Top 5 változás és újítás a 22w11a Minecraft snapshotban

A Minecraft 22w11a snapshotot nemrég adta ki a Mojang, és rengeteg izgalmas változást és kiegészítést tartalmaz. A Mojang 2022-ben tervezi kiadni a homokozós címükhöz a The Wild Update nevű frissítést. Ez lesz az egyik legizgalmasabb frissítés, amit a játék valaha kapott.

Top 5 változás és újítás a 22w11a Minecraft snapshotban

A 22w11a Minecraft snapshot nagyrészt új mobokat és új blokkokat tartalmaz az új Mangrove Swamp Biome részeként. Békák, ebihalak, sárblokkok és mangrove blokkok kerülnek a snaphotba. Néhány változás a Deep Dark Biome-ban is látható, mivel a játék fejlesztői előrehaladnak a hivatalos frissítés hamarosan történő kiadásában.

Íme néhány a legérdekesebb változások közül ebben a legújabb snapshotban.

Az 5 legjobb változás és újítás a Minecraft 22w11a snapshotban

5) Hozzáadott békák és ebihalak


A Minecraft 22w11a snapshot végre hozzáadott békákat és ebihalakat a Java Editionhöz. Ezek a passzív mobok a hivatalos frissítésben a Mangrove Swamp Biomes részei lesznek. A békák kis mobok, amelyek tudnak ugrani és krákogni. A biom hőmérsékletétől függően különböző színűek lehetnek.

Szaporodhatnak a tengeri fűvel és tojásokat rakhatnak, amelyek végül ebihalakat fognak ívni. Az ebihalakat egy vizes vödörben lehet befogni. Ezek az ebihalak különböző színű békákká nőhetnek attól függően, hogy melyik bioszférában nőnek.

4) Hozzáadott iszap és mangrove blokkok


A sár- és mangrove blokkok a játék legújabb kiegészítői. Ezek is a Mangrove mocsár biom részei lesznek. A sárblokkok természetesen a mocsarakban fognak keletkezni, és sár téglákat lehet belőlük készíteni. Ezeket úgy is el lehet készíteni, hogy vizes palackokat használunk a sárblokkokra.

A mangrove blokkok lényegében a közelgő mangrove fák részét képezik. A játékosok felfedezhetik az új fatípust, amely vöröses színű. Új típusú blokkok, mint a mangrove gyökerek és az iszapos mangrove gyökerek is hozzá lettek adva.

3) A Deep Dark biome kibővült


Az első Minecraft 1.19-es snapshotban a Mojang hozzáadta a Deep Dark biomot az összes sculk blokkkal és más funkciókkal. Ebben a legújabb snapshotban azonban nagymértékben kibővítették a biomot. A sculk blokkok masszívan elterjedtek ebben a snapshotban, szinte az egész deepslate barlangot lefedik.

2) Sculk shrieker átmenetileg inaktív


Amikor a játékosok a barlangok mélyére merészkednek, hogy megtalálják a kibővített Deep Dark Biome-ot, rengeteg sculk shriekert találnak. Azonban nem fognak sikítani semmilyen, a játékos által kibocsátott hangra. A Minecraft 22w11a snapshotban ezek a blokkok teljesen inaktívak, és nem fognak sikoltani, sőt, még a Warden-t sem fogják megidézni. Ez természetesen ideiglenes, és a hivatalos frissítésben már normálisan fognak működni.

1) A Warden ideiglenesen eltávolításra került


Mivel a legutóbbi snapshotban a sculk shrieker inaktív, a rémisztő új mob is eltávolításra került belőle. A Warden teljesen eltávolításra került a snapshotból, mivel a játékosok nem fogják tudni megtalálni a tojását a kreatív mód leltárában.

Nem tudjuk biztosan, hogy miért távolították el a mobot az előző snapshot sikeres hozzáadása után. Ez átmeneti, és a mob a végleges frissítésben is ott lesz.

Mi a reakciód?

like
3
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
1