Minecraft 1.20 frissítés: Minden mob, blokk és tárgy feltárult

A Minecraft 1.20 a Mojang Studios által bejelentett legújabb frissítés, amelyet a 2022-es Minecraft Live eseményen mutattak be. A részletesség mértéke, amit minden egyes funkció kínált, mindenkit meglepett.

Minecraft 1.20 frissítés: Minden mob, blokk és tárgy feltárult

Azonban nem osztották meg a közelgő frissítés minden tartalmát. Erre azért került sor, hogy a fejlesztőcsapatnak legyen ideje tökéletesíteni a javítás minden aspektusát, és mérsékelni az olyan hibákat, mint a korábban beígért funkciók késése vagy törlése.

Mostanáig csak néhány funkció került be a frissítésbe, amelyek között két mob, új blokkok, egy új fatípus és a játékosok számára a bőrrel kapcsolatos új lehetőségek szerepelnek. Ezek mindegyike új funkciókat hoz a játékba, és lehetővé teszi a játékosok számára, hogy egy kis ízelítőt kapjanak a közelgő tartalomból.

A Minecraft 1.20 jellemzői: Minden, amit a játékosoknak tudniuk kell a "Névtelen" frissítésről

A 2022-es Minecraft Live adás során a Vanilla Minecraft játékigazgatója, Agnes Larsson kijött, hogy beszéljen a közelgő frissítésről. Azzal kezdte, hogy elárulta, hogy a frissítés nevét még nem lehetett nyilvánosságra hozni, mivel a fejlesztők szeretnék megvizsgálni a lehetőségeiket és a közösséggel együttműködve akarnak dönteni róla. Ezután belemerült a funkciók listájába.

Lógó táblák

A függő jel a már évek óta létező táblatömb új változata. Az új felvétel szinte minden felületre felakasztható, különböző elrendezésekben. Az első elrendezésben egy lánc két végének segítségével akasztják fel, míg a másodikban a játékos a két végét egyesíti és ugyanarra a pontra rögzíti. A harmadik és egyben utolsó elrendezés szerint a táblát oldalirányban kell felakasztani. Összességében a felakasztott táblák leginkább a játék építési mechanikájához járulnak hozzá.

Új mobok

Ahogy korábban említettük, az 1.20-as frissítéssel két új mob kerül a Minecraftba. Az első ezek közül a 2022-es mob szavazás győztese: a Szimatoló. Ez az entitás legyőzte a rascal és a tuff golemet, hogy bebetonozza helyét a patchben. Nevének megfelelően a mob képes kiszimatolni a földben lévő speciális "ősi" magokat.

A második mob, ami a frissítés része, a teve. A sivatagi falvakban található meg, mindegyikben van egy teve. A lovakhoz hasonlóan ezek a lények is képesek lovagolni, ha nyereg van rajtuk felszerelve. Azonban van egy különleges képességük is, amely lehetővé teszi számukra, hogy előre száguldjanak, és legfeljebb 12 blokknyi távolságot tegyenek meg.

Bambuszfa

Ez a felvétel az első fakészlet, amely a játékba került, mióta a mangrove a The Wild frissítéssel bekerült a játékba. A játékosok a bambuszból készíthetik majd a legtöbb fablokkváltozatot, például palákat, táblákat, függő táblákat, deszkákat, kerítéseket, csapóajtókat, ajtókat, lépcsőket és még sok mást.

Ezen kívül ez a kiegészítés két új tárgyat is hoz a játékba: tutajokat és bambuszmozaikot. Az előbbi a csónakokhoz hasonlóan fog működni, mivel lehetővé teszi majd a játékosok számára, hogy vízen közlekedjenek, egy hozzácsatolt tároló láda lehetőségével. Az utóbbi viszont egy dekoratív blokk. Mindkét tárgy kizárólag bambuszból készíthető.

Vésett könyvespolcok

Ezek a blokkok a Minecraftban található könyvespolcok változatai. Azonban társaikkal ellentétben többféleképpen lehet velük interakcióba lépni. A játékosok mindenféle könyvet tárolhatnak egy vésett könyvespolcon belül, legyen az egy hagyományos, egy elvarázsolt könyv vagy egy könyv és toll. Egy ilyen blokkban legfeljebb hat könyvet lehet tárolni. Minden egyes vésett könyvespolc egy vöröskő komparátorral is használható.

Új alapértelmezett bőrök

A Minecraft 1.20-as frissítéssel érkező utolsó funkció hét új alapértelmezett játékos skin lesz. Évek óta Steve és Alex volt az egyetlen két skin, amit alapértelmezett skinként lehetett felszerelni. A Mojang azonban most úgy döntött, hogy többel is kiegészíti őket, és az újak mindegyike lehetőséget ad a játékosoknak arra, hogy jobban reprezentálják magukat a játékban.

A Minecraft 1.20-as frissítését már megtapasztalhatják a játékosok. A Minecraft Live eseményen leleplezett funkciók a 22W42A pillanatképpel kerültek be a játékba. Mostantól mindenki lovagolhat tevén, házait bambuszmozaikkal és függő táblákkal díszítheti, és csónakok helyett tutajokat használhat a világ bejárásához.

Mi a reakciód?

like
19
dislike
2
love
5
funny
1
angry
2
sad
3
wow
8