Mi az a Multishot a Minecraftban?

A Minecraft számos mechanikát és kiegészítő tevékenységet használ, hogy feldobja az amúgy is szórakoztató játékmenetet. Az olyan mechanikák, mint a felfedezés, az építés, a kézművesség és a harc alkotják a játék magját, és minden egyes mechanika az egyes játékosok igényeihez igazodik.

Mi az a Multishot a Minecraftban?

Míg a fenti mechanikák a játékmenet különböző aspektusaira koncentrálnak, addig egy különösen a felhasználó felszerelésének és egyéb tárgyainak megerősítésére összpontosít. Ez az aspektus a varázslás.

Ezzel a módszerrel a játékosok fegyvereit, szerszámait, páncéljait, könyveit és egyebeket olyan tulajdonságokkal ruházzák fel, amelyek erősítik vagy felerősítik a már meglévő aspektusaikat. Egy varázstáblára van szükség ahhoz, hogy kiválaszthassák és alkalmazhassák a különböző varázslatokat az asztalba helyezett tárgyakra.

Ezen kívül meghatározott mennyiségű Lapis Lazulira és tapasztalati szintre van szükség a varázslás elvégzéséhez. Ez a cikk egy érdekes varázslatról fog szólni, melynek neve "Multishot".

Multishot varázslat a Minecraftban: Minden, amit a játékosoknak tudniuk kell

A Multishot varázslatot kifejezetten a nyílpuskákhoz tervezték a Minecraftban. Lehetővé teszi a játékosok számára, hogy az alapértelmezett egy nyílvessző helyett három nyílvesszőt lőjenek ki, így a nyilak becsapódási sugara sokkal nagyobb lesz.

Miközben az ezzel a varázslattal átitatott nyílpuska három nyilat lő ki, a játékos leltárából csak egy nyílvesszőt fogyaszt el. A bányászok tűzijáték-rakétákat is kilőhetnek a normál nyilak helyett.

Használat

A Multishot varázslattal átitatott nyílpuska három nyílvesszőjét egymástól körülbelül 10 fokos távolságra lövi ki. A háromból csak az egyiket (a középsőt) lehet visszagyűjteni és a játékos leltárába tenni.

Bár a multishot varázslat elméletileg kiválónak tűnik a harcban, a játékmechanikában lévő ellentmondás miatt nem működik olyan jól, mint kellene. A "sebzés-immunitás" nevű játékmechanika miatt a nyílpuska hármas lövéses támadásának fogadó csőcselék csak egy nyílvesszőnyi sebzést kap.

Ezáltal a Multishot-tal elvarázsolt számszeríj jobb fegyver az ellenségek tömegének elpusztítására, mint egy egyedüli ellenség.

Sebzésmentesség

A sebzés-immunitást úgy láthatjuk, hogy a sérült mobok vörösre változnak, ha sebzést kapnak. Ez fél másodpercig biztosítja a mobnak a sebzésmentességet. Ez alatt az idő alatt minden más sebzésforrás vagy érvénytelenné válik, vagy visszaverődik.

Tartósság

Egy másik szempont, ami tovább rontja a Multishot varázslat hitelességét a Minecraftban, hogy ha egy nyílpuskára alkalmazzák, akkor a fegyver háromszor annyi tartósságot fogyaszt, mint egy multishot varázslat nélküli nyílpuska. A tartósság elég gyorsan elfogy, ha a játékosok többször használják.

A varázslatok remek módja annak, hogy feldobjuk a Minecraft játékmenetét, és új képességeket vigyünk be a játék fegyvereibe és más felszerelési tárgyakba. A Multishot varázslat egyike annak a három fegyverspecifikus varázslatnak, amellyel egy nyílpuska elvarázsolható. A másik kettő a gyors töltés és az átütés.

Mi a reakciód?

like
2
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
1