Hogyan szelídítsünk meg rókákat a Minecraftban

A Minecraftban sosem volt idegen az állatok megszelídítése. Ennek ellenére a potenciális állattársak listája, akik elkísérhetnek téged az utadon, óriási mértékben megnőtt. Emlékszem, amikor csak disznók és farkasok voltak.

Hogyan szelídítsünk meg rókákat a Minecraftban

Manapság már sokkal több lehetőséged van a választékban. A választék egyik legújabb tagja a róka.

A rókák a 2020-as év elején jelentek meg, és figyelemre méltóan jól illeszkedtek a játékba. Bevallom, hogy mindig is kedveltem a rókákat, de úgy tűnik, annyira otthonosan mozognak egy olyan hangulatos játékban, mint a Minecraft.

Mindezek után tudnod kell, hogyan szerezhetsz magadnak egyet.

Hogyan szerezhetsz házi rókát a Minecraftban
Egy vad róka megszelídítése valójában megtévesztően sötét folyamat. Egy róka hűségét nem lehet megvásárolni. Ehelyett két vadrókát kell szaporítanod, és lényegében elrabolni az utódokat. Igen, én sem tudom, ki találta ki ezt az ötletet.

Oké, először is, szerezned kell néhány édes bogyót, és találnod kell néhány rókát.

Az édes bogyó bokrok minden tajga biomban teremnek, így lehet, hogy keresgélned kell, hogy találj egyet.

A rókák szintén megtalálhatók a tajga biomokban, bár jellemzően éjszaka. Az, hogy a rókák és a bogyók egymás mellett ívódnak, jó dolog. Csak légy óvatos, amikor megpróbálsz, nos, elrabolni egy újszülöttet az éjszaka közepén.

Ha találtál két rókát, mindkettőt meg kell etetned egy-egy bogyóval. Mint bármely más állat etetése, a két állat is nekilát a munkának, és egy friss rókakölyköt fog létrehozni. Ez a róka valójában már hűséges hozzád, de természetesen követni fogja a szüleit.

Ezen a ponton már csak a tényleges elrablás van hátra. Csak csatolj egy pórázt az újonnan szerzett rókádhoz, és már kész is vagy. A rókakölyök most már a tiéd. Vidd haza, ültesd a tűz mellé, és élvezd a Minecraft-züllöttséged újonnan felfedezett mélységeit.

Néhány megjegyzés a rókákról a Minecraftban
Van néhány információ, amire fel kell hívnom a figyelmedet, mielőtt búcsút mondanál. Először is, a rókák kétféle színben léteznek: vörösben és fehérben. A fehér rókák kizárólag a tundra Taiga biomokban élnek, így ritkábbak. A vörös rókák jobban néznek ki, legalábbis szerintem.

Azt is említettem, hogy éjszaka kell majd vadászni a rókára. Ez nem teljesen igaz. A rókák éjjel aktívak, de nappal nem szürkülnek el. Csak aludni mennek. Ha elég erősen keresgélsz a biom árnyékos területein, valószínűleg találsz magadnak egy-két családot.

Mi a reakciód?

like
41
dislike
1
love
12
funny
1
angry
2
sad
3
wow
22