A nether frissítés

A nyáron megjelenő új Nether-frissítéssel kapcsolatban itt van néhány információ arról, hogy mi fog jönni, hogy egy kicsit felkészültebbek legyetek. Nem akarunk mindent elrontani, ezért hagyjuk, hogy felfedezzétek a további újdonságokat, amikor a frissítés megjelenik.

A nether frissítés

Mobok

A piglinek ellenséges mobok, amelyek semlegesek lesznek, amíg arany páncélzatot viselsz. Ha kinyitsz egy ládát a Netherben, a Piglinek észreveszik, és ellenségessé válnak. A Piglinekkel is tudsz aranyat cserélni, ezzel menő ritka tárgyakat szerezhetsz. A játékosnak egyszerűen csak egy aranyrudat kell dobnia vagy jobb egérgombbal kattintania egy Piglinre, és a Piglin cserébe egy tárgyat ad.


A Hoglinok disznószerű állatok, amelyek valamivel nagyobbak, mint a tehenek. Ők egy ellenséges mob. A Hoglinok élelemforrásként használhatók a Netherben, mivel nyers sertésszeleteket és bőrt ejtenek.

A zoglinok zombi Hoglinok. Hiányzó húsdarabjaik vannak, amelyekből látszik a bordakosár és a koponya egy része.  Ellenséges csőcselék, amely rendkívül agresszív mindennel szemben. A legtöbb mobot megtámadják; Piglineket, Hoglinokat és téged is. Nem támadnak kúszókat, és immunisak a tűzre és a lávára.

A Striderek passzív mobok. A Striderek a láva tavakban szaporodnak, és nagyszerű módja a láván való gyors utazásnak a Netherben. Meglovagolhatod őket nyereggel, és vezetheted őket gombával egy horgászboton, ugyanúgy, ahogy a répa a horgászboton működik a malacoknál.

A Zombie Piglinek a Zombie Pigmenek új, továbbfejlesztett modellje. Több olyan tulajdonságot kaptak, amelyek a Piglinek kinézetét adják, mint például a feje oldalán lévő lógó fülek, de megtartották eredeti tulajdonságaikat is, mint például a textúrájuk kialakítása. A Piglinek félnek a Zombie Piglinektől, mivel félnek attól, hogy azokká válnak. Zombie Piglin akkor keletkezik, ha egy Piglin több mint 15 másodpercig tartózkodik az Overworldben vagy a végén. Ugyanez vonatkozik a zoglinokká átalakuló hoglinokra is.

A Mojang szeretné az Illusioner mobot a raidekhez hozzáadni, és remélik, hogy az 1.16-os frissítésben hozzáadják őket, így remélhetőleg hamarosan láthatjuk őket a játékban. Azok számára, akik nem tudják, az Illusionerek már nagyon régóta vannak a játékban, de soha nem voltak spawnolható mobok. Kreatív módban nincs tojásuk, és csak parancsra lehet őket megidézni.

Netherite!

Egy gyémántnál erősebb érc érkezik a Minecraftba. Netherite ingotnak hívják, és ebből készülnek majd a legjobb szerszámok és páncélok a játékon belül. Netherite ingotot csak úgy szerezhetsz, ha egy crafting asztalnál Netherite törmelékből és aranyból készítesz egyet. A netherit törmelékhez csak ősi törmelék olvasztásával lehet hozzájutni, ami nagyon ritka érc, ezért a netherit ingot nehéz beszerezni. Többé nem a gyémánt lesz a legtartósabb érc a játékban. Megéri majd a szerszám- és páncélfrissítéseket, ha neterithez jutsz. A másik csodálatos dolog a Netherite ingotokkal kapcsolatban, hogy lebegnek a láván, így nem veszítheted el őket.

Néhány új hasznos blokk

A Crying obszidiánt nem a Nether-portál építésére használják, hanem egy re-spawn horgony készítésére. A re-spawn horgony használható egy spawn pont beállítására, amihez izzó követ használunk töltetként, 4 a maximális töltetmennyiség. Csak a Netherben lehet használni, mivel a végén vagy az Overworldben felrobban. Crying obszidián a törött portálokon található, amelyek mind a netherben, mind a Overworldben megtalálhatók.

Féltél már valaha attól, hogy eltévedsz? Most már van valami, amit úgy hívnak, hogy Lodestone iránytű. Tegyél le egy lodestone tömböt és jobb klikk az iránytűvel, az iránytű mostantól mindig arra a darab lodestone-ra fog mutatni, ami azt jelenti, hogy valami fontos dolog mellé teheted és mindig megtalálod az utad. A Nether portálod mellé is tehetsz egy lodestone blokkot a Netherben, mivel a lodestone iránytű minden dimenzióban működik. Most már szabadon barangolhatsz a Netherben, amennyit csak akarsz, és amikor készen állsz a visszatérésre, követheted a lodestone iránytűdet, amely a portálod mellé helyezett lodestone blokkhoz vezet. A lodestone cizellált kőtéglákból és egy Netherite ingotból áll.

Nether biomok

Lélek homokvölgye. Pontosan úgy, ahogy hangzik, a lélekhomok-völgyek lélekhomokkal és lélekfölddel vannak tele. A léleksebesség varázslat újdonságának köszönhetően gyorsabban tudsz majd járni a lélekhomokon és a lélektalajon, azonban ezt a varázslatot csak Nether kincsként vagy a Piglinekkel való cserekereskedelemben találhatod meg. Más szóval, nem lehet kihalászni vagy varázstáblán elkészíteni. A lélekhomok-völgyekben rengeteg csontváz és ghast is él. Körös-körül kövületek és bazaltoszlopok vannak, és, az egész területet kék köd borítja a Netherben megszokott vörös köd helyett, a lángok is kékek.

Bíbor erdő. Egy sűrű erdő fákból álló, Nether szemölcsökből és síró indákból álló erdő. Nevét a Nether szemölcs vörös színéről kapta.

Görbült erdő. Alapvetően a bíbor erdő színváltozata, a földön található görbült gombákkal és csavarodó indákkal, valamint Nether-gyökerekkel. Itt találhatsz hifákat és szárakat, amelyekből Nether-deszkák készülnek, amelyek szép kék színűek.

Bazalt delták. Ez a bioszféra úgy néz ki, mintha egy vulkán tört volna ki itt. Lávatócsák és magmatömbök vannak szétszórva. Sok kavics és fekete kő. Ez a legérdekesebb vizuálisan az új biomok közül, még a nagyon szürke színpalettája ellenére is. Ezt a biomot elég veszélyesnek tartják, különösen azért, mert nehéz benne navigálni. Az egyenetlen táj mellett a Ghats ivadékaival együtt alattomos zuhanáshoz vezethet.

Egy új építmény is megjelenik a Netherben. A bástya maradványai. Itt rengeteg ládát találhatsz, de ha kinyitsz egyet, akkor a Piglinek támadásra késztetnek, nem szeretik, ha ellopod a kincseiket.

Mi a reakciód?

like
4
dislike
0
love
0
funny
1
angry
0
sad
0
wow
1