A Minecraft közelít a 140 millió havi aktív felhasználóhoz

Mojang építőjátékának január 1. és március 31. között közel 140 millió havi aktív felhasználója volt. Ezzel együtt a Minecraft elkötelezett játékosainak száma jelenleg 30%-kal magasabb, mint a tavalyi év azonos időszakában.

A Minecraft közelít a 140 millió havi aktív felhasználóhoz

Helló, itt a félig-meddig szokásos emlékeztető, hogy a Minecraft elég nagy. A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella a vállalat legutóbbi pénzügyi frissítése során elárulta, hogy a Mojang építőjátékának január 1. és március 31. között közel 140 millió havi aktív felhasználója volt. Ezzel együtt a Minecraft elkötelezett játékosainak száma jelenleg 30%-kal magasabb, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Nadella azt is kifejti, hogy a Minecraft készítői több mint 350 millió dollárt termeltek "a Minecraftban található modok, kiegészítők és egyéb élmények több mint egymilliárd letöltéséből". Ez nem tartalmazza a Microsoft piacterén kívüli tevékenységet sem.

A világjárvány valószínűleg a Minecraft játékosainak beáramlását eredményezte, de rengeteg más dolog is növeli az érdeklődést. Tavaly megkaptuk a Mojang Diablo blokkos változatát, a Minecraft Dungeons-t, idén pedig a Caves and Cliffs frissítést kapjuk két részben. A Mojang korábban elmagyarázta, hogy a frissítés két részre osztása mellett döntött, hogy biztosítsa a minőséget, kezelje a technikai komplexitást és egészségesen tartsa a fejlesztőcsapatot. Az új blokkok és mobok egy részét nyáron, a világgenerálással kapcsolatos bonyolultabb részeket pedig az ünnepi szezonban láthatjuk majd.

Máshol a Microsoft pénzügyi jelentésében a vállalat arról számolt be, hogy 41,7 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el, ami 19%-kal több, mint az előző év azonos időszakában.

"Több mint egy éve tart a világjárvány, a digitális bevezetési görbék nem lassulnak. Felgyorsulnak, és ez még csak a kezdet" - mondta Nadella. "A felhőt a következő évtizedre építjük, bővítjük a megszólítható piacunkat, és a technológiai stack minden rétegében innoválunk, hogy segítsük ügyfeleinket a rugalmasságban és az átalakulásban."

Mi a reakciód?

like
1
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0