Minecraft: Gyémántok keresése és farmolása

Hol találsz gyémántokat a Minecraftban? Megmutatjuk, hogy pontosan hol keress.

Minecraft: Gyémántok keresése és farmolása

A gyémántok az egyik legfontosabb nyersanyag a Minecraftban, és mindig mérföldkőnek számít, amikor kalandod során megtalálod az első gyémántokat. Ezekkel teljesen új eszközöket, tárgyakat és blokkokat hozhatsz létre, amelyek óriási segítségedre lesznek.

E tekintetben egy-két dolog változott a Minecraft 1.18-ban. Persze keresheted őket véletlenszerűen is, de a játékban a világok generálása bizonyos szabályokat követ. Ezek a szabályok pedig elárulják, hogyan lehet a leghatékonyabban keresni a gyémántokat.

Hol találok gyémántokat a Minecraft 1.18-ban?
A Minecraft 1.18-as verziójával fontos változások történtek a Minecraft-világok generálásában. Tehát, ha legalább az 1.18-as verzióval játszol, akkor a 0. Y-szint alá és lejjebb is mehetsz. A 0. Y-szint alatt a szokásos érceket és ásványokat találod, beleértve a gyémántokat is, amelyek a normál kőtömbök helyett mély palatömbökben vannak elrejtve.

Ahhoz, hogy gyémántokat találj a Minecraft 1.18-ban, az Y-szint 15 és az Y-szint -63 között kell lenned. Ez maximalizálja az esélyét, hogy gyémántokat találjon, mielőtt lemerülne, és az alapkőzetbe ütközne. Minél lejjebb megy, annál nagyobb az esélye, hogy gyémántokat talál.

Az alábbi grafikon azt mutatja, hogy általában hol a legmagasabb a gyémántkoncentráció. A Minecraft 1.17 és a korábbi verziókkal való összehasonlítást is láthatod.

Amint láthatod, drasztikus változások történtek az érc spawnokban a Minecraft 1.18-ban. Minden anyagot más színnel jelölnek, és a jelölések vastagabbá vagy vékonyabbá válnak a magasabb vagy alacsonyabb szinteknél.

Szerencsére a gyémántok képlete viszonylag egyszerű. Elméletileg már a 15-ös Y-szinten is lehet gyémántokra bukkanni. Innen az esélyek lineárisan nőnek egészen az Y-szint -63-ig. Egy másik tényező, amit figyelembe kell venni, a "csökkentett légterhelés", ahogy a Mojang nevezi. Ez azt jelenti, hogy ha a világ generálásakor egy gyémántblokk egy légblokk mellé kerül, akkor van rá esély, hogy nem jelenik meg ott. Ez megnehezíti a gyémántok megtalálását közvetlenül a barlangok falain, így valóban többet kell ásni utánuk, hogy növeld a megtalálási esélyeidet.

Összefoglalva: Ha gyorsan szeretne gyémántokat találni, ásson lefelé, amennyire csak tud, amíg a sziklára nem ér. Onnan kezdve ásson minden lehetséges irányba.

Ha meg szeretné tudni, hogy melyik Y-szinten van, nyomja meg az F3 billentyűt, és megjelenik a koordináták. Az "XYZ" melletti második szám mutatja az aktuális Y-szintet.

Természetesen a gyémánt eszközök nem olyan erősek, mint a Netherite eszközök, de még mindig fontos követelmény, ha fejlődni akarsz egy Minecraft szerveren.

Hol találok gyémántokat a Minecraft 1.17-ben?
Ha még mindig a Minecraft 1.17-es vagy korábbi verziójával játszol, akkor az Y-szint 1 és 15 között minden overworld biomban találsz gyémántokat, de a leggyakrabban az Y-szint 5 és 12 között spawnolnak, így ha maximalizálni akarod az esélyeidet, akkor ezen a területen keresd őket.

De függetlenül attól, hogy melyik verzióval játszol, a gyémántok általában kisebb mennyiségben, legfeljebb kilenc blokkban jelennek meg éránként. Alkalmanként azonban szerencsés leszel, és több, egymás melletti, érintkező fürtöt találsz. Tehát még ha a megfelelő Y-szintet nézzük is, a gyémántok ritkák.

Mi a legjobb módja a gyémántbányászatnak a Minecraftban?
Mielőtt mélyre ásna a gyémántok után kutatva, fel kell készülnie. A gyémántbányászathoz legalább egy vascsákányra van szükséged. Az 1.18-as verzió után a gyémántok sokkal ritkábban találhatók a barlangokban. Hogy növelje a megtalálásuk esélyét, ásson egyenes vonalakban minden irányban.

A gyémántok keresésének legjobb módja a Minecraft 1.18-ban az, ha az Y-szint -57-ig ásol, és mindkét irányban 2 tömb magas alagutakat ásol. Innen áss további 2x1 alagutakat több irányba, minden alagút között 2 blokknyi rést hagyva.


Ha úgy érzed, hogy megtaláltad az összes gyémántot az egyik szinten, ismételd meg a folyamatot az Y-szint -53-on. Ha ezt a módszert használod az Y-szint -57 és -53 szinteken, akkor meg kell találnod az összes gyémántot, amely az Y-szint -58 és -51 között keletkezik. Így a legnagyobb gyémántkoncentrációt fogja megtalálni anélkül, hogy fennállna annak a veszélye, hogy olyan kőzetbe ütközik, amely akadályozza az erőfeszítéseit.

A Minecraft 1.17-es vagy korábbi verziójával pontosan ugyanezt a módszert használod, de a 6-os és 10-es Y-szinteken.

Jó ötlet, ha van nálad egy vödör víz, amikor ezt csinálod. Ezeken a szinteken nem valószínűtlen, hogy lávával találkozol. Elég fáklyát is érdemes beszerezned, hogy fényt adj, és megakadályozd, hogy a mobok az alagutakban szaporodjanak.

Sok sikert a kereséshez!

Mi a reakciód?

like
64
dislike
8
love
14
funny
7
angry
4
sad
8
wow
18