Hogyan építsünk Warden farmot a Minecraft Wild frissítésben?

A Minecraft 1.19 A Wild Update számos új és izgalmas funkcióval bővült, a szentjánosbogarakkal és a megújult nyírfaerdőkkel kapcsolatos viták ellenére. Ezek a frissítések többek között tartalmazzák a mangrove mocsarakat, az allay-t, az iszapblokkokat, a békákat, a békalámpákat és az ősi városokat.

Hogyan építsünk Warden farmot a Minecraft Wild frissítésben?

Az 1.19 legizgalmasabb újítása azonban a Warden. Ezt a természeti erőt úgy tervezték, hogy olyan nehéz legyen megölni, hogy a Minecraft játékosoknak kerülniük kell.

Bár ennek a mobnak nincs egyedi dropja, de sculk katalizátorokat dob, amelyekkel sculkot lehet terjeszteni. Azonban a Warden ereje ellenére a felhasználók többféle módot is kitaláltak a farmolására, a legegyszerűbb Java módszert az alábbiakban részletezzük.

Egyszerű warden farm a Minecraft Java 1.19-hez
Előkészítő munka és anyagok

A Warden csak a természetesen generált Sculk Shriekers által spawnolható. Még akkor is, ha a játékosok selyemérintéssel összegyűjtenek egyet, majd pontosan oda helyezik vissza, ahol spawnolt, elveszíti a Warden megidézésének képességét.

Ez azt jelenti, hogy a játékosoknak egy kis előkészítő munkát kell végezniük, mielőtt Warden farmot építhetnek.

Az első dolog, amire szükség van, az egy olyan mélysötét biom keresése, amely tartalmazza a szükséges sculk shriekereket. Miután találtak egy megfelelő helyet a farm építéséhez, a felhasználóknak gyapjúval kell körülvenniük a sculk shrieker-t, amit köré építenek, hogy az ne aktiválódjon, amíg építkeznek.

Ezután a játékosoknak az összes többi közeli sculk shriekert, valamint az összes sculk érzékelőt el kell takarniuk vagy szét kell törniük, hogy teljes nyugalomban építkezhessenek.

Végül a Minecraft játékosoknak meg kell vizsgálniuk a sculk shrieker alatt, hogy nem találnak-e barlangokat, és néhány blokk erejéig be kell tölteniük mindent, amit találnak. Ez biztosítja, hogy a Warden nem tud spawnolni az alatta lévő területen, a farmon kívül.

Szükségük lesz két adagolóra, három redstone-ra, egy megfigyelőre, egy hopperre, legalább egy ládára, körülbelül egy halom ideiglenes blokkra, legalább három halom szilárd blokkra és egy fél halom szőnyegre a biztonság kedvéért.

Maga a gazdaság építése

1. lépés: Az első dolog, amit a felhasználóknak meg kell tenniük, hogy létrehoznak egy 11 x 11 négyzet alakú szőnyeget a sculk shrieker körül. Ez spawn proof a padlón, és a Wardenek generálódnak a farmon. Ez könnyen elvégezhető úgy, hogy a shriekertől kifelé minden irányban öt szőnyeget helyezünk el, majd kitöltjük a négyzetet.

2. lépés: Ezután a játékosoknak ki kell választaniuk a shrieker egyik oldalát, hogy a szomszédos két szőnyeget megtörjék. Ezután egy megfigyelőt kell elhelyezniük a shriekerrel szemben, mögötte pedig egy szilárd tömböt.

3. lépés: A játékosoknak a megfigyelő mögötti blokk bal és jobb oldalán további két szilárd blokkot kell elhelyezniük. Ezeknek a szőnyeg felett kell lebegniük. A felhasználóknak folytatniuk kell a V alakot azzal, hogy egy másik blokkot átlósan elhelyeznek e két blokk fölé, egy ideiglenes blokk segítségével.

4. lépés: A megfigyelő mögötti tömör blokk tetejére egy vöröskövet, a szomszédos átlós blokkok tetejére pedig egy-egy vöröskőtömböt helyezhetnek.

