Hogyan készíts és használd a lodestone-t a Minecraft 1.19 frissítésben?

A lodestone a Minecraft 1.19-ben egy különleges típusú blokk, amelyet a játékosok arra használhatnak, hogy könnyen eljussanak egy adott helyre anélkül, hogy megnéznék a koordinátákat, vagy emlékeznének arra, hogyan néz ki a terep. Mivel a játék meglehetősen nagy világgal rendelkezik, a játékosok könnyen eltévedhetnek, és nehezen találnak haza.

Hogyan készíts és használd a lodestone-t a Minecraft 1.19 frissítésben?

A játékosok néhány módon megtudhatják, hogy hol vannak, és merre kellene tartaniuk, hogy elérjenek egy adott helyszínt. Általában a játékosok a játékbeli koordinátákra hivatkoznak, és minden egyes építményhez, amit találnak, feljegyzik azokat. A piedesztál azonban leegyszerűsíti ezt a folyamatot. A játékban új játékosoknak gondot okozhat ennek a kőzetnek az elkészítése, mivel ritka tárgyakra van szükségük. Szerencsére az alábbi cikk eligazítja őket, hogyan kell elkészíteni ezt a blokkot, és milyen tárgyakra van szükség hozzá.

A lodestone kézműves receptje és felhasználása a Minecraft 1.19-es frissítésben
Hogyan kell elkészíteni a blokkot

A játékosoknak először két tárgyat kell beszerezniük a blokk elkészítéséhez, ezek a vésett kőtéglák és a netherit ingotok. Sajnos ezek megtalálása jó sok időt vehet igénybe, mivel az egyik rendkívül ritka.

A vésett kőtéglákat úgy lehet elkészíteni, hogy két függőlegesen elhelyezett kőtéglalapot kombinálunk. A kőtéglalapok kőtéglákból készülnek, amelyeket négy szabályos kőtégla kombinálásával lehet elkészíteni. Általában a játékosok macskakő formájában kapják meg a köveket, ha nem a Selyemérintés varázslattal bányásszák őket. A macskakövet meg kell olvasztani ahhoz, hogy rendes kőtömböket kapjunk.

A netherit-tömb megszerzése azonban vitathatatlanul a játék legidőigényesebb és legfárasztóbb feladata. A játékosoknak először is ősi törmeléket kell találniuk a Nether mélyén, majd meg kell olvasztaniuk őket, hogy netherit roncsot kapjanak. Ezeket a törmelékeket aztán aranyrudakkal kombinálva netherit rudakat kapnak.

Miután mindkét tárgyat megszerezték, a játékosok elhelyezhetnek egy netherit-ingot, és nyolc vésett kőtéglával körülvehetik azt a kézművesasztalon. A fő ok, amiért ezt a blokkot nem készítik el túl gyakran a játékosok, az az, hogy egy netherit ingot kell hozzá, ami rendkívül drága.

A blokk használata

Miután a blokkot elkészítették, a játékosok elhelyezhetik bármelyik ritka építményben vagy a saját bázisukban, hogy könnyen megtalálják. Miután ez megtörtént, a játékosok foghatnak egy iránytűt, és jobb klikk a lodestone blokkra. Az iránytű összekapcsolódik a blokkal, és lilásan fog csillogni, mintha el lenne varázsolva. Ez az iránytű csak a lodestone felé fog mutatni, még akkor is, ha az több ezer háztömbnyire van.

Ez a blokk a Vég és az Alvilágban is működik, ahol a normál iránytűk nem tudják követni az irányt. Ha azonban a játékos egy másik dimenzióba megy, mint ahol a patkó van, vagy ha a blokk eltörik, a hozzá csatlakoztatott iránytű véletlenszerűen fog forogni.

Mi a reakciód?

like
3
dislike
1
love
1
funny
0
angry
1
sad
1
wow
1