A Minecraft 1.20 frissítés játszható mob hangokat ad hozzá

A Mojang egy új és váratlan funkciót jelentett be a Minecraft 1.20-as frissítéséhez.

A Minecraft 1.20 frissítés játszható mob hangokat ad hozzá

A játék hamarosan megjelenő verziójában a játékosok képesek lesznek bizonyos mobok hangjait lejátszani a jegyzetblokkok segítségével.

Íme, amit a Mojang fejlesztői mondtak a funkcióról egy blogbejegyzésben:

"Ezen a héten a Java snapshotok és a Bedrock béták és előnézetek bemutatják nektek a Minecraft 1.20 következő funkcióját: a lejátszható mob hangokat! Amikor egy mob fejét egy jegyzettömbre helyezed, mostantól az adott mob környezeti hangja fog megszólalni.

"Ez a funkció a piglin fejeket is hozza a gyűjteményhez, amely már tartalmazza a zombit, a kúszót, a csontvázat, a hervadt csontvázat és az Ender Dragon-t. Végre létrehozhatsz egy zombi zimankót, vagy egy Ender Dragon riasztórendszert. Szeretnél létrehozni egy creeper fehér zaj gépet, hogy segítsen elaludni éjszaka? Aludj sSzSzSzSzSzSzSz, barátom."

Így fognak működni a játszható mob hangok a Minecraftban

Ezen a héten a Mojang kiad egy új snapshotot a Java Editionhöz és egy béta/előzetes változatot a Bedrock Editionhöz. A játékosok letölthetik ezeket a fejlesztői verziókat, hogy megtapasztalják a lejátszható mob hangokat.

A játékosoknak csak két tárgyra van szükségük a mob hangok lejátszásához: egy jegyzettömbre és egy mob fejre. A note blockot nyolc fadeszka és egy vöröskőpor felhasználásával lehet elkészíteni. A maffiafejek beszerzése viszont sok munkát igényel.

Miután mindkét tárgyat megszerezték, a játékosok a mob fejet a note block tetejére helyezhetik. A jegyzettömb ezután annak a mobnak a hangjait fogja lejátszani, akinek a fejét használják.

Jelenleg a Minecraftban csak öt entitás mob feje található meg. Ezek a zombik, a creeperek, a csontvázak, a hervadt csontvázak és az Ender Dragon. A hamarosan megjelenő snapshot, béta és előzetes a piglin fejet, a játék hatodik mob fejét fogja tartalmazni.

A Mojang még nem árulta el, hogyan szerezhetik meg a játékosok ezt az új mob-fejet. Egyes találgatások szerint láda zsákmányként lesz elérhető a bástyamaradványokban. Mások azt remélik, hogy feltöltött kúszónépek segítségével farmolható lesz, mint a zombik, kúszónépek és csontvázfejek.

Hogyan használd a játszható mob hangokat

A lejátszható mobhangok egyike azoknak a funkcióknak, amelyek kreativitást igényelnek. A játékosokon múlik, hogyan akarják használni. Megtréfálhatják barátaikat a csúszómászók hangjaival, vagy felhasználhatják az Ender Dragon üvöltését egy félelmetes riasztórendszer létrehozásához. A lehetőségek tárháza végtelen.

A Minecraft játékosok minden bizonnyal kreatív építkezésekkel fognak előállni, amint a játszható csőcselékhangok megérkeznek a Java és Bedrock Editionbe.

Mi a reakciód?

like
1
dislike
1
love
0
funny
0
angry
1
sad
0
wow
1