Hogyan lehet legyőzni a Minecraftot egy flat világban?

A Minecraftban: Java Editionben a Superflat világokat a világ létrehozása során lehet létrehozni, és a relatív nyersanyaghiány miatt elég nehéz túlélni bennük. A megfelelő beállításokkal azonban még egy Superflat világban is le lehet győzni a túlélő módot.

Hogyan lehet legyőzni a Minecraftot egy flat világban?

Alapértelmezés szerint a Superflat világok a Minecraftban: Java Edition nem hozza létre a Survival Mode történetének befejezéséhez szükséges erődítményeket. Még rosszabb a helyzet a Bedrock Editionben, ahol a Flat világok nem rendelkeznek a testreszabhatóság képességével, és nem generálnak semmilyen struktúrát. Ettől függetlenül, ha egy Java Edition játékos egy Superflat világban szeretné befejezni a Survival Mode-ot, néhány dolgot szem előtt kell tartania ehhez.

Erődök engedélyezése a Minecraftban: Java Edition és a Survival Mode legyőzése

Egy szabványos Superflat világ a Minecraftban: Java Edition nem generál erődítményeket, de szerencsére különböző előbeállítások segítségével engedélyezni lehet őket. A világ létrehozása során csak néhány kattintás, és máris találsz egy erődítményt a Superflat világodban, valamint a Netherben, hogy begyűjthesd a lángoló rudakat és az Ender-gyöngyöket. Különböző előbeállítások teszik lehetővé a Netherhez és a Véghez való hozzáférést, így a játékosoknak több mint néhány lehetőségük van, hogy az ízlésüknek megfelelően válogathassanak.

Szuperlapos világ létrehozása Nether/End hozzáféréssel

  • Nyisd meg a Java Editiont, és lépj tovább a világ létrehozása menübe.
  • Válassza a 'További világopciók' gombot.
  • Nyomja meg a 'Világtípus' feliratú gombot: Alapértelmezett', amíg ki nem írja, hogy 'Superflat'.
  • A Superflat világtípus alatt megjelenik egy 'Customize' gomb, nyomja meg.
  • A testreszabás menüben nyomd meg az 'Előbeállítás' gombot, és válassz ki egy olyan előbeállítást, amely engedélyezi az erődítményeket. Kiválaszthatod a Tunneler's Dream, az Overworld vagy a Desert opciót. Az Overworld általában a legjobb választás, mivel sok más struktúrát generál, például falvakat, fosztogató előőrsöket, börtönöket, bányaaknákat és romos portálokat.
  • Nyomd meg a 'Kész' gombot, majd fejezd be a világgenerálást.

Amint belépsz az új Minecraft világba, észreveheted, hogy az egy Superflat világként generálódik, de különböző struktúrákat is generál. Az Overworld presetben ez jelentősen megkönnyíti egy falu vagy bármilyen más építmény megtalálását, amit keresel. Egy falu megtalálása nagyon fontos a Superflat Survival befejezéséhez, mivel szükséged lesz az erőforrásaira, hogy elindulhass.

Haladás a végéig a Minecraft Superflat Survivalban

Miután spawnoltál, találj egy falut, amilyen hamar csak tudsz. Lootolj a faluból minden elérhető tárgyat, beleértve az élelmet, a szerszámokat és a fegyvereket, vagy a kovácsműhely tárgyait, például gyémántokat, obszidiánt vagy lópáncélokat. Törj össze minden olyan tömböt, amit szükségesnek tartasz, de kerüld az ajtók betörését, mivel ezeken keresztül a zombik éjszaka megölhetik a Minecraft falusiakat. Ne törj össze túl sok falusi ágyat vagy munkaállomást sem, mivel ez azt eredményezheti, hogy elkóborolnak és szintén megtámadják őket.


Szerezz be vasat, amilyen gyorsan csak tudsz. Ezt falvak kifosztásával, falusiakkal való kereskedéssel vagy vasgólemek megölésével érheted el. A vasgólemek korai legyőzése nehéz lehet, ezért érdemes a Minecraft Survivalban megszokott módon haladni, amíg nem tudsz hatékonyan kereskedni, vagy nem találsz egy másik falut, ahol vasrudakat lehet fosztogatni.


A vasaddal készíts egy vödröt, amivel vizet gyűjthetsz. A Minecraftban: Java Edition Overworld presetjében a falusi kutakban vagy a falusiak farmjain találhatsz vizet.


Önts vizet a játékvilág lávatócsáira, hogy obszidiánt hozz létre, majd bányászd ki a gyémántcsákánnyal. A Minecraft Superflatban a legegyszerűbben úgy szerezhetsz gyémántot a csákányhoz, ha különböző falvakba merészkedsz, és kifosztod a kovácsműhelyeiket. Még az is lehet, hogy fosztogatás közben találsz elég obszidiánt ahhoz, hogy magad készíts vagy fejezz be egy Nether portált.
Legalább tíz obszidiánnal készíts egy Nether portált, és aktiváld azt egy kovakővel és acéllal (kovakövet a Minecraftban a fletcher falusiaktól szerezhetsz). Ezen kívül találhatsz egy romos portált a térképen, és befejezheted azt a kiáltó obszidián eltávolításával és a keret újjáépítésével.


Ha már a Netherben vagy, észre fogod venni, hogy a dimenzió nagyjából ugyanolyan, mint általában. Keress fel egy Nether erődöt, hogy megöld a blaze-eket és megszerezd a blaze rudakat, majd cserélj piglinekkel, hogy ender gyöngyöket szerezz. Ehhez aranyra lesz szükséged, amit az Overworldben a falvak zsákmányládáiból vagy a romos portálok közelében talált aranytömbök lebontásával szerezhetsz meg.
Kombináld a lángoló rudakat és az ender gyöngyöket, hogy ender szemeket készíts. Maximum 12 enderszemre lesz szükséged egy teljesen üres End portálkeret elkészítéséhez. Ezután térj vissza a túlvilágra, és keress egy erődítményt. A Superflat világtípusban hihetetlenül feltűnőnek kell lenniük, mivel általában a föld felett lebegnek. Keresse meg az End portál szobát, és helyezze be az ender szemeit a portálkeretekbe. Már csak az van hátra, hogy legyőzd az ender sárkányt és teljesítsd a Minecraft túlélő módját.

A Minecraft szuperlapos világai próbára tehetik a játékos leleményességét és anyaggyűjtő képességeit, de a Survival Mode legyőzése egy ilyenben igazán kifizetődő élmény. Kell néhány trükk és némi tudás ahhoz, hogy végül átlépd a célvonalat, de ez jelentős teljesítmény. Miután a végsárkány elesett, szabadon felfedezheted, kézműveskedhetsz és építkezhetsz a hatalmas, lapos világodban, amennyire csak kedved tartja.

Mi a reakciód?

like
4
dislike
0
love
1
funny
0
angry
0
sad
0
wow
1