4 legjobb módja a smaragdok megszerzésének a Minecraft 1.19 frissítésben

A smaragdok a Minecraft 1.19-ben ritka és különleges tárgyak, amelyeket a játékosok többféleképpen is felhasználhatnak. Ez az egyetlen olyan valuta a játékban, amellyel új tárgyakat lehet szerezni.

4 legjobb módja a smaragdok megszerzésének a Minecraft 1.19 frissítésben

Bár vannak ugyanolyan értékes földi anyagok is a játékban, mint az arany és a gyémánt, csak a smaragdok használhatók valutaként. Ezek megszerzése a játékban azonban kissé trükkös lehet, különösen az új játékosok számára.

A smaragdok egyik fő felhasználási módja, hogy bizonyos tárgyakat szerezzünk a moboktól, például a vándorló kereskedőktől vagy a falusiaktól. Használható továbbá egy jelzőfény építésére és aktiválására is, bár a játékosok általában vaskőből építik azt. A játékban csak négyféleképpen lehet megszerezni ezeket az értékes tárgyakat.

A smaragdok megszerzésének négy legjobb módja a Minecraft 1.19-es frissítésében
4) Vindikátorok és evokátorok megölése

A Vindicators és Evokers a legveszélyesebb ellenséges mobok az Illager mob kategóriában. Mindkettő megtalálható az erdei kúriában vagy a raideken.

A Vindicators vasbaltával rohan a játékosok felé, míg az Evokers vexeket és agyarakat idéz, hogy kárt tegyen a játékosokban. Azonban, ha megölték őket, egy smaragdot ejthetnek el.

Ez az egyik módja a smaragdok megszerzésének a játékban, bár nem a legjobb, mivel ezekkel az ellenséges mobokkal rendkívül veszélyes lehet találkozni. Az evokerek az undying totemjét is eldobják, ami egy ultra ritka tárgy.

3) Bányászat a magas hegyekben

A smaragdok voltak a legritkább földi anyagok az egész játékban, még a gyémántnál is ritkábbak. Az 1.18-as Caves and Cliffs frissítés után azonban drasztikusan megváltozott az ércgenerálás, így a smaragdércek sokkal gyakoribbá váltak. Most a játékosok elég gyorsan találhatnak smaragdércet, ha magasan a hegyekben bányásznak.

A Mojang legfrissebb ércgenerálási táblázata szerint a játékosok a 256-os Y-szintnél találhatnak majd rájuk. Az ércgenerálás gyakorisága a játékosok lefelé haladva csökkeni fog.

2) Ládák fosztogatása

Rengeteg természetesen generált építmény van a játékban, amelyek ládákat generálnak a belsejükben. Ezekben a ládákban van némi esély arra, hogy smaragdok vannak bennük.

Miközben a játékosok felfedezik a világot, smaragdokat találhatnak elásott kincsekben, sivatagi templomokban, végvárosokban, iglukban, dzsungeltemplomokban, hajóroncsokban, víz alatti romokban és falvakban.

Az elásott kincsek 60%-os eséllyel tartalmaznak négy-nyolc smaragdot. Míg a falusi ládák esélye, hogy smaragdokat tartalmaznak, a falusiak foglalkozásától függően változhat.

1) Kereskedés a falusiakkal

A smaragdok megszerzésének legjobb módja, ha egyszerűen tárgyakat cserélsz a különböző foglalkozású falusiakkal. Eleinte minden falusi cserélni fog smaragdokkal, ha a játékosok egy adott tárgyat adnak nekik.

A játékosok folyamatosan gyűjthetnek különböző tárgyakat és kereskedhetnek különböző falusiakkal, hogy rengeteg smaragdot szerezzenek. Később ezeket a smaragdokat arra lehet használni, hogy értékes és kívánt tárgyakat kapjanak vissza a falusiaktól.

Mi a reakciód?

like
1
dislike
0
love
2
funny
1
angry
0
sad
0
wow
1