Hogyan kell megszelídíteni egy lovat a Minecraftban

Minecraft ló útmutató: Így szelídítsd meg, tenyészd és lovagold meg őket.

Hogyan kell megszelídíteni egy lovat a Minecraftban

Minecraft-lovat szeretnél megszelídíteni? A lovak nagyszerűek, nem igaz? És különösen hasznosak a Minecraftban, ha gyorsan szeretnél nagy távolságokat megtenni. Először is találnod kell egy lovat, ami a biomtól és a Minecraft magtól függően nem lehet túl nehéz. A lovak természetüknél fogva szelídek a Minecraftban, így ha találsz egy alkalmas jelöltet, nem kell attól tartani, hogy megijed vagy elszalad. 

De ha lovagolni akarsz egyet, először meg kell szelídítened - és nem különösebben nyilvánvaló, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy összebarátkozz a potenciális póni pajtásoddal. Az egész folyamat kissé kínos lehet, különösen, ha kezdő lósuttogó vagy. Olvass tovább, hogy megtudd, mit kell tudnod ahhoz, hogy megszelídítsd és meglovagold a saját Minecraft-lovadat, beleértve a nyereg készítését is.

Minecraft lovak: Hol találod őket
A Minecraft-lovak vagy a síksági vagy a szavannai biomában fognak spawnolni, és két és hat egyedből álló csoportokban érkeznek. Passzív mobok, ami azt jelenti, hogy nem támadnak rád, bár minimális XP-ért és némi bőrért megtámadhatod és megölheted őket.

Összesen 35 különböző lótípus létezik, bár a köztük lévő különbségek mind esztétikaiak. Ezek a típusok abból adódnak, hogy a hét különböző szín és az öt különböző jelöléstípus mindegyike keverhető, így rengeteg változatosságot kínálnak az egyes lótípusok között.

Hogyan készítsünk nyerget


Mielőtt elkezdenéd a lovak megszelídítését, szükséged lesz egy nyeregre: Nélküle nem fogsz tudni lovagolni a megszelídített lovakon, és nem is tudod őket sehova sem elvinni, így a dolog kicsit értelmetlen. Sajnos azonban nem tudsz ilyet készíteni, így két módszer közül az egyiket kell megtalálnod.

Az első módszer a ládák, amelyeket vagy a normál dungeonokban, vagy a Nether Fortressben találsz. A nyergek nem elképesztően ritka tárgyak, így hamarosan találsz egyet, és hozzá tudod adni a leltáradhoz.

Nyeregeket halászat közben is foghatsz, ami furcsának tűnik. Remélhetőleg valaki dühében a vízbe dobta, és nem egy megfulladt ló hátáról csípted le. Kicsit komor belegondolni, hogy őszinte legyek.

Hogyan szelídíts meg egy lovat a Minecraftban


Ha találtál egy lovat a megfelelő bioszférában, csak meg kell közelítened, hogy elkezdhesd megszelídíteni. Tegyél el minden fegyvert, nehogy véletlenül megtámadd.

Miután elég közel vagy, fel kell másznod a lóra, és fel kell ülnöd rá, de lehet, hogy néhányszor le fogsz bukni. A felszálláshoz vagy jobb egérgombbal kell kattintanod a lóra, vagy a ló fölé kell mozdulnod, és meg kell nyomnod a "Mount" gombot, attól függően, hogy a Java Editiont játszod-e vagy sem. Ehhez a részhez nem lesz szükséged a nyeregre, de a következőkben szükséged lesz rá.

Ez egy kis öblítést és ismétlést igényelhet, de nem különösebben nehéz feladat. Ha már a fedélzeten vagy, nem fogsz tudni ténylegesen menni rajta sehova, amíg meg nem nyitod a leltáradat, és fel nem szereled a nyerget. Ha ez megtörtént, akkor a megszelídített lovadon végig tudsz lovagolni az egész térképen.

Hogyan kell lovakat tenyészteni
Ahhoz, hogy lovakat tenyéssz, szükséged lesz vagy két Aranyalmára, két Elvarázsolt Aranyalmára, vagy két Aranyrépára. Feltételezve, hogy tudod, hogyan működik a tenyésztés a való életben, nem lepődsz meg, ha megtudod, hogy két lóra is szükséged van.

Mindkét lovat meg is kell szelídíteni, amit a fenti lépéseket követve megtehetsz. Ha a két ló egymás közelében van, ezután mindkét lovat a fent felsorolt takarmánypárok felével kell etetned. Amikor ez megtörténik, a lovak piros szerelmes szívecskéket kapnak a fejük fölé, és egymás felé fordulnak, hogy egymásra nézzenek. Hamarosan a szívek eltűnnek, és egy lóbébi jelenik meg a helyükön. Ha kíváncsi lennél, te abszolút szörnyeteg, a bébilovak megöléséért nem jár jutalom.

A lovaknak öt perc kihűlésük van a két szaporodás között, ami elég látványos regenerálódás, ha belegondolsz.

Mi a reakciód?

like
24
dislike
5
love
4
funny
4
angry
1
sad
2
wow
10