7 tény a Minecraft 1.19 frissítésről

A Minecraft 1.19-es frissítése néhány hete jelent meg, rajongók milliói töltötték le, hogy mindenféle újdonsággal játszhassanak. Ez a frissítés a The Wild Update nevet kapta, amelyben a Mojang megpróbálja megragadni és megfiatalítani a játék vad és kalandos aspektusait. Az új funkciók közül sok újdonsághoz lenyűgöző tények is társulnak.

7 tény a Minecraft 1.19 frissítésről

A frissítés négy új mobot hozott: Frog, Tadpole, Allay és Warden. A Wardenek az új Deep Dark biome-ban fognak spawnolni, míg a békák a Swampban és az új mangrove mocsarakban lesznek jelen. A békák szaporítása új ebihal mobokat fog létrehozni. Az Allay-ok pedig csapdába esnek az Illager-épületekben, és a játékosnak kell majd őket megmentenie.

Mindezek mellett rengeteg új blokk, tárgy, varázslat, parancs, állapothatás és még sok más tömeg a Minecraft 1.19-es frissítésében.

A 7 legérdekesebb tény a Minecraft 1.19-es frissítés újdonságairól
1) A Sculk szenzorok Redstone jelet bocsátanak ki.

A Redstone Minecraftosok ezrei örömmel értesülnek majd arról, hogy van egy új Redstone blokk, amely egy vadonatúj funkciót hoz. Az új Sculk érzékelő blokkok a Deep Dark Biome-ban fognak generálódni. Ezek a blokkok képesek lesznek érzékelni bármilyen hangrezgést, és Redstone jelet bocsátanak ki. A jel erőssége a hangrezgés forrásától függ majd.

2) Megerősített mélységi lemezeket nem lehet készíteni vagy beszerezni.

Az új megerősített Deepslate blokk csak a Deep Dark Biome-ban található új Ancient City struktúrában találkozhatunk. A városközpont szobránál találhatóak, a Warden száján belül. Ezt a blokkot a játékosok nem tudják elkészíteni vagy más módon megszerezni. Még ha a játékosok ki is tudják bányászni a blokkot, az nem fog tárgyként eldobódni. Az egyetlen módja annak, hogy megszerezzék, ha a kreatív mód leltárába lépnek.

3) A békák békafényt ejtenek

A játékosokat összezavarhatja az új Froglight blokk és annak megszerzése. Ezeket a blokkokat csak úgy lehet megszerezni, ha egy békát ráveszünk, hogy egyen meg egy kis magmakockát. Az új békamobok mind a kis slime-okat, mind a magmakockákat meg tudják enni. A magmakockák esetében ezek a békák megeszik azokat, és cserébe Froglight blokkokat ejtenek. Ezek a blokkok a békák színétől függően különböző színűek lesznek.

4) A Sculk csak egy XP pontot dob

Amikor a játékosok az új Deep Dark biome-ba merészkednek, felfedezhetik az új Sculk blokkokat. Ezek a blokkok egészen különlegesek, mivel XP pontokat ejtenek, ha normál csákánnyal bányásznak, selyemérintés nélkül. Egy blokk azonban csak egy XP-pontot dob.

5) A mesterségesen elhelyezett vagy generált Sculk shrieker blokkok nem idéznek Warden-t.

Sok játékos szeretné megszerezni a veszélyes Sculk shrieker blokkot a Deep Dark Biome-ból. Miután az eredeti generálásból kiszakadtak, ezeket a blokkokat bárhova nyugodtan elhelyezheted, mivel már nem idézik meg a Warden-t. Hasonlóképpen a Sculk katalizátor elterjedéséből generált shrieker blokkok sem tudják megidézni a Warden-t.

6) A zöld békák nem szaporodnak természetes úton.

Háromféle béka létezik: fehér, narancssárga és zöld. A fehér békák az új mangrove mocsárban, míg a narancssárga békák a normál mocsár biomokban ívnak. Sajnos, ha a játékosok zöld békákat akarnak, akkor normál békákat kell tenyészteniük, hogy ebihalat öltsenek, és hagyniuk kell őket egy hideg biomban növekedni. Ez az egyetlen módja a ritka zöld béka megszerzésének.

7) A Warden a legerősebb mob a játékban.

Az új Warden a legerősebb mob a játékban. Bár a Withernek a Bedrock Editionben, hard módban több HP-ja van, a Warden sokkal halálosabb módon támadja a játékost. Erős közelharci támadásával és megállíthatatlan távolsági támadásával a Warden lett a legfélelmetesebb mob. Összesen 500 HP-val rendelkezik (250 szív életerővel).

Mi a reakciód?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
1