5. lépés: A játékosoknak egy szőnyeget kell elhelyezniük a megfigyelő tetejére és a vöröskövet a megfigyelő mögé. Ez fogja spawnolni a két blokkot.

6. lépés: A V alakú két legmagasabb blokk tetejére egy felfelé néző adagolót kell helyezni.

7. lépés: A két adagolót a hosszabbik oldal sarkaként használva építsetek egy ötszer négyes platformot. A szemközti hosszú oldalon, az oldal közepén hagyjunk egy egyblokkos rést.

8. lépés: Építsünk egy falat a platform köré. Használjon egy ideiglenes blokkot, hogy ne kelljen kitölteni a széleket, és egy másik ideiglenes blokkot, hogy ne kelljen kitölteni a falak sarkait. Hagyjon egy rést a falban ugyanazon a helyen, ahol a peron is van.

9. lépés: Egy ideiglenes blokk segítségével helyezzen egy tömör blokkot a platformon lévő rés alá, majd erre a tömör blokkra helyezzen egy kerítést.

10. lépés: Ideiglenes blokkok segítségével helyezzen egy lélekhomokot átlósan az újonnan elhelyezett kerítés fölé, majd építse le a falakat, hogy a rés közelében találkozzanak a kerítés tetejével.

11. lépés: A falak tetejét szőnyeggel szaporítsuk ki. Ez megakadályozza, hogy a Wardenek olyan területre spawnoljanak, ahonnan nem tudja őket a víz kiszorítani.

12. lépés: Egy ideiglenes blokk segítségével helyezzünk el egy kerítéskaput a falon lévő résben. Ezután helyezz egy kerítéskaput ennek az első kerítéskapunak a tetejére, majd ennek a kerítéskapu-toronynak a tetejére egy harmadik és egyben utolsó kerítéskaput. Nyissa ki mindezeket a kerítéskapukat.

13. lépés: Ideiglenes blokkok segítségével építsünk egy kis tömör blokkokból álló csövet a lélekhomok köré. Összesen hat blokknak kell lennie, minden oldal két-két blokk magas. Ennek a csőnek az utolsó rétege más. A játékosoknak a bal és a jobb oldalt is fel kell építeniük még egy-egy blokkot.

Ezután hozzanak létre egy második kisebb kockát szilárd blokkokból a külső blokk körül. Ezután építsék fel a negyedik réteget az eredeti két réteghez hasonlóan, és helyezzenek egy blokkot a felső kerítéskapura.

14. lépés: Most, hogy megvan a csőhéj, építsd fel 20 blokkot az utoljára elhelyezett rétegtől. Ha a tetején vagyunk, tegyünk még egy kicsit nagyobb réteget. Ez magában foglalja a láda és a tartály használatát a padló részeként. A fenti képen látható, hogyan kell ezt a felső réteget felépíteni.

15. lépés: Helyezzen egy ideiglenes blokkot a cső tetején belülre, és egy vízforrás blokkot rá. Ezután törje össze az ideiglenes blokkot, és ússzon lefelé.

16. lépés: Ha az alján vagyunk, kezdjük el a hínár elhelyezését, ússzunk vissza felfelé, hogy a vizet forrásblokkokkokkokká alakítsuk át. Ezután törd össze a hínárt, miután elérted a tetejét. Ezáltal a cső vízfelvonóvá válik.

17. lépés: A cső tetején lévő forrásblokk felső felére helyezzünk egy palát, ami vízzel eltömíti, de a víz így is a cső tetejére áramlik.

18. lépés: Fedjük le a cső alján lévő blokkokat szőnyeggel, hogy megakadályozzuk az ívást. Ezután helyezze a vízforrásblokkokat a két adagoló tetejére. Helyezzen üres vödröket az adagolókba. Ezután helyezzünk létrákat a cső mentén, hogy a fenti ládát elérhessük.

Ez a Minecraft farm elkészült. Törd el a gyapjút és állj a shrieker tetejére, hogy a wardenek spawnoljanak. Kapcsolja ki a farmot a shrieker tetején lévő gyapjú visszahelyezésével. A shrieker oldalán lévő gyapjú nem számít, és nem kell kicserélni.

Mi a reakciód?

like
1
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
1
wow
1