Scale: 3
  • Dynamic lights: ki
  • Shaders: ki
  • Render and Simulation Distance: Alacsony szintű eszközök esetén 2 és 8 darab között.

Massívan segíthet a laggoláson és az alacsony FPS-en.Max Framerate: A játékosok korlátozhatják a framerátát egy ideális számra, amiről tudják, hogy a PC-jük képes lépést tartani vele. A képkockasebesség korlátozása simább és kevésbé laggoló élményt biztosít: 5 x 5 vagy alacsonyabb.

A Teljesítmény alatt

  • Render Regions, Fast Render, Smooth FPS, Smooth world, Smart Animations, Fast Math, Lazy Chunk Loading, and Dynamic updates bekapcsolva kell lennie.
  • Chunk updates: Chunk Builder: 1
  • Chunk Builder: Threaded

Az Other (Egyéb) alatt

  • Az "Autosave" beállítás dönti el, hogy a játék mikor mentődik el automatikusan. A játék azon pillanatai, amikor ez megtörténik, lag kiugrást okozhatnak. Ennek feljebb kapcsolásával csökkenthető az automatikus mentések száma, és ezáltal a lag tüskék száma.

A Minecraft egy olyan játék, amely gyerekeknek készült. A tömbszerű világ és a mobok megjelenése ezt igazolja. Az évek során azonban minden korosztály megkedvelte a játékot. Ma a Minecraft vezeti a legkelendőbb videojátékok listáját, jelentős mértékben megelőzve a Grand Theft Auto 5-öt és a Tetrist.

Bár a fent említett finomítások jelentősen csökkenthetik a lagot és növelhetik az FPS-t, korlátozzák a játék kinézetét, vagy letiltanak bizonyos funkciókat, például az animációt, a sima világítást és egyebeket. Ráadásul a Minecraft 1.18 masszív változtatásai a játék egyik leglassabb verziójává tették a játékot.

Mi a reakciód?

like
3
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
1