5 legjobb háziállat a Minecraft 1.19-ben

A Minecraft szórakozásának része az építés és a felfedezés mellett az is, hogy megismerkedjünk a világ számos mobjával. Ezek természetesen állhatnak passzív mobokból, amelyek nem bántják a játékost, semleges mobokból, amelyek nem provokálnak, hacsak nem támadják őket, és ellenséges mobokból, amelyek a játékosnak látásra ártanak.

5 legjobb háziállat a Minecraft 1.19-ben

Ezek között a mobok között vannak olyanok, amelyek megszelídíthetők, és a játékos háziállatává válhatnak, és vagy segítik őket a harcban, vagy más jótéteményekkel látják el őket, hogy érdemes legyen őket maguknál tartani. De mivel annyi különböző mob közül lehet választani, nehéz lehet kiválasztani a legjobbakat.

Háziállatok szelídítése a Minecraftban

A Minecraftban minden egyes mobtípusnál, amelyeket a játékos megszelídíthet, mindegyiknek megvan a maga különleges módja arra, hogy barátságossá tegye őket. Ez lehet az egyszerű interakciótól kezdve a velük való interakcióig, egészen addig, hogy különleges tárgyakat adunk nekik, hogy megbízzanak a játékosban.

Meg kell azonban jegyezni, hogy nincs olyan konkrét mob, amelyik eleve jobb lenne háziállatnak, mint az összes többi; mindegyiknek megvan a maga sajátos esete, ahol tündököl, ezért a játékosoknak arra kell törekedniük, hogy minél több mobot szelídítsenek meg.

Íme az öt legjobb választás, hogy melyik mobból lehet a legjobb háziállatot szelídíteni a Minecraft 1.19-ben.

1) Farkasok

A farkasok az eredeti szelídíthető mobok, és talán a legjobbak is. Ez azért van, mert mindenükkel megvédik a gazdájukat, semmitől sem félnek, és még a creepereket is megrohamozzák.

A farkas megszelídítéséhez a játékosoknak meg kell közelíteniük őket, és adniuk kell nekik egy darab húst. Ha a farkas teljes életnagyságban van, akkor van esélye megszelídülni. Ha megszelídült, szívek jelennek meg a feje fölött, és nyakörvet kap a nyakába, amelyet a játékos tetszőleges színűre festhet.

A farkasoknak 10 szíve van, ugyanannyi, mint a játékosnak, de nem viselhetnek páncélt, ezért nagyon törékenyek. A játékosok azonban meggyógyíthatják őket, ha hússal etetik őket.

2) Macskák

A macskák talán nem rendelkeznek olyan harci képességekkel, mint a farkasok, de számos más módon kárpótolnak ezért. Amellett, hogy rendkívül imádnivalóak és szórakoztatóak, a Minecraft kúszó csőcselékének legnagyobb félelmét is ők jelentik.

Ez azt jelenti, hogy a creeperek nem fognak megközelíteni egy macskát hat-tizenhat háztömbnyi sugarú körben. Ha elég macska van körülöttük, a játékosok teljesen creeper- és robbanásmentessé tehetik a bázisukat.

A macskák éjszaka ajándékokat is hoznak gazdáiknak, amelyek zsinórból, valamint más tárgyakból állhatnak. Ahhoz, hogy megszelídítsenek egy macskát, a játékosoknak egyszerűen csak addig kell etetniük őket nyers tőkehallal vagy nyers lazaccal, amíg a szívük a fejük fölé nem nő.

3) Axolotlok

Az axolotlok aranyos vízi mobok a Minecraftban, amelyeket a játékosok egy vizes vödör segítségével elkaphatnak, hogy felkapják őket, és háziállatként magukhoz vegyék. Ezek a mobok a buja barlangi biomokban találhatók, és a vízben és a vízen kívül is otthonra lelnek, bár nem lehetnek túl sokáig kint.

Ha a játékosok axolotlokat használnak háziállatként, akkor a játékosok mellettük harcolhatnak a vízben, ami regenerációt biztosít számukra, és segít nekik legyőzni az ellenséget a harcban. Az axolotlokat úgy lehet tenyészteni, hogy két felnőtt axolotl trópusi halat etetnek egy vödörből.

4) Lovak

A lovak nagyszerű háziállat a játékosok számára a Minecraftban, mivel segítségükkel hatalmas távolságokat tudnak gyorsan megtenni. Mielőtt még nem kapnának elytrát, a lovak a leggyorsabb közlekedési módot jelentik. Emiatt a játékosok minden bizonnyal szeretnének majd néhányat maguk körül tartani.

Egy ló megszelídítéséhez a Minecraft játékosoknak meg kell közelíteniük és meg kell lovagolniuk, a ló pedig megkísérli majd levadászni őket. Ezt addig kell csinálni néhányszor, amíg a lónak nem lesz szíve a feje fölött, és akkor megszelídül. Most a játékosok nyerget helyezhetnek rá, így irányíthatják és lovagolhatnak vele a világban.

5) Allays

Az Allays a Minecraft egyik legújabb mobja, amely az 1.19 The Wild frissítéssel került bele. Mint az egyik legérdekesebb megszelídíthető mob, képesek tárgyakat felvenni és keresni a játékos számára.

Ahhoz, hogy allay-t találjanak, a játékosoknak meg kell találniuk őket ketrecekbe zárva az erdei kúriákban vagy a közeli fosztogató előőrsökben. Egyszerűen törd ki őket a ketrecből, és adj nekik egy tárgyat, mire követni fognak téged, és elkezdenek több olyan típusú tárgyat keresni, amit te adtál nekik.

Az allay-eket jegyzetblokkokhoz is hozzárendelheted. Miután meghallgattad a jegyzetblokkból a jegyzetet, az allay a játékos helyett a blokkhoz hozza a tárgyakat. Ez segíthet a tárgyak egyszerű szortírozásában, ha a hoppers segítségével a tárgyakat az alatta várakozó ládákba válogatod.

Mi a reakciód?

like
8
dislike
0
love
1
funny
0
angry
1
sad
1
wow
3