Top 5 tény, amit egy kezdőnek tudnia kell, mielőtt Minecraftot játszik

A Minecraft nem egy borzasztóan nehéz játék. Igen, egyes aspektusai játéktudást és ismereteket igényelnek. Azonban rengeteg olyan dolog van, amit még a kezdő játékos is könnyedén el tud végezni, hiszen a bányászatot, a kézművességet és az építkezést nem túl nehéz elsajátítani.

Top 5 tény, amit egy kezdőnek tudnia kell, mielőtt Minecraftot játszik

Van azonban néhány dolog, amit a leendő Minecraft játékosoknak valószínűleg tudniuk kell. A veteránok valószínűleg elfelejtik, de volt idő, amikor nem tudták, hogy a Wither Skeletons státuszhatást ad, vagy hogy az Elder Guardian bányászfáradtságot ad.

Íme öt dolog, amit az új játékosoknak tudniuk kell, mielőtt belevetnék magukat egy új Minecraft-világba.

Olvasd el ezt a listát, mielőtt először játszanál a Minecrafttal
5) Kilépés a végére

A Végre eljutni izgalmas, különösen, ha a játékosok először teszik ezt meg. Ez úgymond a játék "végét" jelzi, így ez egy bizonyíték arra, hogy milyen messzire jutottak a kézművesek. Az erődítmény megtalálása és Ender szemeivel való megtöltése nagyon szórakoztató, különösen, amikor megnyílik az a sötét kapu.

Az újabb játékosok azonban talán nem tudják, de a Végbe való belépés a legtöbb esetben egyirányú jegy. Hacsak nem sikerül legyőzniük az Ender Sárkányt, nincs más kijárat, mint a halál. Minden, ami a leltárukban van, jó eséllyel örökre elveszik.

A Minecraft játékosoknak tudniuk kell, hogy győzelem nélkül nem tudnak távozni, ezért nem szabad belépniük, amíg nem állnak készen arra, hogy a halálig harcoljanak.

4) A víz eltávolítja az esés okozta sérülést

Az új játékosok nem fogják tudni végrehajtani az MLG vizes vödrös trükköt. Még a már egy ideje játszó Minecraft játékosok is küzdenek vele. Amit azonban az új játékosoknak tudniuk kell, az az, hogy a víz eltávolítja az esés okozta sebzést. Ha valahol magasra feljutsz, az problémákat okozhat a lejutásban. Szerencsére bármilyen mélységű vízbe (akár egy tömböt is) mindig biztonságosan bele lehet esni bármilyen magasságból.

A játékosok leugorhatnak az építési határról, és egészen az alapkőzetig zuhanhatnak, de ha vízben landolnak, nem veszítenek egy szív egészséget sem.

3) Alvás az alvilágban

Az ellenséges mobok éjszaka spawnolnak, ezért általában jó ötlet akkor lefeküdni aludni, amikor a fény kialszik. A Netherben a mobok sokkal erősebbek és veszélyesebbek. A Nether meglátogatása magában hordozza a halál kockázatát, és nagymértékű.

Az ott spawnoló mobokat nem lehet elkerülni. Ráadásul a Minecraft játékosok nem tudnak aludni a Netherben, hogy nappalra jussanak, amikor az ellenséges mobok ritkábban fordulnak elő. Ennek oka, hogy a Netherben nincs idő. A Netherben alvás felrobbantja az ágyat, és megölhet minden gyanútlan craftert, aki nem tudja, hogy nem aludhat semmilyen dimenzióban, kivéve az Overworldöt.

2) A páncél nagyon fontos

A páncél talán nem tűnik hatalmas különbségnek, de az. Sok játékos azt feltételezheti, hogy páncél nélkül is elboldogul, főleg ha jó fegyvereik vannak, amivel bármi ellen harcolhatnak. Ez azonban nem mindig van így.

Már egy szett vaspáncél is sokat számíthat. Azok a dolgok, amelyek rendes körülmények között ölnének, a megfelelő páncélzattal nem fogják ezt megtenni. Ráadásul a páncélzatot szinte áthatolhatatlanná lehet tenni a netherit és a varázslatok segítségével, de még egy alapkészlet is hasznos.

1) Vigyél magaddal élelmet mindenhová

Hacsak a nehézség nincs Peacefulra állítva, az élelem elengedhetetlen a túléléshez. Az éhség gyorsan elmúlik, különösen, ha a játékosok futnak és ugrálnak. Ez a leggyorsabb módja a mozgásnak, de gyorsan kimeríti az éhséget.

Teljes éhség nélkül az életerő nem fog újratermelődni, és végül a játékosok éhezni kezdenek, és képtelenek lesznek sprintelni. Ezért a Minecraft élelem mindenhova való cipelése minden kézművesnek kötelező.

Mi a reakciód?

like
7
dislike
2
love
1
funny
0
angry
2
sad
0
wow
1