Minecraft Lush Caves - minden, amit tudni kell róluk

Hogyan tudod megtalálni a Lush Caves-t és mit találhatsz ebben a földalatti paradicsomban

Minecraft Lush Caves - minden, amit tudni kell róluk

A Minecraftban a föld alatt ásni nagyon ijesztő lehet az újabb játékosok számára. Hiszen mindenféle ijesztő dolgok jelenhetnek meg a sötét mélységekben. Biztosak vagyunk benne, hogy sosem felejtetted el, amikor először támadt rád egy Enderman, miközben vasat bányásztál.

Végül azonban a barlangok és a föld alatti területek egyformává váltak. Csak annyi időt tölthetsz gyémántok és más drágakövek bányászásával, ameddig a változatos felszíni biomok hívása el nem csábít a lenti erőforrásoktól.

Az új Minecraft 1.17-es frissítéssel, közismertebb nevén a "Caves & Cliffs update" számos új biomot vezetnek be a földalatti területeken, és talán a legérdekesebb, amit eddig felfedtek, a "Lush Caves". Ez a meglehetősen világos biom egy üdvözlendő pihenő a könyörtelen szörnyek és gonosz pókok között, amelyek a többi földalatti területet ellepik. Amellett, hogy egy hely a kikapcsolódásra, talán a legaranyosabb mobnak is otthont ad, amit a Minecraftban már jó ideje bemutattak.

Hadd vezessünk tehát végig, amit eddig tudunk róluk: hol találod a Lush Caves-t, és mi vár rád, ha odaérsz.


MI AZ A LUSH CAVES?

A Minecraft Caves & Cliffs frissítés részeként a Lush Caves egy új földalatti biom, amely változatosabbá teszi a felszín alatti világot.
Világos és barátságos látványt nyújtanak az egyébként sötét és szürke világban, színes virágokkal és növényekkel, amelyeket betakaríthatsz. Van egy egyedi mob is, amely csak itt található meg, de magaddal viheted, mint társadat a víz alatti kalandokhoz.


HOGYAN TALÁLOD MEG A LUSH CAVES-T AZÁLEAFÁKKAL

Ha magad szeretnéd megtalálni a Lush Caves-t, akkor addig kell a felszínen sétálnod, amíg meg nem találod az egyik új azáleafát. Ezek egészen rövid, bokorszerű fák, jellegzetes lila virágokkal a levéltömbökön. Az alattuk lévő földtömbök is egyedülállóak, mivel gyökerek nőnek át rajtuk.

Ezeket a fákat máshol is le lehet szüretelni és termeszteni, de csak azok, amelyeket a szabadban találsz, és amelyeket a világ generál, vezetnek a Lush Cavesbe. Ha lefelé ásol az azáleafa helye körül, végül megtalálod a Lush Caves biomot, az összes szép növénnyel együtt.


FÉNYES BOGYÓK

Az izzó bogyók egy új növény, amely a Lush Caves biomban nő. Ezek szőlőszerű növények, amelyek a mennyezetről lógnak, és élénk narancssárga gyümölcsük van. Fő céljuk, hogy megvilágítsák az utat anélkül, hogy fáklyákat kellene elhelyezni.

A világító bogyókat le lehet szüretelni és meg lehet enni, bár jelenleg nem ismert, hogy mennyire állítják vissza az éhségsávodat, és van-e bármilyen más hatásuk. Azt is gyanítjuk, hogy esetleg máshol is termesztheted őket, hasonlóan a borostyánhoz, de ez csak spekuláció a hasonló kinézetű növények működése alapján.


TÖVEGBOGÁK

A nagy rózsaszín virág a mennyezeten egy spóravirág. A buja barlangok mennyezetén nőnek, és nyitott állapotban részecskéket küldenek lefelé a helyükről.

Néhány részecske csak nemrég, a Nether frissítéssel került a Minecraftba, de történelmileg nézve a részecskéknek nincs semmilyen hatása a játékban. A spóravirágokkal kapcsolatban azonban az a menő, hogy a Lush Cavesből kiveheted őket, és bármelyik mennyezetre felteheted. Ez egy jó módja annak, hogy az amúgy is menő Minecraft házakat egy kicsit szeszélyesebbé tegyük.


CSEPPENŐ LEVELEK

Egy másik növény, amelyről tudjuk, hogy a Lush Cavesben nő, a csepplevél növény. Ezek olyan szálkás növények, amelyek talajból vagy vizesblokkokból nőnek, és leveleikre rá lehet lépni.

Ezekben a levelekben az a különleges, hogy ha túl sokáig állsz rajtuk, tovább csüngnek, és végül lecsúsznak róluk, mert a leveleik túlságosan lecsüngnek. A levelek visszaállnak alaphelyzetükbe, ha semmi sincs rajtuk, így nem kell lecserélni őket, ha a levelek egyszer túlságosan lecsüngnek. Ez egy újabb forró versenyző lehet a következő Minecraft építési ötleted funkciói között.


DEEPSLATE

Egy nemrég megjelent snapshot frissítésben a Minecraft játékosok felfedezhették a Lush Caves-t, és találkozhattak az új Deepslate lapokkal is. Ezek a macskakő sötétebb árnyalatai, de olyan ásványokat is körülvehetnek, mint a vas, a szén és a réz. A Deepslate-ekből ezüsthalak is előbukkanhatnak, ezért bányászat közben legyetek óvatosak.

AXOLOTLOK

A Lush Cave egyetlen ismert mobja az imádnivaló axolotlok. Ezek valódi állatok, amelyek a szalamandrák rokonai, és sajnos a vadonban kritikusan veszélyeztetettek.

A Minecraft Axolotlok a víz alatt találhatók, és potenciális új társak, amelyek különböző színekben léteznek, de rövid munkát végeznek a víz alatti mobokkal, ha csoportosan támadnak. Különösen hatékonyak a víz alatti őrzők ellen.

A saját Axolotl-hadsereged létrehozásához mindössze néhány vödörre van szükséged. Ezután visszaszállíthatod őket a bázisodra, és szabadon engedheted őket egy medencébe, hogy a közeledben tartsd őket. Az axolotlok vízi Minecraft mobok, így nem tudnak a szárazföldön járni és elmenekülni.

Mi a reakciód?

like
14
dislike
3
love
9
funny
2
angry
2
sad
1
wow
8